Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.Aktivasyon icinburaya tıklayın.
Alomaliye.com Forum « Sosyal Güvenlik Mevzuatı « Ä°ÅŸ Kanunu Mevzuatı «  (Moderatörler: alomaliye, nguroy, ferhat, ebru ÅŸener, ZİNDAN)Günü Dolan Fakat Zorunlu Hizmet Yılı Dolmayan İşçi İşten Ayrılıyor
Sayfa: [1]   AÅŸağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Günü Dolan Fakat Zorunlu Hizmet Yılı Dolmayan İşçi İşten Ayrılıyor  (Okunma Sayısı 312 defa) Bookmark and Share
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
prof67
Forum Üyesi
**

Teşekkür Puanı: 2
Nereden: ZONGULDAK

« : Åžubat 03, 2012, 11:04:15 ÖÖ »

Şirketimiz maden sekterönde faaliyet göstermektedir. işçilerimizden biri prim gün sayısını doldurmuş olup 20 senelik zorunlu sigortalılık süresini doldurmasına 1 yıl kalmıştır. bu işçi ben emeklilik için gereken gün sayısını doldurdum işten ayrılıyorum , emeklilik nedeniyle tazminatımı verin diyor. 20 yıllık hizmet süresini doldurmayan bu işçi bu neden ile işten ayrılıp tazminat hakedermi?
« Son Düzenleme: Åžubat 03, 2012, 11:10:43 ÖÖ Gönderen: prof67 » Logged

Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen kişidir.
turkasia
Kıdemli Üye

Teşekkür Puanı: 41
Nereden: Antalya

bilgi emektir! emeğe saygı

« Yanıtla #1 : Åžubat 03, 2012, 12:41:38 ÖS »

Şirketimiz maden sekterönde faaliyet göstermektedir. işçilerimizden biri prim gün sayısını doldurmuş olup 20 senelik zorunlu sigortalılık süresini doldurmasına 1 yıl kalmıştır. bu işçi ben emeklilik için gereken gün sayısını doldurdum işten ayrılıyorum , emeklilik nedeniyle tazminatımı verin diyor. 20 yıllık hizmet süresini doldurmayan bu işçi bu neden ile işten ayrılıp tazminat hakedermi?

eğer ilk işe giriş tarihi 1999 öncesi ise 15 yıl sigortalılık ve 3600 gün sayısına ulaşmışsa, sgk dan alacağı kıdem tazminatı alabilir yazısını size ibraz ederek, kıdem tazminatı alabilir. Bu yazıyı almadan işten çıkışını ve ödemesini yapmayınız

İbrahim Demirel SMMM / Marka Vekili / Patent Vekili / Bilirkişi - ANTALYA
prof67
Forum Üyesi
**

Teşekkür Puanı: 2
Nereden: ZONGULDAK

« Yanıtla #2 : Åžubat 03, 2012, 02:24:36 ÖS »

yer altı çalışanlarına sağlanan şartlardan emekli olmak istiyor. hizmet süresi 20 yıl olmadığı için maaş bağlama şu aşamada mümkün değil. bu şartlarda hizmet senesini çalışmadan beklemek istiyor ve işi bırakacağını söylüyor. emeklilik şartlarını tam olarak doldurmamış kıdem hakedermi?

Olgun insan güzel söz söyleyen değil, söylediğini yapan ve yapabileceklerini söyleyen kişidir.
turkasia
Kıdemli Üye

Teşekkür Puanı: 41
Nereden: Antalya

bilgi emektir! emeğe saygı

« Yanıtla #3 : Åžubat 03, 2012, 02:39:46 ÖS »

yer altı çalışanlarına sağlanan şartlardan emekli olmak istiyor. hizmet süresi 20 yıl olmadığı için maaş bağlama şu aşamada mümkün değil. bu şartlarda hizmet senesini çalışmadan beklemek istiyor ve işi bırakacağını söylüyor. emeklilik şartlarını tam olarak doldurmamış kıdem hakedermi?
emekli olmaksızın emeklilik tarihini beklemek üzere kendi isteğiyle işten ayrılması halinde kıdem tazminatı alabilmesi, dediğim şartlarla mümkündür. Yeraltı çalışanların da buna ilişkin bir istisna olduğunu zannetmiyorum.

İbrahim Demirel SMMM / Marka Vekili / Patent Vekili / Bilirkişi - ANTALYA
okan17
Yeni Üye
*

Teşekkür Puanı: 0
Nereden:

« Yanıtla #4 : Åžubat 03, 2012, 03:55:36 ÖS »

ÅŸuan ki uygulama ilk çıkışını (çıkış kodu 14)yapıyorsunuz.(işçi önceden gününü tespit ediyor sgkdan)iÅŸten çıkış bildirgesi ile  sgk ya baÅŸvuruyor .yazıyı sonra veriyorlar
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediÄŸiniz yer: