Yeterlilik Sınavlarına Yönelik Tavsiyeler
şahsim görüşümü ve bizzat kendimin uyguladığı yöntemi söyleyeyim: ya vergi hukukuna çalışın, ya da diğerlerine...
eğer vergi hukukuna çalışacaksanız, diğerlerine fazla zaman ayırmanıza gerek yok, nasıl olsa diğerlerini, öbür haklarınızda rahatlıkla vereceksiniz. yok eğer en zoru en sona kalsın derseniz, vergi hukuku hariç 6 derse çok iyi hazırlanıp tek seferde vermeye bakın ve mümkünse bu esnada vergi hukuku dersinin kapağını bile açmayın.
zira sınava girdiğinizde vergi hukukundaki yığılmayı görünce, ne demek istediğimi anlayacaksınız. ben 2 ay vergi hukukuna çalıştım, diğer derslere sadece biraz göz attım. ilk seferde yüksek bir not ile vergi hukukundan geçtim, onun yanında 2 ders daha vermiştim.
kalan dersler kolay olduğu için, az bir çaba ile diğer derslerden de kolayca geçtim.
zaten smmm adayları için en büyük kriter vergi hukukunu bilip, bilmemesi. yoksa finansal muhasebede bilançoyu tutturamayan arkadaşım bile 75 aldı. ancak vergi hukukunu hakikaten zorluyorlar.
ama derseniz ki ben önce kolayları eleyeyim, o zaman 6 derse çok sıkı hazırlanın ki, vergi hukukunun 2. sınavında tek dersiniz o olsun.
saygılarımla
smmm ahmet balcı
aygılarımla
<br />smmm ahmet balcı