Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Kolay gelsin Sigara Satan veya elinde Birikmiş Stoğu bulunan Firmaların Faturalarını Ay sonunda Toplu olarak kesmekteyiz. Meblağlar Büyük Vede Muhtelif Müşteriler oalrak kesildiği için Geçici vergi beyanın Arka Sahifesinde ki Fatura Bilgilerine Toplu kesilen Fat dahil edilecek mi???
Cevaplar...
Herkeze iyi günler Şirket Aynı Parsel Aynı Pafta da A ve B Blok Diye 2 blok inşaat yapmaktadır. Merak ettiğim Tek İnşaat dosyası açtık biz Aynı parsel Ve Aynı Pafta Diye iki blok olması acaba 2 adet ssk dosyası açtırmayı gerektirirmi
E bildirgede işe girişleri Eskiden olduğu gibi E Bildirgedenmi yoksa yeni açılan ssk işe giriş işten çıkış Bölümündenmi Göndereceğiz Ben E Bildirgeden gönderdim Sorun çıkmadı ama
Aylık Muhtasar beyanını Göndereceğim Ancak Ar Ge yenilik Faaliyetleri Kapsamında Ücret Ödemeleri İstisnasına ilişkin formu dolduunuz diyor ... herkez doldurmak zorundamı bu formu
Değerli ustadlar bir müşterim diyorki ben 150 ytl ürün satacağım müşteri 6 taksit istediğinde banka buna 50 ytl komisyon tutarı ekleyip pos 200 ytl döküm veriyor... Benim elime geçen 150 lira
bu durumda faturayı keserken 150 mi 200 ytl mi kesecek 200 kesecekse Mükellefin kdv den zararı olacak...
2008/4 ayda ilk işe giriş bildirgesi düzenlerken işe giriş tarihi tibeksle düzeltilip ssk ya o şekilde verilmiş ssk da İşe giriş Bildirgesinin tarihinde oynama oldu diye ceza kesmiş şimdi bu durumda ne yapmamız lazım başına böyle bir durum gelen arkadaşlar oldumu
Arkadaşlar hiç hasılat yapılmadığı günlerde misal elektrik malzemesi ve tesisatı işi yapan bir mükellef dükkandan satışı olmadığı zamanlarda fiş kesmiyor dolayısı ile y/kasayı açmıyor yaklaşık yıldır z raporu almıyor sadece fatura kesiyor bu olay vuk a uygunmudur
ustadlar Telefon Faturası işlerken Her şey doğru ÖİV 689 atıyorum yalnız damga vergisi veya önceki aydan devir 0,10 krş gibi rakamlarlar var bunları nasıl muhasebeleştireceğim... işlemedeğim zamanda fatura toplamım tutmuyor?
Ustadlar ssk taksitlendirmede bulunulan firmalar 4/5/6 ayları vede damga vergilerini hangi tarihe kadar yatırmalıyız diyorlar. bunu bellli bir süreis varmı acaba
Üstadlar şirketin iş kur numarası var ancak aylık çizelge hiç gönderilmemiş... ilk defa aylık çizelge verecez internet şifresi aldık yalnız bu seferde sisteme girdim önceki dönemden devreden işçi 0 görünüyor elle girmeye çalıştım giremedim
diyorum hepsini dönem içinde alınan işçi gibi gösterim...
Eczane işi ile uğraşan firmam Gözlük satışı için Cam ve çerçeve alıyor. satarken gözlük veya sadece çerçeve satıyor. soru şu bu satışları tek bir kalemde yazar kasadan optik diye çıkış yapsak olurmu acaba....
Bir firmam KDV kanunun 13/a maddesine göre fatura düzenleyecek ancak yaptığı işte herhangi bir mamul kullanmamış olup sadece işçilik yapmıştır. burda dikkat etmemiz gereken bir husus varmıdır saygılar
Arkadaşlar beyaz eşya satan bir müşterime Fatura kesen birma faturalarında ötv göstermiş biz bu ötv leri kayıt altına almak zorundamıyız kkeg leremi atacaz saygılar