Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.Aktivasyon icinburaya tıklayın.
Alomaliye.com Forum « Vergi Mevzuatı « Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunu «  (Moderatörler: alomaliye, nguroy, ferhat, ebru ÅŸener, ZİNDAN)Transfer Fiyatlandırması Yoluyla Örtülü Kazanç Dağıtımı Hakkında
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 12   AÅŸağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Transfer Fiyatlandırması Yoluyla Örtülü Kazanç Dağıtımı Hakkında  (Okunma Sayısı 31190 defa) Bookmark and Share
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
kaan070608
Forum Üyesi
**

Teşekkür Puanı: 0
Nereden:

« Yanıtla #15 : AÄŸustos 07, 2008, 08:30:07 ÖÖ »

kolay gelsin arkadaşlar.bugünlerde nereye baksak transf.fiy.örtülü kazanç soruları ve birsürü açıklamalar.nedir bu işin özeti bikaç cümle ile anlatabilen olursa sevinirim.ayrıca ben 1'i tüzel diğer 13'ü de gerçek kişi olmak üzere 14 ortaklı bir a.ş.nin muhasebesinde çalışmakatayım.şirketimiz tüzel kişi ortağa ait gayrimenkulde kiracı olarak faaliyette bulunmakta ve dolayısı ile 2007 yılında kira ödemesi bulunmakta bu ortağa başkada herhangi bir ödünç para alıp verme söz konusu değil.diğer gerçek kişi ortaklarada faaliyeti gereği hizmet satışı bulunmakta ve ayrıcada 2007 yılında bu ortaklara hakkı huzur ücretide ödemiştir.şimdi benim bu tabloları doldurmam gereklimidir.ayrıca ortaklarla yapılan bu işlemlerin toplamı şirketin öz sermayesini aşmamaktadır.ilgilenen arkadaşlara teşekkürlerrr.
ercandream
Forum Üyesi
**

Nereden:

« Yanıtla #16 : AÄŸustos 07, 2008, 11:21:34 ÖÖ »

arkadaşlar bu eki biz 2007 yılına ait kurumlar vergisibeyannamesi ile nisan ayında bildirmedik zaten hiç bir işlemimizde yok bu konuya ilişkin.. Peki 2008-2.dönem geçici vergi beyanname ekinde nasıl vericez..
ZİNDAN
Özel Üye
*

Teşekkür Puanı: 80
Nereden: İstanbul

Zindandayım....!

« Yanıtla #17 : AÄŸustos 07, 2008, 11:31:53 ÖÖ »

arkadaşlar bu eki biz 2007 yılına ait kurumlar vergisibeyannamesi ile nisan ayında bildirmedik zaten hiç bir işlemimizde yok bu konuya ilişkin.. Peki 2008-2.dönem geçici vergi beyanname ekinde nasıl vericez..

Herhangi bir bilgi yoksa bu konulara ilişkin boş bırakınız.
Ayrıca aşağıdaki linkide okuyunuz.

Kolay gelsin.
http://archive.ismmmo.org.tr/docs/mevzuat/Aciklamalar/05082008_TransferFiyatlandirmasiEK2.pdf

furkan yasar
Forum Üyesi
**

Teşekkür Puanı: 2
Nereden: bursa

« Yanıtla #18 : AÄŸustos 08, 2008, 09:04:53 ÖÖ »

değerli meslektaşlarım kolay gelsin

forum okudum fakat bazı şeyler kafama yatmadı

transfer fiyatlaması ve örtülü sermaye faklı birşey

diyelimki ilşkili kişi denilmekte firma ortagımız firmaya borç para vermekte ortagın bizden başka şirketi bulunmamakta verdiği borçta öz sermayenin üç katını aşmamakta transfer fiyatlama formunu doldurulacakmı

ilişkili kişinin gelir veya kurumlar vergisi mukellefi olması şartmıdır
Ogün Güneş
Ziyaretçi
« Yanıtla #19 : AÄŸustos 08, 2008, 09:17:47 ÖÖ »

ilişkili kişinin gelir veya kurumlar vergisi mukellefi olması şartmıdır

Tebliğde şarttır diye bir tabir göremedim. Eğer öyle bir şart olmuş olsaydı eşin mükellefiyeti kapatılıp eski çarka devam edilirdi.
furkan yasar
Forum Üyesi
**

« Yanıtla #20 : AÄŸustos 08, 2008, 10:04:15 ÖÖ »

ogün bey teşekkür ederim böyle bir durumda tarnsfer fiyatlandırması formunu dolduracazmı

firma burda faiz ve kur farkı hesaplanmadığı için firmanın avantajı olmuştur kar düşmemiştir budurumda transfer fiyatlandırması formunu dolduracaz mı
Ogün Güneş
Ziyaretçi
« Yanıtla #21 : AÄŸustos 08, 2008, 10:22:05 ÖÖ »

5510
.............
Madde 13 - (1) Kurumlar, ilişkili kişilerle emsallere uygunluk ilkesine aykırı olarak tespit ettikleri bedel veya fiyat üzerinden mal veya hizmet alım ya da satımında bulunursa, kazanç tamamen veya kısmen transfer fiyatlandırması yoluyla örtülü olarak dağıtılmış sayılır. Alım, satım, imalat ve inşaat işlemleri, kiralama ve kiraya verme işlemleri, ödünç para alınması ve verilmesi, ikramiye, ücret ve benzeri ödemeleri gerektiren işlemler her hal ve şartta mal veya hizmet alım ya da satımı olarak değerlendirilir.
.............

