Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.Aktivasyon icinburaya tıklayın.
Sayfa: [1]   AÅŸağı git
Yazdır
Gönderen Konu: İş sözleÅŸmesi  (Okunma Sayısı 470 defa) Bookmark and Share
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ırmak
Yeni Üye
*

Teşekkür Puanı: 0
Nereden:

« : Ocak 26, 2012, 02:08:28 ÖS »

acil lütfen,
merhabalar
arkadaşlar iş sözleşmesi ile ilgili bir sorum olacak bilgisi olandan lütfen acil aydınlatmasını rica ediyorum.
işyerinde sigortalı bir çalışanımız sürekli dışarda işi gereği.yolda başına bişi gelse riskli olur diye dışarda çalışan için bir sözleşme örneği varmı.

« Son Düzenleme: Ocak 26, 2012, 03:37:06 ÖS Gönderen: ebru ÅŸener » Logged
ÅŸeref aydemir
Aktif Üye

Teşekkür Puanı: 5
Nereden: Ankara

« Yanıtla #1 : Ocak 26, 2012, 03:36:59 ÖS »

BilindiÄŸi üzere,iÅŸci-iÅŸveren ihtiyaç durumuna göre uygun türde sözleÅŸme akdedebilirler.İşin gereÄŸi  iÅŸyeri dışında sürekli çalışanlar hakkında,bu çalışma durumu dikkate alınarak:
a.önceden yapılmış sözleşme ise,sonradan bir yazı ile aşagıda belirtilen hususlar Tebliğ olunabilir,
b.ilk defa yapılacak ise,bu sözleÅŸmeye aynı yada baÅŸkaca uygun gördüğünüz  hususlar ilave edilebilir,
Şimdilik aklıma gelenler

İşcinin Dikkat Etmesi Greken Hususlar:
1.işci,işyerinde olduğu gibi görevini sadakat içinde özenle yapacak
2ahhlak ve iyi niyet kurallarına riayet edecek(25/II)
3.işverenliğimizin sosyal çevreye karşşın itibarını sarsacak söz,tutum ve davranışlardan kaçınacak
4.işin-görevinin yürütümü ile ilgili hususlara-durumlara riayet edecek
5.gerekli hallerde birim amirini zamanında bilgilendirecek
6.iş sağlığı ve güvenliği önlemlerine uyacak
7.trafik kurallarına riayet edecek
8.görev ve yetkisi dışında iş yapmayacak
9.görevi dışında 3cü kişilere karşı şahsi olarak verdiği zararlardan kaendisi sorumludur
 vs.gibi hususlar olabilir
keremcem
Kıdemli Üye

Teşekkür Puanı: 12
Nereden:

« Yanıtla #2 : Ocak 26, 2012, 04:38:21 ÖS »

Ben , soruda bahsedilen  riskleri anlayamadım???
ırmak
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #3 : Ocak 26, 2012, 04:42:25 ÖS »

ÅžEREF BEY

çok teşekkür ederim.

ÅŸeref aydemir
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : Ocak 26, 2012, 05:40:04 ÖS »

Benim anladığım,ilgiden veye işin yürütümünden kaynaklanıp işvereni zor duruma sokabilecek durumları,ilgili işveren açısından(bu durumları) riskler olarak ifade ediyor, değerlendiriyor.(gibi geldi bana
nguroy
Altın Üye
*

Teşekkür Puanı: 165
Nereden: İstanbul

« Yanıtla #5 : Ocak 27, 2012, 10:47:35 ÖÖ »

İstenirse bunun sigortası var. Acentanızla görüşün.

Nizam Güroy
Yönetici-SMMM
keremcem
Kıdemli Üye

Teşekkür Puanı: 12
Nereden:

« Yanıtla #6 : Ocak 27, 2012, 11:16:18 ÖÖ »

Ben gene anlamadım o olabilesi sebepleri Şeref bey,
ilk cevabınızda belirttiğiniz noktalar zaten, 4857 sayılı iş kanununa bağlı çalışanın, fizan a gitse bile uymak zorunda olduğu noktalardır.
İlave ne gibi tedbir olabilir? Hangi durumlara karşı olabilir? işveren kendisini tamamen koruyabilsin-soyutlayabilsin.
Her halukarda, dışarda olarak işini yapan o çalışan, aslen işverenin temsilcisidir ve işverenin, olası sakat! durumlardan kendini tamamen soyutlayabilmesine imkan bulunmamaktadır.
ÅŸeref aydemir
Aktif Üye

« Yanıtla #7 : Ocak 27, 2012, 11:28:13 ÖÖ »

haklısınız sn.keremcem,  (demekki istenilen verdiÄŸim cevap imiÅŸ öyle anlaşılıyor)
Nihat Dik
Yeni Üye
*

Nereden: Aksaray

« Yanıtla #8 : Åžubat 02, 2012, 12:37:19 ÖS »

Merhaba lar ArkadaÅŸlar Personel alımında İş yeri için personle sorumluluk vermek üzere hazırlanan maddelerle ilgili tutanağı olan varmı ?  acil lütfen
ÅŸeref aydemir
Aktif Üye

« Yanıtla #9 : Åžubat 02, 2012, 01:50:31 ÖS »

Merhaba lar ArkadaÅŸlar Personel alımında İş yeri için personle sorumluluk vermek üzere hazırlanan maddelerle ilgili tutanağı olan varmı ?  acil lütfen
Genel matbu bir evrakdan ziyade(olsa bile 0 iÅŸci için uygulanması doÄŸru olmaz)ilk etapda bu durum iÅŸcinin yapacağı " iÅŸ ", "görev tanımı" "personel yönetmeliÄŸinin ilgili hükümleri ve konu hakkında önceden kaleme alınan genelge ve talimatlar dikkate alınarak ,esasen önce sözleÅŸme de belirtilmesi,mümkün olmamışsa veya görev deÄŸiÅŸikliÄŸi olmuÅŸ ise sonradan yine bahsekonu husus lar gözönünde bulundurularak  düzenlenmesi uygun olacaktır.
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediÄŸiniz yer: