Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.Aktivasyon icinburaya tıklayın.
Alomaliye.com Forum « Vergi Mevzuatı « DiÄŸer Vergi Kanunları «  (Moderatörler: alomaliye, nguroy, ferhat, ebru ÅŸener, ZİNDAN)TURMOB SözleÅŸmeleri...
Sayfa: [1]   AÅŸağı git
Yazdır
Gönderen Konu: TURMOB SözleÅŸmeleri...  (Okunma Sayısı 1412 defa) Bookmark and Share
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bayramalikubilay
Forum Üyesi
**

Teşekkür Puanı: 0
Nereden: Düzce

« : Eylül 01, 2010, 09:02:12 ÖÖ »

Merhabalar... Mali müşavirliÄŸi yaptığım firmlarla br yıllık  yerine iki yıl veya üç yıllık sözleÅŸme yapabilirmiyiz.? Ayrıca aylık hizmet bedeli olarak asgari ücret tarifesindeki tutar diye yazmaktayız. Bu konuda bilgi almak istiyorum. Saygılar

Bayram Ali Kubilay
mzhr
Aktif Üye

Teşekkür Puanı: 162
Nereden:

« Yanıtla #1 : Eylül 01, 2010, 10:12:48 ÖÖ »

Yaparsınızda o zamanda 2-3 yıllık dv peşin peşin ödersiniz.
ZİNDAN
Özel Üye
*

Teşekkür Puanı: 79
Nereden: İstanbul

Zindandayım....!

« Yanıtla #2 : Eylül 01, 2010, 10:21:02 ÖÖ »

Asgari ücret tarifesindeki tutar şeklinde yazarsanız, ödenecek damga vergisi de olmaz, sözleşmede bir meblağ olmadığı için.Bence bir ücret yazılmalıdır.

kanunkaide
Kıdemli Üye

Teşekkür Puanı: 24
Nereden: klÅŸlk

Çal bana çakır gaydayııııııı......

« Yanıtla #3 : Eylül 02, 2010, 09:10:42 ÖS »

Merhabalar... Mali müşavirliÄŸi yaptığım firmlarla br yıllık  yerine iki yıl veya üç yıllık sözleÅŸme yapabilirmiyiz.? Ayrıca aylık hizmet bedeli olarak asgari ücret tarifesindeki tutar diye yazmaktayız. Bu konuda bilgi almak istiyorum. Saygılar
Geçen sene asgari ücret tarifesi açıklanmamıştı ne yazacaksınız? Bir bedel yazmakta yarar var.

"Birgün ki o gün hiçbir zaman gelmeyebilir senden bir iyilik isteyeceğim o zamana kadar bunu bir hediye olarak kabul et.."
kbrs16
Ziyaretçi
« Yanıtla #4 : Eylül 03, 2010, 08:13:10 ÖÖ »

Yeni tarife açıklanıncaya kadar eski tarife geçerliliğini korur. Ayrıca şu tarife takıntısından vazgeçip mümkün olduğunca emeğimiz karşılığını almaya çalışmalıyız.
kanunkaide
Kıdemli Üye

Teşekkür Puanı: 24
Nereden: klÅŸlk

Çal bana çakır gaydayııııııı......

« Yanıtla #5 : Eylül 03, 2010, 08:22:06 ÖÖ »

Yeni tarife açıklanıncaya kadar eski tarife geçerliliğini korur. Ayrıca şu tarife takıntısından vazgeçip mümkün olduğunca emeğimiz karşılığını almaya çalışmalıyız.
2010 tarifesi açıklanmadı, 2011,12,13,14 de de açıklanmazsa hadi biraz daha zorlayalım enflasyonun %20 lerde olduğunu kabul edelim 2009 tarifesi geçerliğini koruyacaksa bu işten menfaat sağlayan çok insan olur. Nedenlerini açıklamaya gerek yok sanırım. Bu sebeple en az yeniden değerleme oranında arttırmakta yarar var sanırım.
Tarife takıntısından vazgeçip emeğin karşılığını almak, güzel cümle. Serbest piyasada ücret tarifesi zaten meslektaşları asgari de tutan yoksa hak getire.

Müşterimin yanındaki bakkalla şakalaşır dururduk, o "defterimi sana verecem" derdi , ben "senin defterimi tutacağım gün mesleği bırakır limon satarım" derdim.
Ben emeğin karşılığı açısından bakıp asgarinin %10 üzeri fiyat verirdim ama o serbest piyasa ekonomisi içinde 30 km uzakta bir meslektaşa benim verdiğim fiyatın %70 altında defterini tuttururdu.

"Birgün ki o gün hiçbir zaman gelmeyebilir senden bir iyilik isteyeceğim o zamana kadar bunu bir hediye olarak kabul et.."
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediÄŸiniz yer: