Merhaba, Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya üye olun.Aktivasyon icinburaya tıklayın.
Alomaliye.com Forum « Vergi Mevzuatı « TDHP-Muhasebe Uygulamaları ve Finansal Raporlama «  (Moderatörler: alomaliye, nguroy, ferhat, ebru ÅŸener, ZİNDAN)Çekilen Kredi ile Ödeme Planında ana para farkı kaydı?
Sayfa: [1]   AÅŸağı git
Yazdır
Gönderen Konu: Çekilen Kredi ile Ödeme Planında ana para farkı kaydı?  (Okunma Sayısı 241 defa) Bookmark and Share
0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
nermin_202
Yeni Üye
*

Teşekkür Puanı: 0
Nereden: İST

« : Åžubat 08, 2012, 12:49:22 ÖS »

Merhaba
1.350.000.-tl lik kredi çekilmiş. 6 ay ödemesiz 24 aylık bir kredi bu.şimdi kredi planında ise 6 ay ödemesiz olduğu için 18 aylık taksit yapılmış.Fakat ödeme planında Ana para ödemesi 1.450.000.- tl .Banka 6 ay ödemesiz olduğu için otomatik ödenirken bir fark çıktığını bu yüzden ödeme planının bu şekilde olduğunu söylemiş.Şimdi benim sorum bu aradaki 100.000.-TL lik farkı nasıl muhasebeleştireceğiz? Gider tahakkukuna atsak hangi döneme yayacağız? Şimdiden teşekkür ederim
mohicans
Kıdemli Üye

Teşekkür Puanı: 35
Nereden: Adana

"İnsan, ancak çalıştığının karşılığını alır."

« Yanıtla #1 : Åžubat 08, 2012, 02:37:44 ÖS »

Bankanın verdiği bilgi çok anlamsız geldi bana, 100.000,00 TL muhtemelen faiz dir. Bence bu konuyu Bankayla görüşün. Hatalı bidirim var gibi geldi.

"İnsan, ancak çalıştığının karşılığını alır."
nguroy
Altın Üye
*

Teşekkür Puanı: 165
Nereden: İstanbul

« Yanıtla #2 : Åžubat 08, 2012, 02:42:25 ÖS »

Bankanın verdiği bilgi çok anlamsız geldi bana, 100.000,00 TL muhtemelen faiz dir. Bence bu konuyu Bankayla görüşün. Hatalı bidirim var gibi geldi.

Evet bencede. ana para , kredi dönemi başında  borçluya ödenen  tutardır. Daha sonra ek ödeme yapılmadıysa  asla artmaz.
Ancak ödemesiz dönemin faizi  de ana paraya eklenmeden faizler içinde mütalaa edilmelidir.

Nizam Güroy
Yönetici-SMMM
Sayfa: [1]   Yukarı git
Yazdır
Gitmek istediÄŸiniz yer: