Yüksek lisans yapan da artık 3 yıl staj yapacakmış.
herkese merhaba,
mali müşavirlik staj süresi 2008 temmuzunda değişen kanunla, 3 yıla çıkartıldı.
Ben, yüksek lisans yaptığımdan 2 yıl olarak yapacağımı sanıyordum, fakat bu konuda bir netlik yok.
(Yönetmelikte, yüksek lisans yapanların staj süresi, 1 yıl kısalır, deniyordu.)
Şimdi ise bazı yetkililer, "değişen kanunla yönetmelik de değişmiş olarak kabul edilecek" diye yorum yapıyorlar.
Bir taraftan binlerce serbest muhasebeciyi, özel bir kanunla mali müşavir yapmaya çalışıyorsunuz, yapın, benim için sorun yok, fakat bazı kazanılmış hakları da yada en azından eğitimi de bu kadar es geçmeyin.
Ynt: yüksek lisans yapan da artık 3 yıl staj yapacakmış
Aynı problemi yaşıyorum bende..
ismmmo elimize gelen bir yazı yok dediği için umudu mu kaybetmedim henüz
Ynt: Yüksek lisans yapan da artık 3 yıl staj yapacakmış.
akademik eğitimin değer görmediği tek meslek herhalde bizimki galiba. çok ilginç
istersen profesör ol fayda etmez ;D
Alıntı:
halea Nickli Üyeden Alıntı
akademik eğitimin değer görmediği tek meslek herhalde bizimki galiba. çok ilginç
+1
sırf bu yüzden yüksek lisans yapmaktan vazgeçtim 1-2 yıl yüksek lisans sürecek zaten 2 yıldan sonra ne kalıyor geriyo oturup yeterliliğe hazırlanırım
abartalım iyice hatta bu şekilde başvuranlara +3 yıl daha ekliyorlarmış ;D ;D ;D
bir de yüksek lisans diploması ile gelirsin ha ;D ;D ;D
Alıntı:
smmmstajeri Nickli Üyeden Alıntı
sırf bu yüzden yüksek lisans yapmaktan vazgeçtim 1-2 yıl yüksek lisans sürecek zaten 2 yıldan sonra ne kalıyor geriyo oturup yeterliliğe hazırlanırım
Bence Vazgeçme ben doktorayada başvurucam mesela Kaç tane doktora yada Master yapmış Mali müşavir var ki ?
ne de olsa eğitim şart azı karar çoğu zarar çok eğitimli oluncada işe yaramiyür zahar ;D ;D ;D
Alıntı:
hamdilevent Nickli Üyeden Alıntı
istersen profesör ol fayda etmez ;D
Fark eder. Konu ile ilgili branşlarda profösör ünvanı olanlar YMM ruhsatı almaya hak kazanırlar.