Merhabalar,
Ofisboylara şehirçi yol masrafları için akbil veriyoruz. Bu akbilleri kasadan verilen para ile dolduruyorlar. Bu dolumların fişlerini gider olarak kullanabilirmiyim sizce ???
Merhabalar,
Ofisboylara şehirçi yol masrafları için akbil veriyoruz. Bu akbilleri kasadan verilen para ile dolduruyorlar. Bu dolumların fişlerini gider olarak kullanabilirmiyim sizce ???
Evet makul ölçüleri aşmamak kaydıyla belgesiz dahi olsa indirebilirsiniz.
Nizam Güroy
Yönetici-SMMM
Belgesizi indiremezsiniz...
masraf formu yapın harcama yapanlara imzalatın.vuk 228/1 ve 2 .mdlerine bakın
oyun bittiğinde şah da piyon da aynı kutuya girer.
Sn. Su De
Görüyorum ki yeni bir meslektaşımsın. Öncelikle bizim mesleğimizin belgeye, kanıta, yasaya, ve yazılı kurallara bağlı olduğunu hatırlatmak isterim. Umarım ilerde bir yorum yapmadan önce birkaç defa daha düşünürsün.
Bakınız.:
Tevsiki Zaruri Olmayan Kayıtlar
Madde No 228
Kapsam
Aşağıdaki giderler için ispat edici kağıt aranmaz:
1. Örf ve teamüle göre bir vesikaya istinat ettirilmesi mutat olmıyan müteferrik giderler;
2. Vesikanın teminine imkan olmıyan giderler;
3. Vergi kanunlarına göre götürü olarak tespit edilen giderler.
1 ve 2 numaralı fıkralarda yazılı giderlerin gerçek miktarları üzerinden kayıtlara geçirilmesi ve miktarlarının işin genişliğine ve mahiyetine uygun bulunması şarttır.
Nizam Güroy
Yönetici-SMMM
akbil fişlerinin muhasebe kayıtları nasıl olacak bunlara gider bildirim formu düzenlemek gerekiyormu?
VUK'da gider bildirim formu adında tevsik edici belge yoktur.
Akbil fişini tevsik edici belge olarak kullanabilirsiniz.
peki benim sorum bu akbil fişlerinin kdvsi ile ilgili olacak kdvsini indirim konusu yapabilirmiyiz????
SERKAN GÖLBAŞI
Ben KDVsini kullanıyorum. Üzerinde perakende satış fişi yazıyor. He bir de fişin üzerinde tam hatırlayamıyorum ama "Kurumlar Vergisi Mükellefi değildir" gibi birşey yazıyordu. Bu sonucu değiştirir mi ?sgolbasi034 Nickli Üyeden Alıntı
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)