kamu işçi maaş

Konu: İşyerinde Yemek Verilmesi Hk.

  1. #1
    Üyelik tarihi
    Şubat.2011
    Mesajlar
    3

    İşyerinde Yemek Verilmesi Hk.

    Merhaba ;

    Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
    Firmamız bünyesinde daha öncesinde catering firmaları vasıtasıyla yemek verilmekteydi ama mevcut binamızda yemekhane,aşçı ve mutfak gereçleri bulunmakta... Bu sebebten ötürü hem bildiğimiz hem de maliyetin düşürülmesi maksatlı işyerimizde yemeği kendimiz yaptırmak istiyoruz;

    1-Kişi başı ücretlendirme veya aylık bir ücretlendirme var mı?
    2-Yemek masrafları vergiden muaf mıdır? Gider olarak gösterilebilir mi?
    3-Gıda mühendisliği ne gibi durumlarda bulundurulmalıdır ve zorunluluğu var mıdır?
    4-Kendi bünyemizde yemek yapabilmek için işçi sınırı var mı?
    5-Genel olarak işyerinde yemek vermenin kriterleri nedir?

    Acil yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim...
    Biraz acemiyim kusura bakmayın yanlış yere konu açmış olabilirim


  2. #2
    Üyelik tarihi
    Eylül.2008
    Mesajlar
    1.263

    Ynt: İşyerinde Yemek Verilmesi Hk.

    Alıntı Mira Nickli Üyeden Alıntı
    Merhaba ;

    Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
    Firmamız bünyesinde daha öncesinde catering firmaları vasıtasıyla yemek verilmekteydi ama mevcut binamızda yemekhane,aşçı ve mutfak gereçleri bulunmakta... Bu sebebten ötürü hem bildiğimiz hem de maliyetin düşürülmesi maksatlı işyerimizde yemeği kendimiz yaptırmak istiyoruz;

    1-Kişi başı ücretlendirme veya aylık bir ücretlendirme var mı?
    2-Yemek masrafları vergiden muaf mıdır? Gider olarak gösterilebilir mi?
    3-Gıda mühendisliği ne gibi durumlarda bulundurulmalıdır ve zorunluluğu var mıdır?
    4-Kendi bünyemizde yemek yapabilmek için işçi sınırı var mı?
    5-Genel olarak işyerinde yemek vermenin kriterleri nedir?

    Acil yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkür ederim...
    Biraz acemiyim kusura bakmayın yanlış yere konu açmış olabilirim
    Sayın Mira

    Malzeme alımlarını demirbaş sınırını gözeterek direkt veya amortisman yoluyla, aşcının maaş giderlerini ve gıda maddesi alımlarını direkt olarak giderleştireceksiniz. Gıda mühendisi zorunluluğu konusunda bilgim yok ama, ana faaliyet konunuz gıda ve üretimi ile ilgili değil sanırım, genel işleyiş yukarıdaki gibidir.
    İbrahim DEMİREL
    Marka Vekili / Patent Vekili / SMMM / SGM

  3. #3
    Üyelik tarihi
    Şubat.2011
    Mesajlar
    3

    Ynt: İşyerinde Yemek Verilmesi Hk.

    Teşekkür ederim öncelikle yardımın için...
    3-Gıda mühendisliği ne gibi durumlarda bulundurulmalıdır ve zorunluluğu var mıdır?
    Bunu neden sordum? Yeni kanunda 10 kişi altında olanlarda yok ama bunun üstü içinde bir bilgi yok... Biz 60 kişili bir firmayız her detay önemli bu yüzden! Herhangi bir denetim söz konusu olduğunda başımız ağrımaması lazım. ???

  4. #4
    İrem35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    İrem35 Guest

    Ynt: İşyerinde Yemek Verilmesi Hk.

    1- Bildiğim kadarıyla yoktur. Yani şukadar aylık mutfak masrafı kişi başına diye bir rakam hatırlamıyorum. Yinede işyeri bünyesinde mutfağa girecek malzemenin değeri, çalışanlarla orantılı olması gerekir diye düşünüyorum.

    2- Yemek masraflarını gider yazabilirsiniz. Eğer çalışanlarınıza dışarıda yemek hizmeti verseydiniz. Günlük 10,70.-TL yemek bedeli üzerindeki tutarlar gelir vergisine tabi olacaktı. İşyeri müştemilatında yemek verdiğiniz için vergiden muaftır.

    3- Gıda mühendisliği bulundurma zorunluluğu; imalatçılar, pastaneler, fırıncılar gibi esnaf sınıfında zorunluluk kapsamındaydı. Şİmdi bu zorunluluk kalktı. Bu tip bir işyeri değilseniz zaten zorunluluk kalktığından; normal işyeri faaliyetleri içerisinde de zorunluluk olmayacağı aşikar.

