taşeron kamu işçi maaş programı

Konu: 31 Günlük Aylarda Ücretsiz İzin

  1. #1
    Üyelik tarihi
    Temmuz.2011
    Mesajlar
    63

    31 Günlük Aylarda Ücretsiz İzin

    Merhaba,
    Bir çalışanımız 27 Mart tarihinden başlamak üzere ücretsiz doğum iznine ayrılacak. Yani 26 Mart ücret alacağı son gün, 27 Mart da ücretsiz izninin ilk günü olacak.
    Bu doğrultuda düşündüğümüzde;
    1) Çalışanın 26 gün çalıştığını varsayarak; 26 günlük ücret + 4 günlük ücretsiz izin = 30 gün.
    2) Çalışanın 5 gün (27,28,29,30,31 Mart) ücretsiz izin kullandığını varsayarak; 5 gün ücretsiz izin + 25 günlük ücret = 30 gün

    hesaplamalarından hangisini yapmak bordrosal olarak doğru olacaktır ? Konuya dair yardımlarınızı rica ederim.


  2. #2
    merkür2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    merkür2 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Forum Müdavimi
    Üyelik tarihi
    Temmuz.2012
    Mesajlar
    5.114
    26 çalışma+5 ücretsiz izin olacak.
    Zinaya yaklaşmayın! O; hayasızlık, çirkin, aşağı bir iş, kötü bir yoldur. [İsra 32]

  3. #3
    Üyelik tarihi
    Mayıs.2005
    Mesajlar
    55
    Buna göre, ay içinde eksik çalışması bulunan sigortalıların prim ödeme gün sayıları;

    Ay/dönemdeki toplam gün sayısı - Eksik gün sayısı = Prim ödeme gün sayısı
    formülü vasıtasıyla belirlenecektir.

    Örnek 1: 31 gün çeken ayda 5 gün raporlu olan sigortalının;

    Prim ödeme gün sayısı 31-5=26,

    Eksik gün sayısı 5 olarak bildirilecektir.

    Örnek 2: 31 gün çeken ayda 1 gün raporlu olan sigortalının;

    Prim ödeme gün sayısı 31-1=30 olacağından,

    Prim ödeme gün sayısı 30 gün olarak bildirilecek ve eksik gün sayısı girilmeyecektir.

    Örnek 3: 30 gün çeken ayda 14 gün raporlu olan sigortalının;

    Prim ödeme gün sayısı 30-14=16,

    Eksik gün sayısı ise 14 olarak bildirilecektir.

    Örnek 4:
    30 gün çeken ayda 1 gün raporlu olan sigortalının;

    Prim ödeme gün sayısı 30-1=29,

    Eksik gün sayısı ise 1 olarak bildirilecektir.

    Örnek 5: 28 gün çeken Şubat ayında 3 gün ücretsiz izinli olan sigortalının;

    Prim ödeme gün sayısı 28-3=25,

    Eksik gün sayısı ise 3 olarak bildirilecektir.

    (Kaynak: SGK)
    Konu alomaliye tarafından (11.Mart.2017 Saat 11:00 ) değiştirilmiştir.
    Alomaliye.com
    Şaban ABACI (Yönetici)

  4. #4
    Üyelik tarihi
    Temmuz.2011
    Mesajlar
    63
    Eşsizsiniz. Alaka ve yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. 28,30 ve 31 Günlük Aylarda Ücret Hesabı ?
    Konu Sahibi badcluster Forum İş Kanunu Mevzuatı
    Cevap: 15
    Son Mesaj : 01.Şubat.2017, 01:32
  2. Cevap: 2
    Son Mesaj : 04.Nisan.2014, 15:34
  3. Cevap: 31
    Son Mesaj : 12.Aralık.2009, 11:13
  4. Ücretsiz İzin Kullanan İşçinin Yıllık İzin Hakkı Doğar mı?
    Konu Sahibi T U R K O Forum Sosyal Güvenlik Mevzuatı Makaleleri
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 03.Haziran.2009, 11:27
  5. 31 Gün Olan Aylarda Ücretsiz İzin !!!
    Konu Sahibi PlainCoffee Forum SGK Mevzuatı
    Cevap: 12
    Son Mesaj : 04.Nisan.2009, 14:35

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36