Demekki işyeri tescil servisine sorulacak
Demekki işyeri tescil servisine sorulacak
Arkadaşlar kanun zaten açık ve belli.En geç işçi çalıştırmaya başladığı tarihte diyor 01/01/2010 tarihinde işçi çalıştırmaya başlanırsa bu tarhite müracaat etmeniz gerekir.Yoklama memuru geldikten sonra demiyor.Vergi dairesine başvurmak için 10 gün süreniz var ama sgk'ya başvurmak için böyle bir süreniz yok.Kabul edip etmemesine gelince bu ay içinde size anlattığım gibi beşiktaş sgk'ya müracaatı yaptım.
ptesi günü müracat edeceğiz hayırlısıyla ama yoklama memuru henüz gelmedi vergi dairesine başvurumuzu yaptık 01de işe başlıyacak personelimiz var daha önce yoklama tarihinden 1gün sonra yoklama fişiyle gitdiğimizde ipc kesildi aylar sonra geldi müracat ettiğimizde söylenmedi bize ceza alırsak şirket kabul etmeyeceği için panik yapıyoruz.sgkda soru sorduğumuzda hepsi farklı yanıt veriyor iyisine denk gelmek brz zor![]()
Allah yardımcınız olsun
Kimseden korkmayan kişi, herkesi korkutan kişi kadar güçlüdür.Schiller
ilk açılışta 1 aylık süre var
Bir aylık süre işçi girişleriyle ilgili,işyeri tescili en geç sigortalı çalışmaya başladığını tarihte yapılması gerekiyor
teknik olarak imkansız gibi gözüksede yoklamada sgklı işçi yazdıkları için aynı gün koşarak sgk na işyeri bildirimi verdik vergi kimlik no olmadığı için kaşeleyip eksik evrakı tamamlayın demişler..en aazından ipc den kurtulduk..bende vergi no çıksın diye bekliyordum ama ipc beklemiyor![]()
keşke bana düşmeseydi şu dünyayı kurtarmak
Sgk tescilini yoklamadan önce verseydiniz,bu kadar sıkıntıya girmezdiniz)
katılıyorum
Kimseden korkmayan kişi, herkesi korkutan kişi kadar güçlüdür.Schiller
arkadaşlar açılışı yaptık personelin işe başlıyacağı tarihi bugün yazdırdım sgkdan memura sordum ama aynı güne giriş yapabiliyoruz değilmi güvenemedim ucunda ceza almak var aynı gün işe giriş yapmaktan sizden de yorumlarınızı bekliyorum yapmam gerekirmi ???
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)