Arama sonuçlarınız

1. K

Denetçi Seçme

İyi günler Arkadaşlar Şimdi Yeni TTk Ya Göre bütün ltd şirketlre ve a.ş. ler bağımsız denetçi tutacak mı bakanlar kurulu denetim kapsamı ne zaman belirleyecek. Kapsam dışında kalanlar yine murakıplık sistemi devam mı edecek.
  2. K

Şirketten Şahısa Geçiş

İyi çalışmalar "GEÇİCİ MADDE 4- (1) Herhangi bir ticaret şirketi veya kooperatif bu Kanunun yayımı tarihinden itibaren iki yıl içinde eski türlerine dönmeleri hâlinde aşağıdaki hükümlere tabi olurlar: b) Eski türüne dönecek şirket anonim şirket ise, tür değiştirme ile ilgili bütün kararlar...
  3. K

Yüklenilen Kdv ve İadesi

İyi günler Dönem içerinde hem ihraç kayıtlı satış hemde doğrudan ihracat var ise her ikisine ait yüklenilen kdv nin toplamı iade konusumudur. Teşekkürler
  4. K

Taşımacılıkta Kdv Tevkifatı

İyi çalışmalar Arkadaşlar "3.2.11.2. Kapsam Bu bölüm kapsamına, personel, öğrenci, müşteri ve benzerlerinin belirli bir güzergah dahilinde taşınması amacıyla ihdas ettikleri servis hizmetlerine ilişkin olarak yaptıkları taşımacılık hizmeti alımları girmektedir." X Taşımacılık Ltd.Şti. Sürekli...
  5. K

Halk Bankası Banka Hareketleri Hakkında

İyi çalışmalar Değerli Meslektaşlar Halk Bankası banka hesaplarında hareketli bakiye Yok. Banka ya gidip sorduğumda bizim sistem böyle diyorlar. Ve bu bir devlet bankası diğer bankalar da bu sorun yok. En ufacık şeylere danıştığımız bu forumda kamuda aynı şey söz konusu değil sanırım. Sizce...
  6. K

Fatura Numaraları Hakkında

İyi günler arkadaşlar Faturada kimi firmalar matbanın bastığı numaradan ayrı olarak fatura takip numarası kullanmaktalar peki kayıtlarda hangisi esas alınmalı ben basılı numarayı kullanıyorum. ba bs de hareket sayısı fazla olan firmalarda mutabakatsızlık olduğu zaman araştırması çok zor...
  7. K

Yeni Ttk ve Maliyetler

İyi çalışmalar arkadaşlar Bildiğiniz gibi yeni TTK 'nu şirketlere ek maliyetler getirmekte. Küçük çaplı limited şirketleri ise bu yeni şartlar epey zorlayacağa benziyor... Bir çok mükellef artık limited olmak istemiyorum. gerçek kişi olarak işime devam edeyim diyor. Bu durumda yapmamız gereken...
  8. K

Gerçek Kişi Mükelleflerin Banka Hesapları Hakkında

İyi günler Arkadaşlar Blanço usulü defter tutan (eczana mesela) gerçek kişilerin banka hesapları nasıl işlenir şahsi harcamalar özellikle ? Yardımcı olursanız çok sevinirim Teşekkürler
  9. K

Yeniden Değerleme

İyi çalışmalar Arkadaşlar VUK kanunda yeniden değerleme kalkmamışmıydı peki gelir idaresi niye yeniden değerleme oranları belirleyeme devam ediyor ? http://www.gib.gov.tr/index.php?id=1079&uid=yrlVGmtFHnZuz4XK&type=sirkuler
  10. K

Kollektif Şirket İştiraki

İyi çalışmalar Arkadaşlar Bir Kollektif şirket mükellefi defteri edindim. Firmanın İştirakler hesabında 87.000,00 tl kayıtlı. Firmaya sorduğumda herhangi bir iştirakleri olmadıklarını söylüyor. Daha önceki muhasebeden çok eskiden gelen birşey olduğu söyleniyor. Bu hesap Hakkında ne yapmam...
  11. K

Mobil Telefon Faturaları Hakkında

İyi günler Mobil Telefon faturalarında yer alan Tahsilatına aracılık edilen ödemelerin Muhasebeleştirilmesi nasıl olmalı ? Bunları gider mi yoksa kkg mi yazmalıyız ? Teşekkürler
  12. K

