Konu: Yıllık Fire Oranları ?

  1. #1
    Üyelik tarihi
    Eylül.2005
    Mesajlar
    507

    Yıllık Fire Oranları ?

    Yıllık fire oranları nerde ilan ediliyor. Her sektörün fire oranı farklı mıdır ? Kuruyemiş sektörünün yıllık fire oranına nerden ulaşabilirim. Teşekürler.


  2. #2
    ferhat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ferhat isimli Üye şimdilik offline konumundadır Forum Müdavimi
    Üyelik tarihi
    Haziran.2005
    Mesajlar
    3.729

    Ynt: Yıllık Fire Oranları ?

    Alıntı beyza Nickli Üyeden Alıntı
    Yıllık fire oranları nerde ilan ediliyor. Her sektörün fire oranı farklı mıdır ? Kuruyemiş sektörünün yıllık fire oranına nerden ulaşabilirim. Teşekürler.

    İSO (İST.SANAYİ ODASINDAN)

  3. #3
    Üyelik tarihi
    Ağustos.2008
    Mesajlar
    486

    Ynt: Yıllık Fire Oranları ?

    Sayın ferhat'ın dediği gibi sanayi odalarının sitelerinde açıklanıyor.

    Saygılar.

  4. #4
    Üyelik tarihi
    Eylül.2005
    Mesajlar
    507

    Ynt: Yıllık Fire Oranları ?

    arkadaşlar teşekür ederim , iso nun sitesine baktım göremedim fire oranlarıyla ilgili herhangi bi yazı.

  5. #5
    Üyelik tarihi
    Eylül.2005
    Mesajlar
    507

    Ynt: Yıllık Fire Oranları ?

    tekrar teşekürler şimdi buldum

    KURU YEMİŞ

    ----------



    * Toptancı ve perakendeci tarafından çiğ olarak mübayaa edilen:

    İç badem fırın veya kavurma motorlarında beyazlaştırılırsa % 4-5

    Çift kavurma yapılırsa % 7-8

    İç fındık fırın veya kavurma motorlarında beyazlaştırılırsa % 6-7

    Çift kavurma yapılırsa % 10-13

    Kabuklu Antep fıstığı kavrulduğu zaman tuz dahil % 10

    İç Antep fıstığı kavrulduğu zaman % 12

    Fıstık içi (yer fıstığı: Araşit tohumu) tuzlu kavrulduğu zaman

    tuz dahil % 10

    Fıstık içi (yer fıstığı: Araşit tohumu) tuzsuz kavrulduğu zaman % 15

    Kabuklu fıstık (yer fıstığı: Araşit tohumu) kavrulduğu zaman % 13

    Ayçekirdeği tuzlu kavrulduğu zaman tuz dahil % 6

    Ayçekirdeği tuzsuz kavrulduğu zaman % 10

    Kabak çekirdeği motorlama, kalburlama ve kavurma yapıldığı zaman % 15

    fire verir. Perakendeci firesi ise % 15'dir.

    * Kuru erik, yaz aylarında % 2'ye kadar, kış aylarında % 1'e

    Kuru üzüm yaz aylarında % 2'ye kadar, kış aylarında % 1'e,

    Kuru kayısı yaz aylarında % 2'ye kadar, kış aylarında % 1'e,

    Kuş üzümü yaz aylarında % 2'ye kadar, kış aylarında % 1'e

    kadar fire verebilir.

    * Kuru yemişler, yarı otomatik makinalarda 100 gramlık paketle-

    mede fire nispeti % 2'dir.

    a) Toptan satışlarda % 1, perakende satışlarda % 2

    b) İstihsal bölgelerinden İstanbul'a gelinceye kadar, çiğ

    olanlarda % 0,5, kavrulmuş olanlarda % 0,8

    c) Kuruyemiş satışında çiğ olanlarda % 2, kavrulmuş olanlarda

    % 2 nispetinde fire verebilir.

    * Kabuklu Amerikan fıstığı kavrulma esnasında % 14-18 nispetin-

    de fire verebilir.

    * Kuru üzüm alım satımları FOB ve CIF üzerinden yapılmakta olup

    teslimatta bir firenin olmadığı, bununla beraber senenin Kasım ve Ara-

    lık aylarında çuvallı yeni mahsul kuru üzümün bir ay zarfında azami

    % 1 nispetinde fire vermesi normaldir.

    * Kabak Çekirdeği: Çerezlik kabak çekirdeği ve ayçekirdeğinin

    70-100 gr.lık ambalajlamada % 4 civarında fire ve zayiat olabilir.

    * Leblebi : Leblebilerin çifte veya tuzlanarak kavrulmasında

    % 15, yarı otomatik makinelerde ambalajlanmasında % 2-2,5 fire ve

    zayiat olabilir.

    Kuru yemişte anlaşmaya bağlı olarak pahalı malın net, ucuz

    malın ise brüt olarak satıldığı kefeli terazide 100 gr.lık pakette

    % 15, 1 kg.lık pakette % 5, otomatik terazide ise 70-100 gr.lık paket-

    te % 10, 500 gr.lık pakette % 5, 1 kg.lık paketlemede % 4 civarında

    fire ve zayiat verir.

    8,5 mm.lik elek altında sarı ve beyaz leblebinin asgari

    % 10'u kalabilir.

    * Kuru İncir: Kuru incir kış aylarında fire vermez. Yaz ayla-

    rında ise, ambar ve yol fire nispeti asgari % 3, azami % 4 civarında

    olabilir.

    * (01 FINDIK) PAKETLEME ÜRETİM-PAKETLEME ÜRETİM

    -------------- ------------ ------------------ ------------

    Fındık Bütün % 2 -- --

    Fındık Prinç -- % 2 --

    Fındık File -- -- % 5

    Fındık Toz -- -- % 5

    (02 CEVİZ)

    --------------

    Yarım Ceviz % 2 -- --

    Prinç Ceviz -- -- % 5

    Toz Ceviz -- -- % 5

    (03 BADEM)

    --------------

    Badem İçi File -- -- % 5

    Toz Badem -- -- % 5

    (04 NEVERDİ)

    --------------

    Yeşil File Fıstık -- -- % 5

    Yeşil Toz Fıstık -- -- % 5

    Prinç Yeşil Fıstık -- -- % 5

    (05 ANTEP FISTIĞI)

    ------------------

    İç Antep Kavrulmuş -- -- % 12

    (06 YER FISTIĞI)

    -------------------

    Yer Fıstığı Prinç -- % 2 --

    Yer Fıstığı Toz -- -- % 10

    Yer Fıstığı File -- -- % 10

    (07 BOZ İRİ FISTIK TOZ)

    --------------------------

    Boz Toz Fıstık -- -- % 10

    Boz İri Fıstık % 2 -- --

    Boz Prinç Fıstık -- -- % 10

    (08 PUDRA ŞEKERİ) -- -- % 5

    (09 MODİFE ŞEKER) -- -- % 5

    (10 KURU ÜZÜM)

    -----------------

    1'lik 5'lik % 2 -- --

    (11 KURU İNCİR)

    ------------------

    1'lik 5'lik % 5 -- --

    (12 KURU KAYISI)

    -------------------

    1'lik 5'lik % 5 -- -

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Fire Maliyeti
    Konu Sahibi TAMER00 Forum TDHP-Muhasebe Uygulamaları ve Finansal Raporlama
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 09.Nisan.2008, 16:18
  2. Fire Hk.
    Konu Sahibi Ebrar Forum TDHP-Muhasebe Uygulamaları ve Finansal Raporlama
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 04.Mayıs.2007, 13:59
  3. Stoklara Uygulanan Fire Oranları Hakkında
    Konu Sahibi çiğdem Forum Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunu
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 15.Kasım.2006, 14:48
  4. Fire Oranları ve Hesaplama Örnekleri Hk.
    Konu Sahibi Ali PINAR Forum Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunu
    Cevap: 9
    Son Mesaj : 06.Eylül.2006, 13:18
  5. Fire Oranları Listesi
    Konu Sahibi A.B.G Forum Vergi Usul Kanunu
    Cevap: 2
    Son Mesaj : 02.Aralık.2005, 07:20

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35