    4- İşçi sınırı yoktur. Bir işçiniz bile olsa yemek hizmetini işyerinde yapabilirsiniz.

    5- 1.maddedeki cevaba paralel olarak; Örneğin işyeri mutfağına alınmış mutfak masrafları arasında şirket sahibinin evi içinde alınan diğer masraflar ayrıştırılabilinmelidir.

  5. #5
    Üyelik tarihi
    Şubat.2011
    Mesajlar
    3

    Ynt: İşyerinde Yemek Verilmesi Hk.

    Alıntı İrem35 Nickli Üyeden Alıntı
    1- Bildiğim kadarıyla yoktur. Yani şukadar aylık mutfak masrafı kişi başına diye bir rakam hatırlamıyorum. Yinede işyeri bünyesinde mutfağa girecek malzemenin değeri, çalışanlarla orantılı olması gerekir diye düşünüyorum.

    2- Yemek masraflarını gider yazabilirsiniz. Eğer çalışanlarınıza dışarıda yemek hizmeti verseydiniz. Günlük 10,70.-TL yemek bedeli üzerindeki tutarlar gelir vergisine tabi olacaktı. İşyeri müştemilatında yemek verdiğiniz için vergiden muaftır.

    3- Gıda mühendisliği bulundurma zorunluluğu; imalatçılar, pastaneler, fırıncılar gibi esnaf sınıfında zorunluluk kapsamındaydı. Şİmdi bu zorunluluk kalktı. Bu tip bir işyeri değilseniz zaten zorunluluk kalktığından; normal işyeri faaliyetleri içerisinde de zorunluluk olmayacağı aşikar.

    4- İşçi sınırı yoktur. Bir işçiniz bile olsa yemek hizmetini işyerinde yapabilirsiniz.

    5- 1.maddedeki cevaba paralel olarak; Örneğin işyeri mutfağına alınmış mutfak masrafları arasında şirket sahibinin evi içinde alınan diğer masraflar ayrıştırılabilinmelidir.
    Hmmm... Anladım Çok teşekkür ederim...

  6. #6
    Üyelik tarihi
    Mart.2007
    Mesajlar
    505

    Ynt: İşyerinde Yemek Verilmesi Hk.

    mutfakta çalışanların porter muayaneleri gibi şeylerin
    yaptırılması gerekir, yemek numunelerinin saklanması vb gibi prosedürler
    olacak. bu önemli bir iş ve sorumluluğu var verilen yemekten dolayı
    bir zehirlenme vb bir olay olsa başınız derde girer. onun için yemek çıkartan
    yerlerin sağlık prosedürü neyse aynen uysanız iyi olur.
    yemekhane malzeme alımlarını ve ücretleri gider yazmanın yanında
    yemeğin maliyetini hesaplayıp bölümleriniz varsa veya tek kalem yemek gideri
    yaza bilirsiniz. bunun için ücretleri, malzeme giderlerini ve diğer giderleri
    ayrı takip etmek işinizi kolaylaştıracaktır.

  7. #7
    Üyelik tarihi
    Şubat.2011
    Mesajlar
    1

    Ynt: İşyerinde Yemek Verilmesi Hk.

    merhaba benimde bu konuyla ilgili bi sorum olcaktı. aynı problem bizdede var bunun için mutfağımız var neler yapmamız gerekiyo 30 kişilik bir işyerinin çalışanlarına yemek verilmesi için herhangi bir yerden izin alınıyomu bilgilendirirmisiniz teşekkürler...

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. İşyerinde Verilmesi Gereken İş Güvenliği Eğitiminde Eğitmen Özelliği
    Konu Sahibi kenanacur Forum İş Sağlığı ve Güvenliği Mevzuatı
    Cevap: 9
    Son Mesaj : 20.Aralık.2012, 16:08
  2. Serbest bölgeye yemek verilmesi.
    Konu Sahibi elif şafak Forum KDV
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 03.Kasım.2010, 17:07
  3. İşyerinde Verilen Yemek ve Kıdem Tazminatı
    Konu Sahibi yureklimu Forum İş Kanunu Mevzuatı
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 17.Mart.2009, 18:28
  4. İşyerinde Verilen Yemek ve Servis (yol) Kıdem Tazminatında Olur mu
    Konu Sahibi Kızıldereli Forum SGK Mevzuatı
    Cevap: 11
    Son Mesaj : 12.Mart.2009, 14:07
  5. İşyerinde Verilen Yemek Bordroya Dahil Olur mu
    Konu Sahibi Kızıldereli Forum SGK Mevzuatı
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 11.Mart.2009, 14:08

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36