Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.Aktivasyon icinburaya tıklayın.
Alomaliye.com Forum « Sosyal Güvenlik Mevzuatı « SGK Mevzuatı «  (Moderatörler: alomaliye, nguroy, ferhat, ebru şener, ZİNDAN)Genel Sağlık Sigortası sorularını buraya yazınız?
Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 7   Aşağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Genel Sağlık Sigortası sorularını buraya yazınız?  (Okunma Sayısı 6854 defa) Bookmark and Share
0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
fugenc
Kıdemli Üye

Teşekkür Puanı: 6
Nereden: bursa

« Yanıtla #45 : Ocak 31, 2012, 11:49:00 ÖÖ »

sayın fbr isteğe bağlı yaptırıp 70 tl veririm daha iyi demişsiniz.. bu nasıl yapılacak. örneğin ayda 12 gün çalışıyor, geri kalanı için direkt isteğe bağlı yaptırırsa gelir testi yaptırmasına gerek yok mu?? isteğe bağlı da gün sayısı belirtiliyormu, yani kalan 18 gün için nasıl oluyor??
ZİNDAN
Özel Üye
*

Teşekkür Puanı: 80
Nereden: İstanbul

Zindandayım....!

« Yanıtla #46 : Ocak 31, 2012, 12:03:22 ÖS »

Evet.İsteğe bağlıda kalan günler ödenebilecek.

eliminator
Yeni Üye
*

Teşekkür Puanı: 0
Nereden:

« Yanıtla #47 : Ocak 31, 2012, 05:58:21 ÖS »

anlaşıldı gelir testi için başvurmak zorunlu. cezası neyse ödemeye razıyım, gidip kuyruğa girmeye niyetim yok.

ama aslında sanırım bir ceza almak için tebligat yapmaları, onun sonucunda gelir testi yaptırmazsam ceza ve en üst seviyeden prim ödemem gerekmiyor mu ?

Tebligat gelmesine rağmen 1 ay içerisinde gelir tespiti yaptırmazsanız asgari ücretin 2 katı üzerinden tesciliniz yapılır. yaklaşık olarak aylık 212 tl ödemeniz istenir. eğer emeklilik için yaşı beklerken son 7 yıl ssk olma koşulu v.b. durumunuz yoksa, gelir tespiti yaptırmak istemediğinizi söylediniz, şahsen ben 70 tl daha fazla verip isteğe bağlı yaptırmanızı öneririm.

Benim de demek istediğim şu. Ben herhangi bir müracaat yapmazsam, gelir testi başvurusu yapmazsam bana bunları yapmam için tebligat yapılması gerekmiyor mu ? Sanırım bana ancak o tebligattan sonra gelir testi yaptırmazsam ve sonucundaki ödemeyi yapmazsam ceza söz konusu olur.

Veya  bana tebligat yapılmaksızın "sen gelir testine başvurmadın, şu kadar usul cezası, primin de şu kadar" diye otomatikman ceza mı gelir ?

Anlamaya çalıştığım bu.
Volkan poyraz
Yeni Üye
*

Teşekkür Puanı: 1
Nereden:

« Yanıtla #48 : Ocak 31, 2012, 06:04:44 ÖS »

Merhaba

Çalışdığım şirketdeki yabancı müdürlerimizin aileleri hakkında nasıl bi uygulama yapmamız gerekir ?

NOT:Yabancı müdürlerimizin SGK sını yatırıyoruz. Ney
F.KARA
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #49 : Şubat 01, 2012, 09:46:51 ÖÖ »

35- Part-time çalıĢanlardan kimlerin ay içindeki eksik bildirilen günlerini genel sağlık
sigortası yönünden 30 güne tamamlama yükümlülüğü bulunmamaktadır?
Eksik gün nedeni “puantaj” olanlar, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar, Kanunun 5
inci maddesi kapsamındaki  haklarında bazı sigorta kolları uygulanan sigortalılar, ay içinde
birden fazla işyerinde çalışıp toplam çalışma süresini 30 güne tamamlayanlar ile kamu
idarelerinde 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) ve (C) bentlerine tabi çalışanlar,
4857 sayılı Kanuna tabi çalışmakla birlikte 506 sayılı Kanunun geçici 20 nci maddesine tabi
sandıklarda çalışanlar için sandıklar Kuruma devredilinceye kadar  30 güne tamamlama
yükümlülüğü aranmaz.
puantaj usulu çalışanlar kısmı hakkında yorumu olan varmı çünkü çok önemli bi huzus
gokhanaktas
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #50 : Şubat 01, 2012, 05:40:29 ÖS »

İyi günler.
Abim 34 yaşında %69 özürlü fakat aile içi gelir nedeniyle 2022 maaşı bağlamıyorlar.
Babam emekli memur. Babamın üzerinden sağlıktan yararlanabilir mi yoksa gelir testi yaptırıp GSS primi mi ödeyeceğiz?
Teşekkürler...
ZİNDAN
Özel Üye
*

Zindandayım....!

« Yanıtla #51 : Şubat 02, 2012, 10:29:45 ÖÖ »

35- Part-time çalıĢanlardan kimlerin ay içindeki eksik bildirilen günlerini genel sağlık
sigortası yönünden 30 güne tamamlama yükümlülüğü bulunmamaktadır?
Eksik gün nedeni “puantaj” olanlar, sosyal güvenlik destek primine tabi olanlar, Kanunun 5
inci maddesi kapsamındaki  haklarında bazı sigorta kolları uygulanan sigortalılar, ay içinde
birden fazla işyerinde çalışıp toplam çalışma süresini 30 güne tamamlayanlar ile kamu
idarelerinde 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) ve (C) bentlerine tabi çalışanlar,
4857 sayılı Kanuna tabi çalışmakla birlikte 506 sayılı Kanunun geçici 20 nci maddesine tabi
sandıklarda çalışanlar için sandıklar Kuruma devredilinceye kadar  30 güne tamamlama
yükümlülüğü aranmaz.
puantaj usulu çalışanlar kısmı hakkında yorumu olan varmı çünkü çok önemli bi huzus

06 ve 17 eksik gün nedenlerini gösteriyorsan bir işçi için Gss kapsamına giriyor ve kalanını tamamlamak zorunda kalıyor.
07 puantaj yaparsan Gss kapsamına girmiyor.

muhittin
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #52 : Şubat 04, 2012, 10:01:48 ÖÖ »

sn. Zindan yanlış anlamadım ise inşaat tekstil gibi puantaj ile çalışan işçilerin eksik gün nedeni ''puantaj '' yapılırsa GSS kapsamında olmayacak mı. Eksik kalan günleri test yaptırarak ödemeyecek mi?
ZİNDAN
Özel Üye
*

Zindandayım....!

« Yanıtla #53 : Şubat 07, 2012, 10:49:26 ÖÖ »

Biraz saçma ama, evet.
Bir işçiyi 06 ile gösterirsen GSS' li, 07 ile gösterirsen GSS' siz oluyor.

istanbulhakan
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #54 : Şubat 08, 2012, 03:58:24 ÖS »

SGK da çalışan memur Parttime çalışanlar için benimle şöyle bir bilgi paylaşmıştır;
PT bildirgelerini 6 kodu ile yaptığımızı bu durumda gelir tespiti ve ek ödeme yapmaları gerktiğini ama;
7 kodu ile puantaj sistemini uyulayarak gönderirsek,isterse 10 gün çalışsın herhangi bir ek ödeme çalışan ve şirket için doğmadığını ve bunun genelgesi olduğunu belirtmiştir.
 Parttime çalışan personeller için bu durum avantajlı hale geleceğini söyledi.
Konu hakkında yorumlarınızı rica ederim

Hayat bir sudur İç İç ....
ZİNDAN
Özel Üye
*

Zindandayım....!

« Yanıtla #55 : Şubat 08, 2012, 04:27:22 ÖS »

............
Parttime çalışan personeller için bu durum avantajlı hale geleceğini söyledi.
Konu hakkında yorumlarınızı rica ederim

Evet.
06 Kısmi istihdam ile gösterdiğiniz işçiyi 07 ile gösterin ve bir puantaj listesi yapıp, ek-10 ile verdiğiniz zaman problem çözülüyor işçi için.Gss primi ödemez.Eski usul devam eder.

AYSE
Özel Üye

Teşekkür Puanı: 59
Nereden: Ümraniye-İstanbul

« Yanıtla #56 : Şubat 08, 2012, 05:31:32 ÖS »

Bir açık yakaladık yani. Aman yerin kulağı var.

Senin, kalbine bişey olmuş...
ZİNDAN
Özel Üye
*

Zindandayım....!

« Yanıtla #57 : Şubat 08, 2012, 05:41:41 ÖS »

Gülümseme Kocaman bir açık hemdeee..

KOLOMBO
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #58 : Şubat 09, 2012, 02:44:20 ÖS »

Bir açık yakaladık yani. Aman yerin kulağı var.
Arkadaşlar 07 puantaj seçimini isteğe göre yapamıyoruz diye biliyorum. Çünkü İşyeri sicil numarası 4 ile başlayan (yani inşaat işyerleri gibi) işletmelerde mecburen 07 puantaj yapmamız hakkında daha önceden sgk da bir yazı yayınlanmıştı hatırlarsanız. bu demek oluyorki inşaat işyerlerinde puantaj 07 kodunu mecburiyetten yaptığımızdan gss li olmamıza gerek yok. Fakat işyeri sicil numarası 2 ile başlayan işyerlerinde 7 kodunu seçemezsiniz diye bir görüşüm var. Yanılıyormuyum. Şöylede bir durum var. Ben her ay bir mükellefe ( inşaat )puantajlı işçi için bildirge ve eksik gün bild. gönderiyorum. Ayda 10 gün gösteriliyor. 2012 ÖNCESİ 30 GÜNDEN AZ ÇALIŞMA BİLDİRİM kısmına girdiğimde Karşıma "Bildirmeniz gereken çalışanınız bulunmamaktadır. " uyarısı çıkıyor. Buda bu görüşümü destekliyor olmalı.
« Son Düzenleme: Şubat 09, 2012, 02:49:04 ÖS Gönderen: KOLOMBO » Logged
ZİNDAN
Özel Üye
*

Zindandayım....!

« Yanıtla #59 : Şubat 09, 2012, 04:16:16 ÖS »

Hayır bir çok firmada şuanda uygulanmaktadır.Firmalarımızdan birinde 10' larca çalışan var o şekilde.

Sayfa: 1 2 3 [4] 5 6 7   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediğiniz yer: