Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.Aktivasyon icinburaya tıklayın.
Alomaliye.com Forum « Vergi Mevzuatı « Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunu «  (Moderatörler: alomaliye, nguroy, ferhat, ebru ÅŸener, ZİNDAN)Araç sözleÅŸmesi mi yapılmalıdır?
Sayfa: [1]   AÅŸağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Araç sözleÅŸmesi mi yapılmalıdır?  (Okunma Sayısı 228 defa) Bookmark and Share
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
bozaslan
Yeni Üye
*

Teşekkür Puanı: 0
Nereden:

« : Åžubat 02, 2012, 10:30:57 ÖÖ »

Mehrabalar,
toptan ve perakende gıda satışı yapmaktayız. işyerimizde çalışan personelimizin hususi transit aracı bulunmaktadır. aracı işyerinde kullanmak istiyoruz. neler yapmamız gerekir.
ilginize teşekkür ederim...

Konu başlığı ve içeriğinde Büyük Harf kullanmak yasaktır.!
Lütfen Forum Kuralları' na uyunuz.!

« Son Düzenleme: Åžubat 02, 2012, 10:49:37 ÖÖ Gönderen: ZİNDAN » Logged
mesut karadayı74
Yeni Üye
*

Nereden: eskiÅŸehir

« Yanıtla #1 : Åžubat 02, 2012, 11:03:57 ÖÖ »

araç kira sözleşmesi düzenleyip stopaj ve kdv 2 ile beyan edeceksiniz. mali müşavirinize sorar iseniz size daha detaylı bilgi verecektir.
atisalanli
Forum Üyesi
**

Nereden:

« Yanıtla #2 : Åžubat 02, 2012, 09:47:58 ÖS »

her ay yada ne zaman kullanacaksanız o güne gider pusulası düzenlemeniz gerekiyor. onun haricinde bir de kdv 2 beyannamesinde gider pusulasında ödediğiniz tutar kadar devlete kdv ödeyeceksiniz.
sitkicelebi
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #3 : Åžubat 03, 2012, 08:33:05 ÖÖ »

Herkese iyi forumlar konuyla bağlantılı olarak ta bir soru ben sormak istiyorum.
Araç kira tutarını aylık olarak değilde 3 ayda bir 3 aylık kira bedeli olarak G.P. kesmek suretiyle öder isek ödeme yapılmayan dönemler içinde boş olarak KDV2 beyannamesi vermek gerekirmi?
EYLÜLDURU
Aktif Üye

Teşekkür Puanı: 70
Nereden: İSTANBUL

« Yanıtla #4 : Åžubat 03, 2012, 08:54:07 ÖÖ »

Herkese iyi forumlar konuyla bağlantılı olarak ta bir soru ben sormak istiyorum.
Araç kira tutarını aylık olarak değilde 3 ayda bir 3 aylık kira bedeli olarak G.P. kesmek suretiyle öder isek ödeme yapılmayan dönemler içinde boş olarak KDV2 beyannamesi vermek gerekirmi?

Gerekmez..Gider pusulası kestiğiniz dönem için kdv2 beyannamesi vermeniz yeterli..

İyi çalışmalar..

Ne zaman karanlık olsa, hatırla!
...ışık sende,
...kalbinde,
...bul onu!
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediÄŸiniz yer: