Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.Aktivasyon icinburaya tıklayın.
Sayfa: [1]   AÅŸağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Tazminat hakkı  (Okunma Sayısı 342 defa) Bookmark and Share
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
gulturk
Yeni Üye
*

Teşekkür Puanı: 0
Nereden:

« : Åžubat 08, 2012, 10:54:01 ÖÖ »

11 aydır çalıştığım işyerinde cumartesi günü mesai saati bitişimiz 13:00 idi , bundan sonrası için ise cumartesi mesai bitiş saatinin 18:00 yapıldığı bildirildi.fakat iş görüşmesi yapıldığında öellikle cumartesi mesaisini belitrmiştim ben .şimdi benim cumartesi mesai saatimin uzatılmış olmasının bana hukuki boyutta bunu sebep göstererek istifa etmem durumunda bir yansıması olacak mıdır ?daha öncesinde de süt iznimi talep ettiğim halde kullandırtmamışlardı.
yardımlarınızı rica ediyorum.
« Son Düzenleme: Åžubat 08, 2012, 11:00:11 ÖÖ Gönderen: ebru ÅŸener » Logged
yase
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #1 : Åžubat 08, 2012, 03:24:53 ÖS »

Bir soruda ben eklemek istiyorum. İş veren çalışanın tazminatını ne kadar süre içerisinde ve kaç parça olarak ödeyebilir. Çünkü bazı işverenler tazminat ödemesini oldukça geciktirebiliyor. Bu konuda çalışanı koyuyacak bir yasa var mı ?
ÅŸeref aydemir
Aktif Üye

Teşekkür Puanı: 5
Nereden: Ankara

« Yanıtla #2 : Åžubat 08, 2012, 03:38:04 ÖS »

sn.Gultürk.
 Haftalık çalışma süresi iÅŸyerinizde 45 saat ise Cumartesi saat 13.00de ayrılıyor iseniz hafta içi 5*8saat=40+cumartesi 5 sat=45 saat dir,ÅžAYET cumartesi 18.de ayrılıyorsanız;
 a.fazla çalışma doÄŸuyor,
 b.doÄŸmuyor ise iÅŸ ve sözleÅŸme ÅŸartlarında esaslı deÄŸiÅŸiklik yapılmış
 olabilir.Sizinde dediÄŸiniz gibi ilk baÅŸlangıçta ve ÅŸimdiye kadar  öyle olup,bundan sonra farklı uygulama olması bu iki durumun varlığına iÅŸaret ediyor.
ihsans
Forum Üyesi
**

Teşekkür Puanı: 3
Nereden:

« Yanıtla #3 : Åžubat 08, 2012, 04:38:55 ÖS »

Yanıtlamak için günlük ara Paydos (Yemek ve çay gibi veriliyorsa) süresini de bilmek gerekir
ÅŸeref aydemir
Aktif Üye

« Yanıtla #4 : Åžubat 08, 2012, 05:23:53 ÖS »

Maalisef birçok iÅŸverelerimiz 67.maddeye göre"günlük çalışmanın baÅŸlama bitiÅŸ saatleri"ni,ara dinlenme zamanlarını iÅŸyerinde iÅŸcilerin görebileceÄŸi yerlerde(örneÄŸin iÅŸyeri ilan panosu)DUYURMUYORLAR...
ÅŸeref aydemir
Aktif Üye

« Yanıtla #5 : Åžubat 08, 2012, 05:44:12 ÖS »

Bir soruda ben eklemek istiyorum. İş veren çalışanın tazminatını ne kadar süre içerisinde ve kaç parça olarak ödeyebilir. Çünkü bazı işverenler tazminat ödemesini oldukça geciktirebiliyor. Bu konuda çalışanı koyuyacak bir yasa var mı ?
Esas olan  ZAMANIN da ve TAMAMININ  ödenmesidir.
 Tarafların anlaÅŸmaları halinde örneÄŸin ay bazında (3-5 ay bölünerek)ödenebilecektir.
 Tabi iÅŸci anlaÅŸmak zorunda kalmamalı çünkü bu durum iÅŸcinin aleyhine,bu anlaÅŸmada genelde yasal faiz de ilave olunmamakta,olunuyorsa yinede kısmen lehine olur diyebiliriz.AlaÅŸamamaları halinde konu yargı ya taşınacak ve iÅŸci yasal faizi ile birlikte talepte bulunacaktır.
yase
Yeni Üye
*

Nereden:

« Yanıtla #6 : Åžubat 08, 2012, 06:14:28 ÖS »

Şeref bey çok teşekkür ederim bilgiler için
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediÄŸiniz yer: