Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.Aktivasyon icinburaya tıklayın.
Alomaliye.com Forum « Sosyal Güvenlik Mevzuatı « Ä°ÅŸ Kanunu Mevzuatı «  (Moderatörler: alomaliye, nguroy, ferhat, ebru ÅŸener, ZİNDAN)Freelance olarak calışmak ve ÅŸirket kurmak.
Sayfa: [1]   AÅŸağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Freelance olarak calışmak ve ÅŸirket kurmak.  (Okunma Sayısı 560 defa) Bookmark and Share
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ibyet05
Yeni Üye
*

Teşekkür Puanı: 0
Nereden:

« : Kasım 22, 2011, 11:10:55 ÖÖ »

Merhaba ArkadaÅŸlar

Sizlere bir sorum olucak cevap verirseniz çok sevinirim. 

Yurtdışindaki bir firma için türkiyede web tasarımcı olarak çalışmak istiyorum.  Yani bir nevi onların elemanı gibi olucam. Fakat ben Türkiyede olucam. Bana her ay düzenli bir maaÅŸ ödeyecekler.  Bende onlara her ay fatura göndericem.  Bu durumda onlara benim fatura kesebilmem için ÅŸirket kurmam gerekiyor mu ? 
Yani  ÅŸirket kurmadan bir fatura göndermem ileride bir soruna yol açarmı ? TeÅŸekkür ederim.
ibyet05
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #1 : Kasım 22, 2011, 01:34:41 ÖS »

Cevap veren kimse yok mu ?  AÄŸlayan
nguroy
Altın Üye
*

Teşekkür Puanı: 165
Nereden: İstanbul

« Yanıtla #2 : Kasım 22, 2011, 01:49:10 ÖS »

Öncelikle bir  meslektaÅŸdan profoyonel destek almalısınız. Åžirket deÄŸil ama  (FİRMA) kurmalısınız.
Bununla ilgili  size ne yapmanız gerektiÄŸi detaylı anlatılır.

Nizam Güroy
Yönetici-SMMM
fatihmutlu
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #3 : Åžubat 04, 2012, 02:06:05 ÖS »

Kıymetli Dostlar,
Bir Liaison Office yöneticisi olarak freelancer hizmetlere para ödemek ve karşılığında mutlaka bir makbuz almak durumundayım. Bu sebeple aşağıdakinin sorunun yanıtı benim için de önemli.
Saygılar,
FM

Merhaba ArkadaÅŸlar

Sizlere bir sorum olucak cevap verirseniz çok sevinirim. 

Yurtdışindaki bir firma için türkiyede web tasarımcı olarak çalışmak istiyorum.  Yani bir nevi onların elemanı gibi olucam. Fakat ben Türkiyede olucam. Bana her ay düzenli bir maaÅŸ ödeyecekler.  Bende onlara her ay fatura göndericem.  Bu durumda onlara benim fatura kesebilmem için ÅŸirket kurmam gerekiyor mu ? 
Yani  ÅŸirket kurmadan bir fatura göndermem ileride bir soruna yol açarmı ? TeÅŸekkür ederim.

nguroy
Altın Üye
*

« Yanıtla #4 : Åžubat 05, 2012, 11:06:53 ÖÖ »

Yurt dışından  " Ücret" alacaksanız fatura kesmenize gerek yoktur. Ancak fatura isteniyorsa o zaman ücret almayacaksınız Serbest meslek Erbabı olmalı ,  makbuz (fatura yerine geçen) kesmelisiniz.
Bunun için de mutlaka bir muhasebecinizin olması gerekiyor.

Nizam Güroy
Yönetici-SMMM
denemek
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #5 : Mart 14, 2012, 03:34:15 ÖS »

Merhaba,
aslında yakınımda bir muhesebe bürosu var ancak her gidiÅŸimde kapalı zamanına denk geldim.Sanırım büroda durmuyor kendileri  Ney

bende konu hakkında bilgi istiyorum.

şahıs işletmesi kurmak freelance calısan biri için başlangıc olarak külfetli, bunun yanında aylık sigorta ödemeleri vs de var.
Ay da bir yada farklı zamanlarda iş alma durumumum var, devamlılıgı olabilirde olmayabilirde. Bu yüzden hem aldıgım ücretin vergisini vermek amacı ile hemde fatura kesebilme adına serbest meslek erbabı olmayı düşünüyorum.
prosedürünü bilemiyorum.Ayrıca her ay sigorta ödeme yüküğmlülüğüm varmı onuda berak ediyorum.
Yukarıda muhasebeciniz olması gerekiyor deniyor. basit bir şekilde gelir gider fazla olamadıgından muhesebeyi kendimizin tutması sorun olurmu?

Teşekkür ederim
nguroy
Altın Üye
*

« Yanıtla #6 : Mart 14, 2012, 03:37:20 ÖS »

Elbette sorun olur. Muhasebeyi tutsanız bile beyannemeyi veremezsiniz.
Muhasebeciye verceÄŸiniz para  öyle önemli birÅŸey deÄŸil canım. Gülümseme

Nizam Güroy
Yönetici-SMMM
denemek
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #7 : Mart 14, 2012, 08:42:23 ÖS »

teÅŸekkür ederim  Gülümseme

ben son sınıf öğrencisiyim. hatta uzatmadayım Gülümseme işe girişicem ancak önümü göremediğimden firma olma durumum yok suan. Ancak dediğim gibi serbest meslek erbabı olup en azından muhattaplarıma fatura vermem gerekiyor.
Alt yapı için bir miktar para harcadım. muhasebeciyede makul fiyatı seve seve verebilirim helal olsun sorun değilde, öğrenmek istediğim farklı.

örn: web sitesi yapan biri olarak serbest meslek erbabı olabilirim sanıırım?
ayrıca hosting domain konularında da çalışlma yapıyorum. Ancak okudugum kadarıyla bu kısım serbest meslek erbaplıgına uymuyor. Ancak onuda danışmanlık ücreti adı altında faturalandırabilirim  düşüncesindeyim Gülümseme

şimdi sorum; ben erbap.. olunca herhangi bir masrafım oluyormu kazançtan doğan vergi haricinde?
sigorta ödemekle yükümlümüyüm. Babam memur olarak görev yapmakta ve onun üzerinden faydalanıyorum..

teşekkür ederim.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediÄŸiniz yer: