arkadaşlar önceki dönem tesmer sınav sonuclarını şu tarihte açıklayacağım die bi ilan vermişti....
bu sınav ne zaman acıklanır acaba....
arkadaşlar önceki dönem tesmer sınav sonuclarını şu tarihte açıklayacağım die bi ilan vermişti....
bu sınav ne zaman acıklanır acaba....
bence en erken 1 şubat'taroumut Nickli Üyeden Alıntı
60günlük süre var diye biliyorum
ruhsatı alalımda isterlerse 80 günde açıklasınlar :![]()
Sınav yönetmeliğinde 2 ay sonra diyor. Ancak 2 aydan fazla sürebiliyo. Bende sonuç bekliyorum. Bir de vergi den kalıcam ben. Diğerlerinden kalsam da sorun değil ancak vergiye nasıl çalışçam. Hala kestiremiyorum. Bana yardımcı olabilir misiniz? Sınav komisyonu ilginç yerlerden soru soruyor sanki.
herkes aynı soruyu soruyor yalnız değilsiniz üzülmeyin
Vergi sınavının böyle devam etmesi durumunda (ki umarım etmez)
Vergi mevzuatının bir kaç kere okunması için vakit yaratılması gerekiyor desekte... Soruları tahmin eder umuduyla yine de dershane yolları aşındırmak kural olmuş bizim meslekte.
Vergi mevzuatında bir eğitici size ne anlatmalı? Nasıl anlatmalı?
Öncelikle birlikte okuma tekniği ile vergi mevzuatını okurken bunun uygulamasına bir kaç cümle ile değinmeli ki okunan akılda kalsın ve uygulamayla bağdaşabilsin.
dolayısı ile bu meselede cidden çok tecrübeli ve uygulamaya yansıtacak derecede bilgi sahibi olması gerekmekte.
Çok küçük mevzuat kitaplarına not almak zor ama biraz büyükleri var onların yanına küçük notlar alınabilir.
Ha vergi mevzuatından eskisi gibi sınırlı konulardan ve bilinen uygulamalardan sorular gelirse her türlü çalışmayla zaten başarı yakalanıyor.
Kurs olarak ,
İsim verdim diye kimse kusura bakmasın lütfen ama Muratın hocası nasıldır biliyor musunuz ?
Ben bilemiyorum. Vergide Prof. Ateş Oktar dan ders almıştım tesmerin kursunda.
Arkadaşlar, dönemsel olarak, eskiden beri bazı derslerde insanları döküyorlar ve bence bunu bilinçli yapıyorlar. Gözlemlediğim süre içerisinde önceleri bu ders Vergi idi. Sonra Denetim oldu. Daha sonra Finansal Muhasebe'de bir Yusuf Sürmen vakası yaşandı.Sonra Maliyet kâbus oldu. Şimdi yine Vergi. Bu sınavların hiçbiri tek sınav dönemi ile geçip gitmedi. Birkaç dönem devam etti.
Bence erteleme hakkı olanlar ve kendilerini tam hazır hissetmeyenler bir dönem Vergi'ye ara vermeliler diye düşünüyorum. Bunları bende yaşadığım için, bazı arkadaşlardaki paniği anlayabiliyorum. Ne yapacaklarını bilemez haldeler.Zaten sonuçlar açıklanana kadar bir umut, yeteri kadar çalışılamayacak, sonrasında ise yeteri kadar vakit kalmayacak. Kaldı ki şu andaki kalan süre bile, bir işyerinde çalışan kişiler için az.
Kimseyi olumsuz etkilemek istemem, sonuçta bu bir risk tabii. Bir sonraki çok kolay da olabilir. Ancak şimdiye kadar tersi olduğu için bir dönem bekleyip, soru şekli ne şekilde gelecek diye bakılabilir ve bu arada daha geniş çaplı ve sistemli çalışılabilir diye düşünüyorum. Bu tamamen kendi fikrim. Herkese kolay gelsin.
[color=blue][B]Başıma bir şey gelecekse de, ATATÜRK'ü seviyorum..[/B][/color]
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)