kamu işçi maaş

Konu: 5 Günlük Maaş Hesabı

  1. #1
    Üyelik tarihi
    Mart.2006
    Mesajlar
    2

    5 Günlük Maaş Hesabı

    Merhaba,

    Ben 27 mart 2006 da yeni bir işe girdim. 31 Martta da Mart maaşımı aldım. Bu gibi durumlarda maaş hesabı ne şekilde yapılıyor. Yani
    (Net Maaş/31)*5 mi olması gerekiyor. Yoksa 8 günlük cumartesi/pazar günleri bir şekilde çıkarılıp hesaplama mı yapılıyor. Tam anlayamadım.

    Yardımcı olursanız sevinirim


  2. #2
    Tamer Başkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tamer Başkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Forum Müdavimi
    Üyelik tarihi
    Haziran.2005
    Mesajlar
    2.171

    5 Günlük Maaş Hesabı

    Merhaba,
    27 Mart 2006 tarihinde işe başlamışsanız, yapılacak hesaplamada 5 günlük ücret hakedeceksiniz.

    Hakedilen Ücret = Aydaki Toplam Gün - İşe Girilen Tarihin bir gün öceki tarih

    Hakedilen Ücret = 31 - 26 = 5
    [u]Saygılarımla,[/u]<br />Vergi için muhasebe değil, bilgi için muhasebe. (Sn.Onursal Taştan&#39;a bu güzel cümle için Teşekkürlerimle)<br />[flash=500,35]http://www.alomaliye.com/forum/kurallar.swf[/flash]<br /><br />http://www.alomaliye.com/

  3. #3
    Üyelik tarihi
    Mart.2006
    Mesajlar
    2

    5 Günlük Maaş Hesabı

    Teşekkür ederim Tamer Bey,

    Yalnız ben ücret olarak daha ayrıntılı bir bilgi rica edeceğim. Yani şöyleki benim aylık maaşım 1750 YTL ama bana çalıştığım 5 gün için 233 YTL ücret ödendi. Bunda bir yanlışlık olabilir mi? Bana 282 YTL ödenmesi gerekmez miydi? yoksa benim bilmediğim bir hesaplama şekli mi var? Bunu öğrenmek istiyorum.

    Ben şu şekilde hesaplıyorum (1750/31)*5 hatalı mıyım? Tam ay çalışılmadığı zaman hesap farklı bir şekilde mi yapılıyor?

    Teşekkür ederim.

  4. #4
    Üyelik tarihi
    Mayıs.2005
    Mesajlar
    636

    5 Günlük Maaş Hesabı

    Merhaba,

    Günlük ücretiniz : 58,33
    5 Günlük Ücretiniz : 291,65 YTL

    Kolay Gelsin.
    ?Bir mum diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez?.

  5. #5
    Üyelik tarihi
    Haziran.2005
    Mesajlar
    3

    291

    31-27=4+1=5
    aylık ücret net 1750
    günlük ücret net 1750/30=58,33
    5 günlük çalışma 58,33*5= 29,65 olmalı

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. 12 Günlük Maaş Hesabı
    Konu Sahibi topsecret Forum İş Kanunu Mevzuatı
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 02.Mayıs.2018, 02:06
  2. 28,30 ve 31 Günlük Aylarda Ücret Hesabı ?
    Konu Sahibi badcluster Forum İş Kanunu Mevzuatı
    Cevap: 15
    Son Mesaj : 01.Şubat.2017, 01:32
  3. Cevap: 8
    Son Mesaj : 16.Ocak.2015, 12:59
  4. Brüt ten Nete Maaş Hesabında Tavan Yukarısı Maaş Hesabı Hk.
    Konu Sahibi Volkan poyraz Forum SGK Mevzuatı
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 08.Aralık.2011, 13:54
  5. Günlük Ücret Hesabı Hakkında Bir Soru
    Konu Sahibi cemsaglam Forum İş Kanunu Mevzuatı
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 01.Mart.2011, 23:35

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36