01.11.08 de Yapılan SSK Girişinin Kasımda Sigortalı Hizmet List. Gösterilmemesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nzeynep
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabar..İnşaat sektöründe hizmet veren bi kuruluşta 01.11.2008 yılında yapılan ssk girişi kasım 2008 yılı sigortalı hizmet listesinde gösterilmedi.Şuan için yapmam gereken nedir.Cezası ne kadar olur.Herkese saygı ve selamlar...

Ynt: 01.11.08 de yapılan ssk girişinin kasımda sigortalı hizmet list. gösterilmemesi

Çıkışı yapıldı mı, ya da takip eden aylarda gösterildi mi bildirgelerde?

Ynt: 01.11.08 de Yapılan SSK Girişinin Kasımda Sigortalı Hizmet List. Gösterilmemesi

Gösterilmediği aylara ait ek bildirge vermeniz gerekmektedir.
Asgari ücretin 1/8'i cezası vardır. Sadece kasım için
gösterilmeyen her ay için yine aynı uygulama.
Bildirge için ceza ve gecikme cezalarıyla prim ödemeleri

Ynt: 01.11.08 de Yapılan SSK Girişinin Kasımda Sigortalı Hizmet List. Gösterilmemesi

Çıkış falanda yapılmadı daha kötüsü nisan ayında tekrar girişi yapıldı 29.04.2009 itibariyle.Yanlışılık da bu tarihte farkeldi zaten.

aynı işyerine mi tekrar giriş oldu?

evet gene aynı iş yerine daha doğrusu şantiyeye.

Benzer durumla ben karşılaştım. Ekim 2008 de işçinin girişini yaptık. İlk işe giriş olduğu için bildirgesi elden verildi. Ancak bildirgenin bizde kalan nüshası yani tarih sayısını personel kaybetmiş. Ekim bildirgesinin son verme tarihine kadar işçinin SSK nosunu araştırdım ama bulamadım. Sonradan anladım ki işçi yanlış SSK Müdürlüğüne vermiş bildirgeyi. Neyse sonuç olarak işçinin girişini yaptım ama SSK nosu olmadığı için Aylık Bildirgeye dahil edemedim. 1-2 ay geçtikten sonra evrağımız nihayet ilgili olduğu yere ulaşmış ve personelin SSK nosu çıktı. Buna istinaden ek bildirge düzenleyip durumu anlatan dilekçe ile kuruma verdim. Geçen ay iki tane denetleme elemanı göndermiş SSK. Çalışan herkese sormuşlar "..... adlı kişi burda ne zaman işe başladı, ne zaman ayrıldı vs." tutanak tutup gittiler. daha sonuç çıkmadı. Yani sözün özü eğer ek bildirge verirseniz işyerindeki personelede gerekli bilgileri vermeyi unutmayın.

Nisan ayı bildirgesiyle ilgili sorununuz bulunmamaktadır.
Nisan ayında yapılan girişin sehven yapıldığını ve iptalini talep eden bir dilekçeyle kuruma başvurun.
Nisan ayında kişiyi 30 gün gösterip bildirgeyi verin.
2008/11-12 2009-01-02-03 bu aylara ait ek bildirge verip işlemi sonlandırın.
Ek bildirgelerle ilgili ipc'yi ve gecikmeli primleri ödemeniz gerekecek.

verdiğiniz bilgiler için çok tesekkür ederim.Allah razı olsun.