Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.Aktivasyon icinburaya tıklayın.
Alomaliye.com Forum « Sosyal Güvenlik Mevzuatı « Ä°ÅŸ Kanunu Mevzuatı «  (Moderatörler: alomaliye, nguroy, ferhat, ebru ÅŸener, ZİNDAN)25-2 maddeye dayanılarak yapılan haksızlıklar
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8   AÅŸağı git
Yazdır
Gönderen Konu: 25-2 maddeye dayanılarak yapılan haksızlıklar  (Okunma Sayısı 6395 defa) Bookmark and Share
0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
YİĞİT5
Forum Üyesi
**

Teşekkür Puanı: 0
Nereden:

« Yanıtla #75 : Ocak 28, 2012, 12:00:53 ÖÖ »

sayın nizam bey öncelikle teşekkür ederim istanbuldayım tavsiyeniz konusun da bilgilerinizi bekliyorum...
okan17
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #76 : Åžubat 03, 2012, 04:00:06 ÖS »

işyerinden şahit bulman durumunda olayda senin mağdur olduğun yönünde kazanırsın
YİĞİT5
Forum Üyesi
**

Nereden:

« Yanıtla #77 : Åžubat 04, 2012, 08:59:15 ÖS »

teşekkürler okan 17
YİĞİT5
Forum Üyesi
**

Nereden:

« Yanıtla #78 : Mart 03, 2012, 08:14:35 ÖS »

herkese iyi akşamlar sorum sayın nizam bey ve keremcem bey e iş mahkemelerinde her iki taraf içinde temyiz süresi gibi bi durum söz konusuymuş bilgi verirseniz sevinirim saygılarımla...
senoleker
Forum Üyesi
**

Teşekkür Puanı: 1
Nereden: Kocaeli

« Yanıtla #79 : Mart 04, 2012, 03:23:47 ÖS »

Sayın YİĞİT5 ;
Bir süre sonra mahkemeler itirazlar yargıtaylar temyizler... Hepsi bitecek, siz bir şeyler alacaksınız ya da almayacaksınız, sorun çıkacak çıkmayacak, ne olacak bilmiyoruz.
Ama her ne olursa olsun, ne olduğunu en sonunda da buraya yazın. Yazın ki, ileride bu konuyu bulup okuyanlar sonunda ne olduğunu bilsinler.
Forumlarda bu şekilde başlayan; sorular sorulmuş cevaplar alınmış ama sonunda ne olmuş belli olmayan birçok konu görüyoruz. Bu konunun sonu onlar gibi olmasın.
YİĞİT5
Forum Üyesi
**

Nereden:

« Yanıtla #80 : Mart 04, 2012, 11:30:26 ÖS »

sayın şenoleker davanın gelişmelerini ve sonucunu burada sizlerle paylaşmaya devam edicem böyle bir konuya deyindiyiniz için teşekkürler sayın nizam bey ve sayın keremcem den temyiz hakkında bilgi edinmek istemiştim yardımcı olabilirlerse sevinirim saygılar...
keremcem
Kıdemli Üye

Teşekkür Puanı: 12
Nereden:

« Yanıtla #81 : Mart 05, 2012, 09:21:47 ÖÖ »

Bildiğim kadarıyla;
iş mahkemelerinde temyiz hakkını kullanma süresi, kararın taraflara yazılı olarak açıklanmasından itibaren 8gündür.
Temyiz in anlamı da kabaca;
beğenmediğiniz, hakkınızın teslim edilmediğine-yanlış değerlendirildiğine inandığınız mahkeme kararının, bir üst makamda yeniden incelenmesi ve kararın düzeltilmesi talebiyle yapılan işlemdir diyebilirim.
« Son Düzenleme: Mart 05, 2012, 10:35:56 ÖÖ Gönderen: keremcem » Logged
nguroy
Altın Üye
*

Teşekkür Puanı: 165
Nereden: İstanbul

« Yanıtla #82 : Mart 05, 2012, 10:03:14 ÖÖ »

Temyiz süresi derken. Herhalde  iÅŸ mahkemesinin verdiÄŸi kararın yargıtaya gidip orda kesinleÅŸmesi ve sürecin tamamlanması süresini kasıt ediyorsanız.  DeÄŸiÅŸmekle birlikte ortalama 2 yıl gibi bir süredir.

