Mart 2014 SMMM Yeterlilik Sınavına Dair

burada bazı arkadaşlar var emektar , bende dahil inşallah sevinçlerimizi beraber kutlarız tek ders bekleyen...:D

şans bizlerden yana olsun arkadaşlar...

Denetime bu sınavda korkumdan girmedim ne sorucaklar belli değil diye.Sorular çok kolaymış.Geçen yaptığımız itirazlar mailler faxlar işe yaramış.Umarım haziranda ben girerken de fikirleri değişmez ve kgk dan soru gelmez.Ben şansızım ya artık ondan bile şüphem var gelir mi dersiniz

artık kgk dan soru soracaklarını sanmıyorum.ama haziran sınavı mart kadar kolay olmasa da öyle çok zorlamazlar bence

sayın sitarda_77 bır hafta dınlen şimdı hıç bakma kıtaba martın son haftası başla vakıt buldukça oku öğrenerek oku ama .ondan sonra mesela vergıden kdv bölümünü önce öğren sonra kvk yı öğren sonrada gvk yı ıyı öğren.sondan başla çalışmaya çünkü vuk. 6183 gvk, kvk kdv dıye gıdersen zor ları çok ıyı öğrenmış olursun zaten az çok gvk dan vuktan bışeyler bılıyosun zaman kaybı olur sana kdv ve kvk sonrada gvk yı ıyı öğren kanunda.kesın gecersın vaktını vuka harcama gvk ya pek harcama zaten bu gvk ve vuk kolay hemen öğrenırsınde kdv ve kvk öğrenılmesı akılda tutulması zor önce kdv ve kvk yı bı hatmet.gerçi ben son 20 güne baktım vergıyi o yüzdende kdv yerıne kvk nın konularını yazmışım. çok karıştırdım ben son 20 gün yetmıyor ıkı ay dizini kır otur çalış.:))))) amacım sana nasıhat değil tecrübe aktarımıydı.
iyi çalışmalar
başarılar

sayın sitarda_77 bır hafta dınlen şimdı hıç bakma kıtaba martın son haftası başla vakıt buldukça oku öğrenerek oku ama .ondan sonra mesela vergıden kdv bölümünü önce öğren sonra kvk yı öğren sonrada gvk yı ıyı öğren.sondan başla çalışmaya çünkü vuk. 6183 gvk, kvk kdv dıye gıdersen zor ları çok ıyı öğrenmış olursun zaten az çok gvk dan vuktan bışeyler bılıyosun zaman kaybı olur sana kdv ve kvk sonrada gvk yı ıyı öğren kanunda.kesın gecersın vaktını vuka harcama gvk ya pek harcama zaten bu gvk ve vuk kolay hemen öğrenırsınde kdv ve kvk öğrenılmesı akılda tutulması zor önce kdv ve kvk yı bı hatmet.gerçi ben son 20 güne baktım vergıyi o yüzdende kdv yerıne kvk nın konularını yazmışım. çok karıştırdım ben son 20 gün yetmıyor ıkı ay dizini kır otur çalış.:))))) amacım sana nasıhat değil tecrübe aktarımıydı.
iyi çalışmalar
başarılar
tavsiyelerin için teşekkürler ama evde artık ders çalışabileceğimi sanmıyorum o yüzden kursa gideceğim.müfredat nasılsa o şekil devam edecek.yoksa ben kendimi biliyorum havalarda güzelleşince ders falan çalışmam :)

Denetime bu sınavda korkumdan girmedim ne sorucaklar belli değil diye.Sorular çok kolaymış.Geçen yaptığımız itirazlar mailler faxlar işe yaramış.Umarım haziranda ben girerken de fikirleri değişmez ve kgk dan soru gelmez.Ben şansızım ya artık ondan bile şüphem var gelir mi dersiniz

kgk devri kapanmıştır bence Betül hanım gelmez hazirana girmelisiniz

bir boşlukta gibiyim .. geçermiyim kalırmıyım bilemedim...

ama şunu biliyorum bu sefer hakettim... Allah yardımcımız olsun... emeğimizi boşa döndermesin...

sınav çıkışı çok rahattım ama şimdi değilim :(

- maliyet muhasebesi - 1. soruyu neden herzaman ki gibi sormazsın !

bende sınavdan çıkınca çok rahattım çünkü geçerim diye düşündüm ta ki 1.sorumdaki hatamı dehanın cevaplarına bakıp görene kadar.. hayal kırıklığı

cevapları bakınca maliyetten inanılmaz kastıkları görülüyor.sorunun detaylarına çok fazla dikkat etmemiştim.kesinlikle bu sınav için bu süre çok çok az.eğer verginin cevapları bu kadar uzunsa aynı şey onun içinde geçerli.bu dönemin iki zor sınavı da böylece belli olmuş oldu.meslekle ilgili huzur hakkından şikayet etmiş arkadaşlar ama 2 tane çerez soru varmış.oda denetleme kurulu ve kişilik kavramı kaçırılmayacak sorular.diğer 2 sorudan birine cevaba yakın şeyler yazabilenler geçerler

1 soruda ilk madde alış giderini eksi yaptım hepsi yanlış oldu puan alabilirmiyim burdan
2 soruda hepsi doğru ücret tahakkukn kaydı yanlış
kaç alırım sizce tahakkuk kaydı kaç puan

alış gideri ilk kez karşıma çıktı iade iskonto gibi düşünüp onuda çıkardım 30 puan gitti
20 tane işlem var soruda tek bir hata bütün soruyu götürürmü

ücret tahakkuk yanlışsa sadece geçmen lazım ama belli de olmaz bunlar neye göre okuyor neye puan ver,yor anlamak güç

cevapları bakınca maliyetten inanılmaz kastıkları görülüyor.sorunun detaylarına çok fazla dikkat etmemiştim.kesinlikle bu sınav için bu süre çok çok az.eğer verginin cevapları bu kadar uzunsa aynı şey onun içinde geçerli.bu dönemin iki zor sınavı da böylece belli olmuş oldu.meslekle ilgili huzur hakkından şikayet etmiş arkadaşlar ama 2 tane çerez soru varmış.oda denetleme kurulu ve kişilik kavramı kaçırılmayacak sorular.diğer 2 sorudan birine cevaba yakın şeyler yazabilenler geçerler

valla diğer derslerin sorularına bakmadım görmek bile istemiyorum, 5 ay stajını geç başlatmış, 4 iş yeri değiştirmiş,staj sınavını kazandı diye gül gibi işinden çıkmak zorunda kalmış biri olarak bir an önce vergiyi vermek ve normal hayatıma dönmek istiyorum

ücret tahakkuk yanlışsa sadece geçmen lazım ama belli de olmaz bunlar neye göre okuyor neye puan ver,yor anlamak güç

2 sorunun hepsi doğru stok kartı 1 dağıtım 2 dağıtım sonucu 70436 herşey doğru

ücret tahakkukunda 360 - 361 - 720 hesaplar doğru kafayı yiycem ya o alış giderini düşmesem kesin 70-80 alırdım ufacık hata
biri geçersin desin

1 soruda ilk madde alış giderini eksi yaptım hepsi yanlış oldu puan alabilirmiyim burdan
2 soruda hepsi doğru ücret tahakkukn kaydı yanlış
kaç alırım sizce tahakkuk kaydı kaç puan

işte bunu kestiremiyorum acaba neye göre puan kırıyor onu bilmiyoruz kardeşim .
bende gelir tablosunda yanlışlıkla finansman giderlerini faaliyete dahil ettim sonradan dahil ettiğimin farkına vardım

fifo sorusunu yaptım hem kart hem işlem

işçilik ise malesef yevmiyeler doğru benimle sorunun net ücreti arasında 1000 tl civarı fark var yani hesaplama hatası var. gelde şimdi tahmin et nerden puan kıracaklarını ????
ne demeli ne beklemeliyim
bir bilebilsem nasıl puanlama yaptıklarını.

ya arkadaslar benim bir sorum olacakti.maliyet hocasinin notu cok mu kit.ben mart 2014 sinavinda 1.soruda gelir tablosunu yaparken sadece faaliyet giderleri bolumunde hata yapmisim geriye butun sorum dogru acaba kac puan verir tahmini

Gunaydin arkadaşlar :) belkide ilk sorudaki hatalardan cok puan kırmaz tablo yapiliq kalemler duzgun yazildiysa 2. Sorudada bişeyler yapildiysa 50 verip gecirir.