Amortisman süresi Dolan Tesis Makina Cihazlar Hakkında

İyi günler Arkadaşlar Mükellef geçmişte gider ihtiyacı olmadığı için ayırmadığı amortismanlara ait tesis makina ve cihazlarının amortisman süresi dolmuş olmasına rağmen kullanmaya devam ediyorsa bunlar envanterden düşülmeli mi ? Eğer iz bedeli bırakıp envanterden düşeceksek bunun için vergi...
  13. K

İndirilecek Kdv Listesi Hakkında

İyi günler arkadaşlar Kdv iadesi için internet vergi dairesine excel dosyası eklerken şu hatayı alıyorum. "xxxx. satır xxx sıra no Alış faturasının tarihi iade talebinin döneminin bitişinden bir sonraki ayın yedisinden sonra olamaz" Bu konuda bilgi verirseniz çok memnun olurum. Vergi dairesine...
  14. K

İşveren ken işçi statüsüne geçen kişinin durumu Hakkında

İyi günler Arkadaşlar İşverenken işçi statüsüne geçen biri Sgk borçlarından dolayı sağlık yardımı alamamakta ve Sgk borçlarının yapılandırılıp ilk taksiti ödendikten sonra bakılabileceği kurum tarafından söylenmiştir. Bu konu hakkında yardımcı olabilirmisiniz ? Doğrumudur.
  15. K

Geçici Vergi Fatura Bilgileri Beyanı Hakkında

İyi günler arkadaşlar Geçice Vergi Fatura Bilgileri Beyanı Hakkında birşey sormak istiyorum. Mükellefim Geçici Vergi Dönemi itibariyle kesmiş olduğu son farura 31.03.2011 tarhili ve Cari Bilgisine Kredi Kartı Satışları Demiş. Ben bunu beyan ederken vergi no kısmını boş mu geçmem gerekiyor ...
  16. K

6111 Sayılı Kanun Çerçevesinde 100 - 331 - 131 hesapların düzeltilmesi Hakkında

İyi Günler Arkadaşlar Bilindiği Üzere Torba Yasa ile muhasebedeki malum hesapların fiili hale uygun hale getilme imkanı tanınıyor. Ve Bu beyana göre bazı düzelme kayıtları yapmamız gerekiyor. internetten öğrendiğim kadarıyla Diyelim Kasa Hesabını 100.000 Tl Azaltmak gerekiyor beyanımızı verdik...
  17. K

Satış İadelerinin Kümülatif Toplamdaki Durumu

İyi günler Arkadaşlar Satış iadeleri 610 hesaptaki tutarı kdv beyanındaki aylık satış ve hizmetler toplamından düşmemiz gerekir mi ? Kümülatif 'in Gelir Tablosundaki Net Satışlarla tutması mı gerekiyor. Ocak Ayı beyanı diyelim 100 tl satış var 10 tl si iade net satış 90 tl aylık teslim 90...
  18. K

Makine satışı bs formuna dahil edilmesi hakkında

İyi günler arkadaşlar Bir mükellefim makina satışı var 253 aktiteki değer 12.711,86 tl ve bugüne kadar amortisman ayrılmamış ve bu makine 2000,00 tl + kdv satılıyor ve luca kullanıyorum aynı cariye başka satışlarda var bs formuna nasıl geçecek yardımcı olabilirmisiniz çünki kdv hariç 2000...
  19. K

Taşıtlar Kdv' si nereye yazılır.?

İyi günler Arkadaşlar Demirbaşa kayıtlı satışlar hakkında çok yorum var bunların ilave edilecek kdv ye mi almak gerekiyor ? Aşağıdaki yazı matraha dahil edilmesi yönünde SMMM ODASI BAŞKANLIĞI'NA ÇORUM Bilindiği üzere 3065 sayılı KDVK'nun 53. No.lu Sirküleri ile...
  20. K

Şahıs Şirketlerinde KKG Uygulaması

İyi günler arkadaşlar Kollektif şirketlerde KKG nasıl uygulanmakta Geçici ve Kurum vergisinde ticari kara ilava edilecek bir alan yok ötv ve öiv leri nasıl işleyeceğiz yardımcı olursanız çok sevinirim.