Nizam Güroy
Yönetici-SMMM
altaymurat
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #83 : Mart 05, 2012, 10:58:04 ÖÖ »

İyi günler Yiğit bey benimde sizin gibi bir sıkıntım vardı mahkemeye verdim ve davam şu anda bilirkişinin raporlarını bekliyor eğer o iş yerinde çalışan 1 veya 2 kişi olursa davanızda mesailerinzde de yardımcı olablir.ama mesaileri belgeyle malesef isptalayamazssınız tamamen hakkimin kararına ve şahitlere bağlı.benim kanımca kesinlikle dava açın derim nerde hareket orda bereket Gülümseme kendi davamın sonucunuda sayın yoneticilerimizle de paylaşacagım izlediğim yollarla beraber 10 nisanda mahkemem var ...
tuna07
Forum Üyesi
**

Teşekkür Puanı: 5
Nereden: ANTALYA

"one pill makes you larger"

« Yanıtla #84 : Mart 05, 2012, 02:58:59 ÖS »

Sayın YİĞİT5 ;
Bir süre sonra mahkemeler itirazlar yargıtaylar temyizler... Hepsi bitecek, siz bir şeyler alacaksınız ya da almayacaksınız, sorun çıkacak çıkmayacak, ne olacak bilmiyoruz.
Ama her ne olursa olsun, ne olduğunu en sonunda da buraya yazın. Yazın ki, ileride bu konuyu bulup okuyanlar sonunda ne olduğunu bilsinler.
Forumlarda bu şekilde başlayan; sorular sorulmuş cevaplar alınmış ama sonunda ne olmuş belli olmayan birçok konu görüyoruz. Bu konunun sonu onlar gibi olmasın.

+1

çalışmak özgür kılar.
YİĞİT5
Forum Üyesi
**

Nereden:

« Yanıtla #85 : Mart 08, 2012, 01:24:05 ÖS »

sayın keremcem bilginiz için öncelikle teşekkür ederim bilirkişi raporunda alacaklarım benim için yeterli temyiz için her 2 tarafında itiraz hakkı varmış bilirkişi raporunda belirtilen haklarım benim için yeterli o yüzden benim itiraz etmek gibi bir niyetim yok sadece karşı tarafın işi yokuşa sürüp davayı uzattırabilme şansı varmı
nguroy
Altın Üye
*

« Yanıtla #86 : Mart 08, 2012, 03:36:25 ÖS »

İş bilirkiÅŸi de bitmiyor ki . Sizin lehinize olduÄŸunu düşündüğümüz bir rapora  karşı taraf itiraz edecek. Ya da tersi olucak. 2. veya 3. bilirkiÅŸi atanacak. En sonunda dava karara kalacak. Sonra da temyiz  süreci baÅŸlayacak.

Nizam Güroy
Yönetici-SMMM
YİĞİT5
Forum Üyesi
**

Nereden:

« Yanıtla #87 : Mart 08, 2012, 11:35:08 ÖS »

iyi akşamlar nizam bey edindiğim bilgiye göre 2. bilirkişiye gerek kalmazmış şuan öğrenmek istediğim işveren temyize kesin gidiyormu bu durum engellenebiliyormu 2 yıl bekleme zorluluğum varmı
keremcem
Kıdemli Üye

Teşekkür Puanı: 12
Nereden:

« Yanıtla #88 : Mart 09, 2012, 09:07:33 ÖÖ »

Davalı veya davacı karardan olumsuz etkilenen tarafın kendi kararı dışında , temyiz hakkını kullanmaktan alıkoyabilecek bir yol yok.
Temyiz e gidildiğinde, sonuçlanmasını beklemek zorundasınızdır. 6 ay, 15 ay 2 yıl veya 4 yıl...
nguroy
Altın Üye
*

« Yanıtla #89 : Mart 09, 2012, 11:06:50 ÖÖ »

iyi akşamlar nizam bey edindiğim bilgiye göre 2. bilirkişiye gerek kalmazmış şuan öğrenmek istediğim işveren temyize kesin gidiyormu bu durum engellenebiliyormu 2 yıl bekleme zorluluğum varmı

Ben öyle birşey demedim. Yazımı okursanız ;

"
İş bilirkiÅŸi de bitmiyor ki . Sizin lehinize olduÄŸunu düşündüğümüz bir rapora  karşı taraf itiraz edecek. Ya da tersi olucak. 2. veya 3. bilirkiÅŸi atanacak. En sonunda dava karara kalacak. Sonra da temyiz  süreci baÅŸlayacak.

Nizam Güroy
Yönetici-SMMM
Sayfa: 1 ... 4 5 [6] 7 8   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediÄŸiniz yer: