kamu işçi maaş

Konu: İş Yerinde Yapılan Yemek ve Maliyet

  1. #1
    Üyelik tarihi
    Mart.2007
    Mesajlar
    505

    İş Yerinde Yapılan Yemek ve Maliyet

    Üretim yapan bir işletmeyiz. Giderlerimizi, her ay esas üretim gider yerlerine ve 760-770'e dağıtıyoruz.
    işyerinde verilen yemeği kendi mutfağımızda yapıp işçiler veriyoruz. üretilen yemeğin maliyetinin bulunup diğer gider yerlerine nasıl dağıtılacağı konusunda fikri olan forumdaşlardan yardım istiyorum.
    Teşekkürler.


  2. #2
    Üyelik tarihi
    Kasım.2007
    Mesajlar
    823

    Ynt: iş yerinde yapılan yemek ve maliyet

    150 hesaba yemek malz.alımları
    720 mutfak yani yemek yapan işçiler ve ayrıca yemek yaparken ekstar elektrik tüp vs.
    152 de yemek oluşturulup
    152 den işçi sayısına göre ilgili yerlere dağıtılacak

  3. #3
    Üyelik tarihi
    Mart.2007
    Mesajlar
    505

    Ynt: iş yerinde yapılan yemek ve maliyet

    sayın kızılderili
    esas faliyetimiz yemek üretimi değil.
    730'da yemekhane gider merkezinde giderleri topluyorum.
    asıl çelişkide kaldığım konu 731'le 152'ye verdiğimde, 152'deki yemek giderini tekrar yediyüzlere dağıttığımda dağıtılan yemek gideri mizanı mükerrer şişiriyor. 730 daki yemekhane gider merkezindeki hesapları kapayarak 152'ye verdiğimde, ücretler, amortismanlar vb kapanıyor
    ücretleri vb raporlarken sorun oluyor.

  4. #4
    T U R K O - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    T U R K O Guest

    Ynt: iş yerinde yapılan yemek ve maliyet

    Esas faaliyet konunuz yemek değilse 150-151-152 Hs kullanmamalısınız.

  5. #5
    Üyelik tarihi
    Kasım.2007
    Mesajlar
    823

    Ynt: iş yerinde yapılan yemek ve maliyet

    sayın turko neden olmayacağını belirtirseniz çok memnun kalırım
    biz senelerdir böyle yapıyoruz sonuçta fazla fazla et veya kuru bakla alınıyor hepsi tüketilmiyor ve stokta bekliyor alınan çoğu malzeme kullanıldıkça stoktan çıkıyor
    dönem sonlarında yemek malz.stok sayımı yapıyoruz

  6. #6
    Üyelik tarihi
    Mart.2007
    Mesajlar
    505

    Ynt: iş yerinde yapılan yemek ve maliyet

    sayın türko haklısınız
    152-153-157 uygun görünmüyor
    sorunu örneklemek için 152 kullandım.

  7. #7
    Üyelik tarihi
    Mart.2007
    Mesajlar
    505

    Ynt: iş yerinde yapılan yemek ve maliyet

    sayın kızılderili alınan malzemelerin 150'de takip edilmesinde bencede problem yok
    ama yemeğin mamül olarak 152'ye kaydı tekdüzenle çelişiyor.

  8. #8
    Üyelik tarihi
    Kasım.2007
    Mesajlar
    823

    Ynt: İş Yerinde Yapılan Yemek ve Maliyet

    tercih sizin
    ben uyguladığımız yöntemi belirttim ne gibi sakıncası olur onuda anlamadım

  9. #9
    Tamer Başkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Tamer Başkan isimli Üye şimdilik offline konumundadır Forum Müdavimi
    Üyelik tarihi
    Haziran.2005
    Mesajlar
    2.171

    Ynt: İş Yerinde Yapılan Yemek ve Maliyet

    Merhaba,
    Neden 150 hesaptan 730 hesaba çıkıp oluşan yemek maliyetini diğer üretim yerlerine dağıtmıyorsunuz. Burada oluşan maliyet 152 hesabı doğrudan ilgilendiren bir maliyet değil.

    Yemek Maliyetinin oluşturulması
    730..... 25.000
    3................25.000

    730.....30.000
    150............30.000


    Oluşan Yemek Maliyetinin Dağıtılması
    A Gider Yeri........40.000
    B Gider Yeri........15.000
    730.........................55.000

    gibi bir kayıt daha sade ve olması gerekendir diye düşünüyorum.
    [u]Saygılarımla,[/u]<br />Vergi için muhasebe değil, bilgi için muhasebe. (Sn.Onursal Taştan&#39;a bu güzel cümle için Teşekkürlerimle)<br />[flash=500,35]http://www.alomaliye.com/forum/kurallar.swf[/flash]<br /><br />http://www.alomaliye.com/

  10. #10
    Üyelik tarihi
    Haziran.2005
    Mesajlar
    577

    Ynt: İş Yerinde Yapılan Yemek ve Maliyet

    Sayın Tamer Başkan
    150 Hs yerine 157 nolu hesabın kullanılması daha uygun olur kanaatindeyim. 150-151-152-710-720- birlikte kullanılan hesaplar. İşletmenin asıl faaliyet konusu yemek imalatı olmadığı için;
    Alınan yemek malzemeleri
    157 Diğer Stoklar
    % 1 kdvli malzemeler
    %8 kdv.li malzemeler vb.bir ayrımla stoklara alınır.
    Aylık kullanım miktarına ay sonunda 730 hesabına virman yapılır.
    İnsanlar Kırmızı Güllerin Peşinden Koşarken Ayaklarının Altında Ezilen Papatyaların Farkında Olmaz Çoğu Zaman.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Yarım Gün Yapılan Mesaide Yemek Yardımı Nasıl Verilmeli ?
    Konu Sahibi glossy Forum İş Kanunu Mevzuatı
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 10.Eylül.2018, 21:27
  2. Maliyet ve Satış Tablosu-Yemek Üretim Fabrikası
    Konu Sahibi kerem81 Forum TDHP-Muhasebe Uygulamaları ve Finansal Raporlama
    Cevap: 10
    Son Mesaj : 26.Aralık.2014, 09:26
  3. İş Yerinde SM Zorunluluğu?
    Konu Sahibi colpan Forum Konu Dışı
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 18.Ekim.2008, 00:34
  4. Yemek Kartı ve Yemek Çeklerinin Belgelendirilmesi
    Konu Sahibi ferhat Forum TDHP-Muhasebe Uygulamaları ve Finansal Raporlama
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 07.Haziran.2008, 17:20
  5. Personele Yapılan Ayni ve Nakdi Yemek Yardımları
    Konu Sahibi oky Forum Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunu
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 21.Şubat.2008, 12:47

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36