kamu işçi maaş

Konu: PERAKENDECİLERDE ET FİRE ORANLARI

  1. #1
    Üyelik tarihi
    Temmuz.2005
    Mesajlar
    1

    PERAKENDECİLERDE ET FİRE ORANLARI

    PERAKENDECİLERDE ET FİRE ORANLARI HAKKINDA BİLGİ SAHİBİ OLAN ARKADAŞLAR YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

    ONTROLSÜZ GÜÇ GÜÇ DEĞİLDİR.

  2. #2
    Üyelik tarihi
    Mayıs.2005
    Mesajlar
    205

    PERAKENDECİLERDE ET FİRE ORANLARI

    Merhaba,
    Sayın Selim İbrahimoğlu,aradığınızı aşağıdaki linkte bulabilirsiniz.
    http://www.ito.org.tr/ITOPortal/frmS...&BASALT=1#Anc1
    İYİ ÇALIŞMALAR..<br />Fatih Başdemir<br />Başarının %5 i yapmayı bilmekten,% 95 i yapabilmekten oluşur.

  3. #3
    Üyelik tarihi
    Haziran.2005
    Mesajlar
    877

    PERAKENDECİLERDE ET FİRE ORANLARI

    Et ve tavuk randımanı:

    1-Canlı hayvanların alim satımları sırasında ;
    a) Koyun ve keçide % 5
    b) Kuzularda % 3
    c) Sığır-dana-mandada % 8 tokluk firesi düşürülür.

    2) Canlı hayvanların kesilmeleri sonucunda ortalama ;
    a) Koyun % 43-47 ( Kuyruklu ve böbrekli )
    b) Kuzu % 45-50
    c) Dana-karkas % 50-55 ( Kuyruksuz, böbrek ve böbrek yağsız )
    d)Sığır-manda % 45-50 ( Kuyruksuz, böbrek ve böbrek yağsız ) nispetinde et randımanı verebilir.

    3- a) Koyun ve kuzuda iç ve kuyruk yağları randıman yüzdelerine dahildir
    b) Dana-sığır ve manda iç yağları randıman yüzdelerine dahil değildir.
    c) Kesimi yapılmış koyun ve kuzuda iç yağı miktarı % 3-7 , kuyruk yağı % 10-17 'dir.

    4- Soğutma firesi ; Koyunda % 4 Sığır-dana % 2-3

    5- Kesimi yapılmış dana ve sığır etlerinde kemik oranı % 18-28 nispetindedir.

    6- Canlı tavuk ve piliçlerin canlı olarak taşınması esnasında mevsim şartlarına göre fire oranı % 4-6 'dır. Canlı piliç ve tavukların kesimi esnasında fire oranı % 29-36 'dir. Kesilmiş piliç ve tavukların perakendeciye intikale esnasında geçen süredeki fire % 2-3 arasındadır.

    Tavuk çiftliklerinde kesilen tavuk ve piliç etlerinin çok dondurulmuş olarak perakende satış yerlerine gelişleri ve bunların satışa verilmesinden önce çözülen buzdan dolayı piliç ve tavukların % 3 ila % 5 oranında fire vermesi normaldir.
    ..........................

  4. #4
    Üyelik tarihi
    Mayıs.2005
    Mesajlar
    205

    PERAKENDECİLERDE ET FİRE ORANLARI

    Sayın Osman Erol,
    Cevabınızın kaynağını bizimle paylaşırsanız çok sevinirim.
    İYİ ÇALIŞMALAR..<br />Fatih Başdemir<br />Başarının %5 i yapmayı bilmekten,% 95 i yapabilmekten oluşur.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. OCAK 2008 KDV BEY.İND.KDV. MATRAH VE KDV ORANLARI EKLENECEKKKKKKK
    Konu Sahibi osmankevın Forum TDHP-Muhasebe Uygulamaları ve Finansal Raporlama
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 06.Şubat.2008, 16:26
  2. 2006' DA ÖTV ORANLARI NE OLACAK
    Konu Sahibi resmonse Forum Konu Dışı
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 18.Aralık.2005, 23:08
  3. FİRE DEĞERLERİ K.K.EDİLMEYEN GİDER OLMASI HUSUSUNDA...!
    Konu Sahibi demir Forum Gelir ve Kurumlar Vergisi Kanunu
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 22.Haziran.2005, 08:48
  4. FİRE VE RANDIMAN ORANLARI
    Konu Sahibi fbasdemir Forum Vergi Usul Kanunu
    Cevap: 0
    Son Mesaj : 15.Haziran.2005, 17:30

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36