Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.Aktivasyon icinburaya tıklayın.
Alomaliye.com Forum « Sosyal Güvenlik Mevzuatı « Ä°ÅŸ Kanunu Mevzuatı «  (Moderatörler: alomaliye, nguroy, ferhat, ebru ÅŸener, ZİNDAN)25-2 maddeye dayanılarak yapılan haksızlıklar
Sayfa: [1] 2 3 ... 8   AÅŸağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 25-2 maddeye dayanılarak yapılan haksızlıklar  (Okunma Sayısı 6395 defa) Bookmark and Share
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
YİĞİT5
Forum Üyesi
**

Teşekkür Puanı: 0
Nereden:

« : Haziran 24, 2011, 04:20:34 ÖS »

merhabalar 25 -2.madde bahane gösterilerek işten çıkarıldım sebep işyerinde arkadaşın bana küfür ve hakaret etmesi 3 yıldır aynı işyerinde çalışmaktaydım küfür ve hakaret edilen kişi ben olduğum halde 4 aylık bir eleman yüzünden işimden oldum konu hakkında şeflerim tutanak tutmuşlar ve benden savunma istediler şefler bana savunmayı imzalatırken biz senin böyle bişey yapmacağını biliyoruz fakat müdür savunmanı görmek istiyor diyerek bana savunmayı imzalattılar savunmamda arkadaşın bana karşı yapmış olduğu tüm terbiyesizliklleri yazdım ve aramızda herhangi bir darp olayı olmadığına dair ve suçlamalarıda kabul etmeyeceğimi belirterek imzaladım 3 gün sonra işveren beni çağırdı ve iş akdimin fesih edildiğini bildirdi olayları tekrar kendisine anlatmama rağmen onu ilgilendirmediğini söyledi 25 2 madde den seni çıkarıyorum dedi ve istersen istifanıda imzalıyabilirsin dedi fakat ben hiçbişey imzalamadan odayı terk ettim sgk ya gün içerisinde hemen şikayet dilekçemi verdim 3 ay sonra sgk dan gelen müfettiş kararında 25 2 maddeden işten çıkarıldığınız için ihbar ve kıdem tazminatı haklarınız bulunmamaktadır ve konuda ısrarcı olmanız durumda iş mahkemelrine başvurabiliriniz diye cevap geldi nasıl bir yol izlemem gerekir bu konu hakkında gerçekten çok büyük haksızlığa uğradım ve çok zor durumdayım geniş kapsamlı bilgi verirseniz sevinirim saygılarımla...
« Son Düzenleme: Haziran 25, 2011, 02:12:09 ÖS Gönderen: YİĞİT5 » Logged
keremcem
Kıdemli Üye

Teşekkür Puanı: 12
Nereden:

« Yanıtla #1 : Haziran 25, 2011, 07:26:03 ÖÖ »

Sanırım bu mesajınızı küçük harfle yazılı hale dönüştürmezseniz, konunuz silinecek yada kilitlenecek Gülümseme
YİĞİT5
Forum Üyesi
**

Nereden:

« Yanıtla #2 : Haziran 26, 2011, 02:21:32 ÖS »

lütfen yardımcı olurmusunuz
YİĞİT5
Forum Üyesi
**

Nereden:

« Yanıtla #3 : Temmuz 03, 2011, 11:13:08 ÖÖ »

sayın arkadaşlar bu konu hakkında bana yardımcı olabilecek birileri varmı forumda
keremcem
Kıdemli Üye

Nereden:

« Yanıtla #4 : Temmuz 04, 2011, 10:37:18 ÖÖ »

İş mahkemesinde dava açabilirsiniz.
YİĞİT5
Forum Üyesi
**

Nereden:

« Yanıtla #5 : Temmuz 04, 2011, 10:20:45 ÖS »

sayın keremcem yanıtınız için teşekkürler ancak mahkemeyi kazanma olasılığım nedir yani yüzdelik payı lütfen diğer bilgisi olan kişilerden de yardım bekliyorum çok zor durumdayım lüttfen yardımcı olun...
keremcem
Kıdemli Üye

Nereden:

« Yanıtla #6 : Temmuz 05, 2011, 08:55:50 ÖÖ »

Dava sonucu kestirebilmek imkansız.
Dava sürecinde ortaya konacak belgeler, imzaladığınız tutanak-savunmanız, işverenin şahit ve iddiaları sonucu belirleyecektir.
Ancak genel olarak bu tür davalarda işçi 1-0 galip başlar oyuna.
mrc
Forum Üyesi
**

Teşekkür Puanı: 4
Nereden:

« Yanıtla #7 : Temmuz 05, 2011, 09:44:00 ÖÖ »

bu tip davalarda şahit beyanları önemlidir ve genelde çalışanlar iş kaygısıyla hareket edebiliyor.

lehinize şahitlik edecek bir çalışan bulabilirseniz avantajınız olur.sayın 'keremcem' inde dediği gibi zaten 1-0

önde başlarsınız.ancak dava süresini kestirmek biraz zor.
YİĞİT5
Forum Üyesi
**

Nereden:

« Yanıtla #8 : Temmuz 06, 2011, 10:20:19 ÖS »

sayın keremcem ve forum üyesi mrc ikinizide çok teÅŸekkür ederim birazda olsa olumsuz düşüncelerimden uzaklaÅŸtırdınız beni  Gülümseme
kayahantemiz
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #9 : Temmuz 09, 2011, 11:11:47 ÖÖ »

Bilgilendirme için teşş

stonhand
Kıdemli Üye

Teşekkür Puanı: 19
Nereden:

« Yanıtla #10 : Temmuz 11, 2011, 01:37:31 ÖS »

Bu memleketin en büyük sorunu işte kraldan çok kralcı olmak. Birde müfettiş derseniz ben daha işçi tarafında olanına rast gelmedim onlara göre varsa yoksa parton haklıdır raporlarında bazen patronların iyi niyetlerinden bile bahsederler patronlar onlara göre en temiz kapıdır.

Memleketimin kralcıları iyidir hoştur ama devletin mahkemesinde o cübbeyi giymiş hakim karşısına çıktılarmı dut yemiş bülbül olurlar eebebebebebe demeye başlarlar. Hakim milleti ters millettir ortada bir yalan varsa zaten iki soruda adamı aptal eder o yüzden siz müfettiş raporuna yada haybedeb tutulan tutanaklara bakmayın hakkınızı mahkemede arayın. Patron milleti ölüyü diriyi halleder gözü işçinin tazminatına diker hakkınızı yedirmeyin.
YİĞİT5
Forum Üyesi
**

Nereden:

« Yanıtla #11 : Temmuz 12, 2011, 04:25:59 ÖS »

Gülümseme inÅŸallah hakkımızı alıcaz
YİĞİT5
Forum Üyesi
**

Nereden:

« Yanıtla #12 : Temmuz 12, 2011, 04:31:10 ÖS »

benim gibi haksızlığa uğramış binlerce insan var onlarda umarım haklarını aramak için kanuni yollara başvurur allah herkesin yardımcısı olsun işverenlerin birçoğu artık işçinin tazminatını nasıl vermeden yollarım diye hesaplar içerisinde benimkisi sadece bunlardan biri ..
YİĞİT5
Forum Üyesi
**

Nereden:

« Yanıtla #13 : Temmuz 22, 2011, 09:03:14 ÖS »

sayın forum üyeleri bana şahitlik edecek arkadaşlarımın ayrıldığım işyerinde şuan çalışıyor yada önceden ayrılmış olmaları mahkeme sonucunu etkilermi
keremcem
Kıdemli Üye

Nereden:

« Yanıtla #14 : Temmuz 23, 2011, 03:54:02 ÖÖ »

Aynı işyerinde çalışıyor olan arkadaşlarınızın sizin lehinize şahitliği sizin adınıza iyi olacaktır elbette.
İşyerinde çalışmaya devam eden kiÅŸilerin, sizin aleyhinizde-iÅŸveren lehine  yapacakları ÅŸahitliÄŸin deÄŸerlendirilmesi elbette hakim tarafından yapılacak olsa da, bu durumun iÅŸverene pek faydası olmamaktadır ÅŸahitlerin mevcut iÅŸlerini kaybetme korkusu altında ÅŸahitlik etmiÅŸ olabilecekleri gerçeÄŸi nedeniyle Gülümseme
« Son Düzenleme: Ekim 14, 2011, 12:27:17 ÖÖ Gönderen: keremcem » Logged
Sayfa: [1] 2 3 ... 8   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediÄŸiniz yer: