02.01.2009 işe giriş hk.

02.01.2009 tarihinde devamlı bir işyerine işe giriş yaptım. Ancak işe girişi yamadan önce sgk ile görüştüm 01.01.2009 tarihinin resmi tatil olmasından dolayı 02.01.2009 tarihinde işe giriş yapılıp yapılamayacağını. Bana dedilerki resmi tatil olmasından dolayı ilk iş günü giriş yapabilirsin. İşe girişi yaptım ama süresinde vermedğinizden dolayı asgari ücret tutarında cza uygulanmıştır diye uyarı verdi. Kurumla görüştüm iptal ettiririz dediler. yeni kanunda bu konu ile ilgili bir madde veya açıklama bulamadım bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler kolay gelsin.

Ynt: 02.01.2009 işe giriş hk.

sgk.gov.tr sitesinde İŞVEREN - İŞVEREN REHBERİ bölümünde anlatılanlara göre İPC kesilmemesi gerekmektedir.

Sigortalıların İşe Giriş Bildirgelerinin Kuruma Verilmesi
İşverenler işe alacakları sigortalıları işe başlatmadan önce nüfus cüzdanlarına göre üçer nüsha ve fotoğraflı olarak düzenleyecekleri sigortalı işe giriş bildirgesi ile Kuruma bildirirler veya iadeli taahhütlü olarak gönderirler.

İşe giriş bildirgelerinin verilmesi gereken son günün tatile rastlaması halinde bildirgeler tatili izleyen ilk iş günü mesai bitimine kadar da verilebilir.