Konu :Yeni Tebliğ Hakkında
12 Mayıs 2010 tarihli 27579 sayılı resmi gazete de yayınlanan’’İstirahatlı(raporlu) olan sigortalıların işyerinde çalışmadıklarına dair bildirimin işverence sosyal güvenlik kurumuna gönderilmesine ilişkin usul ve esaslar hakkında tebliğ’’
Bildirimin gönderilmemesi veya süresi dışında gönderilmesi
MADDE 6 – (1) Bildirimi göndermeyen veya belirtilen süre dışında gönderen işverenler hakkında idari para cezası uygulanır.
İstenen bilgi ve belgeleri belirlenen süre içinde mücbir sebep olmaksızın vermeyen kurum ve kuruluşlar ile diğer gerçek ve tüzel kişiler hakkında, asgari ücretin beş katı tutarında (3.645,00 TL),geç verilmesi halinde ise aylık asgari ücretin iki katı tutarında(1.458,00 TL)idari para cezası uygulanır.
Bu uygulamanın en önemli konusu raporların sosyal güvenlik kurumuna zamanında bildirilmesidir. Bu nedenle tüm çalışanlarımızın bildirimle ilgili sürelere dikkat etmesi gerekmektedir. İlgili sağlık kuruluşundan rapor alınması durumunda en geç iki gün içinde insan kaynakları departmanına faks yolu ile gönderilmesi ve ulaşıp ulaşmadığı konusunda teyit alınması büyük önem taşımaktadır
İyi çalışmalar,
merhaba konu ile ilgili çalışanlara duyuru yapmak istiyorum bununla ilgili yazı şablonu hazırlayan var mı acaba paylaşabilirmisiniz.
Tşk
Ben bir mail ile idari personele duyurdum.
herkes kendi birimine asıp personelini bilgilendirsin...
Değerli Çalışma Arkadaşlarım,
İstirahatlı olunan sürelere ilişkin verilen Çalışamazlık Belgeleri ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı yeni bir uygulama getirdi.
Daha önceden bu uygulama vardı.
Ancak “personelin rapor ücretlerini SGK’ dan talebine kadar” şeklinde uygulanmaktayadı ve bildirimin işveren tarafından yapılmaması durumunda İdari Para Cezası yoktu.
“12 Mayıs 2010 Tarihli Resmi Gazete İSTİRAHATLİ OLAN SİGORTALILARIN İŞYERİNDE ÇALIŞMADIKLARINA DAİR BİLDİRİMİN İŞVERENLERCE SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA GÖNDERİLMESİNE İLİŞKİN USUL VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞ” de istirahat raporlarının 5 gün içerisinde işverenlerce sisteme girilmesi aksi halde İdari para cezası uygulaması başlamıştır.
Bu bağlamda; kendiniz ve personeliniz için istirahatlı olduğunuz günlere ait raporlarınızı takip etmenizi ve en geç 2 gün(hafta tatili, SGK sistem arızaları göz Önünde bulundurularak) içerisinde İnsan Kaynakları Birimi'ne teslim etmenizi önemle rica ederim.
İyi çalışmalar.