1 Nolu tebliÄŸ;
.............
Kurumun ilgili bulunduğu kurum ise kendi ortağı dışında, kurumun kendisinin ortaklığının bulunduğu bir başka kurumu yani iştiraklerini ifade etmektedir. Bir kurum diğer bir kuruma ortak ise iki kurum ilişkili sayılacak, ortak olduğu kurum üzerinden başka bir kuruma ortak ise dolaylı olarak ilişkili olduğu kabul edilecektir. Diğer bir ifadeyle, kurumların doğrudan veya dolaylı olarak iştirak ettiği diğer kurumlar ve şahıs şirketleri ilişkili kişi kapsamında değerlendirilecektir. Öte yandan kurumun ortağı olduğu şahıs şirketlerinin diğer kurum ortakları ilişkili kişi sayılacaktır.
.............

Sarmayenin 3 katının aşılması farklı bir konu.
« Son Düzenleme: AÄŸustos 08, 2008, 10:23:54 ÖÖ Gönderen: Ogün GüneÅŸ » Logged
FATİH PESEN
Aktif Üye

Teşekkür Puanı: 7
Nereden:

« Yanıtla #22 : AÄŸustos 08, 2008, 10:50:45 ÖÖ »

sayın Yasar 1 nolu sirküde asagıya aldıgım kısma dikkat ederseniz. faiz veya kur hesaplanmasa bile doldurulacak anlamı cıkıyor

Transfer fiy.sirkü 1 de

7.örtülü sermaye uygulamasına iliskin bilgilerde ilk paragrafda "ortak veya ortaklarla iliskili kisilerden temin edilen bir borc bulunması halinde bu bölüm doldurulacaktır " yazıyor. o yüzden ben faiz ve kur olmasada dolduruyorum.

FATİH PESEN
  SMMM
  İST
furkan yasar
Forum Üyesi
**

« Yanıtla #23 : AÄŸustos 08, 2008, 12:56:41 ÖS »

teşekkür ederim üstadım bende dolduracağım

bu forma gönül verenlere ve herkese kolay gelsin
fugenc
Kıdemli Üye

Teşekkür Puanı: 6

« Yanıtla #24 : AÄŸustos 11, 2008, 10:37:58 ÖÖ »

kasa hesabı terse dönünce otomatikman ortaklara borç hesabını çalıştırıyoruz.. Sene içinde muhtelif defalar bu şekilde yaptık mecburen.. Forma herbir borç alma hareket ve tarihini ve sonra da her kapanış tarihini mi yazacağız?
Ogün Güneş
Ziyaretçi
« Yanıtla #25 : AÄŸustos 11, 2008, 11:03:18 ÖÖ »

Ortaklardan alınan borcun yıl içindeki en yüksek meblağa oluştuğu andaki tutarı yazacaksınız.
niki9
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #26 : AÄŸustos 11, 2008, 11:26:09 ÖÖ »

x firması ortaklarından biri aynı zamanda  kardeÅŸine ait olan y firmasına da ortak.bu iki firma yıllık tutarı 34.000 ytl olan mal ve hizmet alımı yapmış.ancak 3.bir kiÅŸiye satacağı toptan satış fiyatından faturalandırmış.yani herhangi bir hazine zararı yok.bu durumda formu dolduracakmıyız.hazine zararı yoksa doldurmak gerekmiyor diye duydum.doÄŸrumudur.
neslisah
Forum Üyesi
**

Teşekkür Puanı: 3
Nereden:

« Yanıtla #27 : AÄŸustos 11, 2008, 11:59:45 ÖÖ »

merhabalar  firmamızın bilanço kalemlerinde 331 -131 yok ve diÄŸer yakın firmalarıyla bir para giriÅŸ çıkışı yok.bu durumdada  geçici vergi ekindeki tras.fiyt.ört.kazanç ait ekine hiç dokumadan yani sıfır bile yazmadan geçebiliyormuyuz..yoksa hiç bir ÅŸey yazmasak dahi eklere  sıfır yazmamız gerekiyormu ..teÅŸekkür ederim.
Ogün Güneş
Ziyaretçi
« Yanıtla #28 : AÄŸustos 11, 2008, 12:01:15 ÖS »

Mal hizmet satışı ilişkili kişi tanımı içerisinde bu sebeple doldurmanız gerekmekte diye düşünüyorum. Hazine zararına ilişkin bir cümle tebliğde ben göremedim.
Ogün Güneş
Ziyaretçi
« Yanıtla #29 : AÄŸustos 11, 2008, 12:03:12 ÖS »

İlişkili kişilere mal veya hizmet satımı alımı yok ise yani tebliğde belirtilen tanımlamaların içerisinde bir mal hizmet alış veya satışınız yok ise formu doldurma zorunluluğunuz yok.
Sayfa: 1 [2] 3 4 ... 12   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediÄŸiniz yer: