kamu işçi maaş

Konu: Lokantalarda Stok

  1. #1
    Üyelik tarihi
    Haziran.2005
    Mesajlar
    32

    Lokantalarda Stok

    merhaba,
    işletme defterine tabi lokanta işi yapan mükellefde çok fazla stok çıkıyor. Malum işyerinde fire oranı yüksek. fire oranları ve muhasebeleştirilmesi hakkında yardımcı olursanız sevinirim. fire ayırırken maliyeden veya başka kurumdan belge almak gereklimidir ?
    Saygılar sunarım.

    Hayat yokuşunu tırmanırken karşılaştığınız insanlara iyi davranın çünkü inişte yine onlarla karşılaşacaksınız

  2. #2
    bulent249 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    bulent249 isimli Üye şimdilik offline konumundadır Forum Müdavimi
    Üyelik tarihi
    Aralık.2006
    Mesajlar
    3.773

    Ynt: lokantalarda stok

    Fire için her hangi birişlem yapmayacaksınız.
    31.12.2006 tarihi itibariyle stoktaki malları tespit ettiğinizde, kar/zarar buna göre çıkar ve firelerde otomatikman sarf edilen malların maliyetine dahil edilmiş olur.
    Burada fireden kastettiğiniz her halde pişirilipte satılmayan yemekleri anlıyorum.

  3. #3
    Üyelik tarihi
    Ocak.2006
    Mesajlar
    1.112

    Ynt: lokantalarda stok

    Alıntı bulent249 Nickli Üyeden Alıntı
    Fire için her hangi birişlem yapmayacaksınız.
    31.12.2006 tarihi itibariyle stoktaki malları tespit ettiğinizde, kar/zarar buna göre çıkar ve firelerde otomatikman sarf edilen malların maliyetine dahil edilmiş olur.
    O zamanda demezler mi etin kilosu 15.-YTL sen bu yöntemle bir kilo döneri 30.-YTL'ye çıkartmışsın diye.

    Lokantalarda stoğu say bakiyeyi maliyete at yöntemi fire oranlarının mantıklı kalması şartıyla geçerlidir.

    Sanırım firma "fatura alıyor".

    Pişirilip satılamayan yemekler fire olarak kabul edilemez.

    Fire oranlarını sektörünüzle ilgili kuruluşardan alıp maliyeye onaylata bilirsiniz? Çeşitli yöntemleri vardır.

    Ama bu firenin çok yüksek oranlarda olacağını tahmin etmiyorum.

  4. #4
    ZİNDAN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    ZİNDAN isimli Üye şuanda  online konumundadır Forum Müdavimi
    Üyelik tarihi
    Eylül.2006
    Mesajlar
    6.942

    Ynt: lokantalarda stok

    Fire işine girmeden önce alınan her et faturasını işlememeni öneririm.Çünkü etlerde kdv oranı %1 dir.Hem kdv açısından katkısı (ödemesine) azdır, hemde matrahı çok olduğu için stoğu arttırır.Tavsiyem et, ekmek, un gibi kdv oranı %1 olan mamüllerin faturalarını işleme.Tamamen değil tabiki.Yaptığın iş hacmiyle orantılı olarak, her ay alışlarının içinde de gözükmesi şartıyla.!






    Kolay Gelsin.

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Stok Affı
    Konu Sahibi hsynöztürk Forum Vergi Usul Kanunu
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 27.Kasım.2016, 12:41
  2. 153 stok 621
    Konu Sahibi aday Forum TDHP-Muhasebe Uygulamaları ve Finansal Raporlama
    Cevap: 1
    Son Mesaj : 17.Kasım.2011, 11:09
  3. Stok Sayımı
    Konu Sahibi serifumut Forum Türk Ticaret Kanunu
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 19.Temmuz.2011, 16:39
  4. Stok karmaşası
    Konu Sahibi gul.kurusu21 Forum Vergi Usul Kanunu
    Cevap: 6
    Son Mesaj : 07.Aralık.2010, 15:38
  5. Stok ?
    Konu Sahibi feyzanur Forum Vergi Usul Kanunu
    Cevap: 4
    Son Mesaj : 07.Temmuz.2006, 20:01

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36