Ynt: Kısmi İstisnalar
EMİNEE Nickli Üyeden Alıntı
merhaba ferhat bey cevabınızı yeni gördüm giderlere ait kdv. indirilecek kdv. olarak belirtildiğini söylemişsiniz fakat faaliyette kdv. istisnası var ve dolayısı ile hes. kdv. yok bu durumda indirilecek kdv. birikecektir biriken bu kdv. ne olacak benim anlamadığım konu burası ilginize teşekküürler
Sayın Formdaş
Özellikle Sayın Dinçer Kum'un Ve GelirVergisinin yazdıkları ayrıca alıntı yaptığınız yazı size yol gösteriyor.Özellilklede Sayın Dinçer Kum'un dediği gibi ''KDv 17/4-g md. göre istisna kapsamındadır. Ancak Kdv 18. md istinaden ististandan vazgeçme hakkına sahiprsiniz. İndirilicek Kdv çoğu işletmelerde olduğu gibi birikecektir.''veya '' Sayın armagedon
01.01.2004 tarihinden itibaren hurda alım satım işlemlerinde katma değer vergisi uygulanmayacağından, bu işlemlerle ilgili nakliye ve diğer giderler ile genel giderler için ödenen KDV?nin indirim konusu yapılması mümkün bulunmamakta olup işin mahiyetine göre gider veya maliyet unsuru olarak dikkate alınması gerekmektedir.Bu durumda ödenen kdv nin maliyet olarak değerlendirilmesi uygun olacaktır.
SMMM DR. FERHAT SUCU
DENETÇİ/BİLİRKİŞİ/UZLAŞTIRMACI
KONKORDATO KOMİSERİ