Sınavı Geçtik.Şimdiki Süreç?

Maliyetkabusu

Katkı Sunan Üye
Üyelik
29 Ağu 2014
Mesajlar
105
Konum
istanbul
Allahın izniyle maliyeti kabus olmaktan çıkarıp mali müşavir oldum :) Şimdi süreç nasıl işleyecek bilen arkadaşlar var mı? Para ne zaman yatacak törene ne zaman gideceğiz v.s.? Birde istanbul için toplam harç tutarı nedir acaba?
 
Allahın izniyle maliyeti kabus olmaktan çıkarıp mali müşavir oldum :) Şimdi süreç nasıl işleyecek bilen arkadaşlar var mı? Para ne zaman yatacak törene ne zaman gideceğiz v.s.? Birde istanbul için toplam harç tutarı nedir acaba?


Arandım o kadar mutluyum ki gözyaşlarıma hakim olamıyorum
 
çok sevindim betül hnm gerçekten çok çile çektiniz sizde. hayırlı olsun. törende burdaki arkadaşlar buluşalım derim :)

Benim telefona şimdi de mesaj düştü :)
 
sonuçları gören varmı birde beni arayan kişinin listesinde 400 kişi varmış ben son onuncu kişiymişim
 
Maliyet Kabusu ve Betul77

İkiniz adına da çok sevindim. Bu zorlu süreci tamamlayan tüm arkadaşlarımı ayrı ayrı tebrik ediyorum. Bundan sonraki meslek hayatınızda başarılarınız katlanarak artsın inşallah. Darısı Yeminliliğe olsun. Bir 10 sene ders çalışmayalım mümkünse. Ben de bitirdim bu dönem çok şükür :)
 
Valla bende geçtim bu dönem ama yeminlilik fln öte dursun :) zaten yeminlilik için büro açmak lazım 10 yıl bil fiil çalışmak lazım. Başkan bile yeminli olamadıktan sonra bize miş kalmış yeminli olması :D

Şimdiki süreçle ilgili bilgi verebilecek var mı? direkt odaya gidip başvuru yapıyormuyuz? yoksa resmi evrak mı bekleyeceğiz?
 
Arandım o kadar mutluyum ki gözyaşlarıma hakim olamıyorum

tebrik ediyorum. Bu uğurda emek veren herkese Allahtan hayırlı kazançlar diliyorum. Belgeyi aldıktan sonra başlıyor herşey.
Belge maalesef sihirli değnek olmuyor. Bu süreçten özellikle ders çalışmaktan kurtulmak inanılmaz güzel :)
 
Maliyet kabusu ve betül hanım siz olmadan kim yazacak bu forumda :) bende belgemı aldım 6 ay oluyor ara sıra bakıyorum buralara. Her sınav döneminde sız varsınız. bakalım sonrası ne olacak :)
 
Maliyet kabusu ve betül hanım siz olmadan kim yazacak bu forumda :) bende belgemı aldım 6 ay oluyor ara sıra bakıyorum buralara. Her sınav döneminde sız varsınız. bakalım sonrası ne olacak :)

hakketen black dediğin gibi eskiden burası çok kalabalık olurdu.Bir çok arkadaş smmm olduktan sonra uğramaz oldu.Bizde olduk şimdi buralarda zor yazan olur :)
 
hakketen black dediğin gibi eskiden burası çok kalabalık olurdu.Bir çok arkadaş smmm olduktan sonra uğramaz oldu.Bizde olduk şimdi buralarda zor yazan olur :)


Ben buralardayım sabah gelir gelmez bu formu açıyorum şimdi kara kara ruhsat parasını düşünüyorum şimdi süreç ne olacak ne yapacağız
 
İstanbul için ruhsat ücreti toplamda ne kadar? birde ne zaman başvuru yapabileceğiz?

tarafınıza oda dan üye bilgilendirme formu gelecek neler yapmanız gerektiği orada yazıyor.
Geçen yıl bana gelen forum aşağıdaki gibidir. Harç ve ruhsat bedelleri geçen yıla aittir. Bu yılki rakamlar farklıdır.

Değerli Meslektaşım,

Öncellikle sınavlarınızdaki başarınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum, aramıza hoşgeldiniz. Meslek Yasamız gereği
aşağıdaki formları doldurarak 15 gün içinde Odamız’a müracaat edip Oda kaydınızı ve Ruhsat müracaatınızı
yaptırmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi rica ederim. Saygılarımla. Erol Demirel
Oda Sekreteri

İSTENİLEN EVRAKLAR:
1. TÜRMOB Sınav Sonuç Belgesi (Elinize ulaşmadıysa TEOS sisteminden temin edebilirsiniz).

2. 8 Adet Resim

3. 1 Adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

4. Resmi Kuruma Verilmek Üzere Cumhuriyet Savcılığı’ndan veya e-devlet üzerinden alınmış adli sicil belgesi

5. Oda Kayıt Ücreti 490 TL’dir. (Bu yıl farklı 2015)
2015 Maktu Aidat Ücreti : 320 TL’ dir.
(Ödemeyi, Oda veznesine aynı gün kredi kartıyla veya nakit olarak yapabileceğiniz gibi, Ek-1’deki Kredi Kartı ile Aidat ÖdemeTalimatı Formunu doldurarak ta yapabilirsiniz).
İş Bankası Kurtuluş Şubesi (1032) 445 559 no’lu hesap. (Yeni kayıt olacak üyeler için geçerlidir).
Aynı gün Odamız veznesinden Yapı Kredi, Akbank İş Bankası, Garanti Bankası,( Maximum,Axess,Garanti Bonus,World kartla ödeme yapabilirsiniz)Not: Serbest Muhasebeci iken sınavla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olan meslek mensupları Oda kayıt ücreti ödemeyeceklerdir.
6. TÜRMOB Ödenti Belgesi (TÜRMOB sınav sonuç belgesinde yazılı olan tutarlar).
TÜRMOB Web Sayfasından Kredi Kartlarınıza 6 Taksit olarak ödeme yapabilirsiniz (Yapı Kredi, İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank Kredi Kartlarına 6 taksit uygulanır )
TÜRMOB - Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Adresinden Online İşlemler Menüsünden Kredi Kartı Kullanmak Suretiyle Yapılabilir.(ayrıntılar için tıklayınız...)Ayrıca İş Bankası Ankara-Küçükevler Şubesinde Bulunan TR45 0006 4000 0014 211 06780 21 IBAN No.lu Hesaba Masrafsız Ödeme Yapılabilir.
7. Bundan sonraki süreçte aidat ve benzeri ödemelerinizi zaman kaybetmeden ve Oda’ya gelmeden yapmak istiyorsanız “ Kredi Kartı İle Aidat Ödeme Talimatı” Formu’nu doldurabilirsiniz.
8. “Kredi Kartı İle Aidat Ödeme Talimatı”nızı , “Üye Kayıt Başvuru”nuzu, “Ruhsat-Kimlik Başvuru”nuzu, " Oda’nın web sitesinden (ISMMMO) formları indirerek yapabilirsiniz.

9. 6322 sayılı “Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun İle Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun”, 31.05.2012 tarihinde kabul edilerek 15.06.2012 tarih 28324 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanmıştır. Bu Kanunun 18. ve 20.maddeleri uyarınca 492 sayılı Harçlar Kanunu’nda değişiklik yapılarak “Denetim yetkilendirme belgeleri ve müşavirlik ruhsatları” harca tabi tutulmuş, 6322 sayılı bu Kanun uyarınca da, 16.06.2012 tarih 28325 sayılı Resmi Gazete’de “Harçlar Kanunu Genel Tebliği (Seri No: 67)” yayınlanarak yürürlüğe girmiştir.
Bu kapsamda, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ruhsat harçları söz konusu belgelerin alınmasından önce, belgeleri vermeye yetkili birimin bulunduğu yerdeki süreksiz yükümlülüklere bakan vergi dairesine ödenecektir.
Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik Ruhsat Harcı 592.10 TL. (bu yıl 650 civarıydı 2015)
Bu harç tüm vergi dairelerine yatırılabilir. İşlem kodu 9229. Harç makbuzu diğer evraklarla birlikte Oda’ya teslim edilecektir. Harç makbuzu olmadan ruhsat başvurusu alınmayacaktır.
EKTEKİ FORMLAR:
1. Kredi Kartı ile Aidat Ödeme Talimatı
2. Üye Kayıt Başvuru Formu
3. Ruhsat-Kimlik Başvuru Formu


İSMMMO aidat ve odaya giriş ücreti odada kredı kartıyla taksitle ödenebiliyor. (büro açmayacaksanız veya yeminlilik sürecinin işlemesini düşünmüyorsanız yarısını ödeyebilirsiniz kesin bilgiyi bankodakılerden (odadan) alabilirsiniz ) İşlemler için oda ya gittiğinizde görevliye belirtin. SGK gün dökümü yanınıza almayı unutmayın.

Ayrıca Türmob ruhsat harcı ödemenizide krd kartı ile 6 taksit ödeyebılıyorsunuz. (Türmob online işlemlerden)
ruhsat harcı en son 1755 TL idi şuan ne kadar bilmiyorum. Güncel 1755 olabilir.

Tekrar hatırlatma güncel harç ve ruhsat bedelleri gelecek formunuzda yazıyordur.
Ayrıca tesmerin anasayfasından Ruhsat bedeline ilişkin ödemeler kısmını ziyaret edin.
 
Son düzenleme:

Benzer konular

Üst