1,5 yıldır çalışmış olduğum iş yerinden çıkarıldım

özel bir hastanede çalışıyordum. yanında çalıştığım hekim ile yönetim kurulu arasında çıkan bir anlaşmaşlık(hekimim hastane dışında adına gelen hastalardan hastane girişi yapılmadan tedaviye alıyordu.bu hastalardan parayı ben alıyordum ve hekimin defterine kaydedip kendisine veriyordum.hekimim bana hastane ile bu şekilde anlaştığını söylemişti.) yüzünden benimde işime son verildi.şimdi bana;yönetim beni haklı bir şekilde çıkartıyor bu yüzden hiçbir hak talep etmiyorum ve hastanede çalıştığım süre içinde gerek hastanede olan olaylar gerekse kişi ve kişiler hakkında hiç bir şekilde konuşmamak için yazılı bir kağıt imzalatmaya çalışıyorlar.yönetim kurulu bana bir hafta izin verdi fakat yazılı bir kağıt vermediler. şimdi de işe gelmediğini öne sürerek işten çıkartırız diyerek tehditte bulunuyorlar.ama iş yerimiz 24 saat kamera kayıdı alıyor. bir hafta içinde 3 kere beni çağırdılar ve malzemeleri toplattılar. bu durumda benim haklarım nedir? neler yapmam gerekir?

Ynt: 1,5 yıldır çalışmış olduğum iş yerinden çıkarıldım

Öncelikle geçmiş olsun. Burada önemli olan kim haklı kim haksız. Bulunduğunuz ilin Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanlığına giderek sorununuzu anlatarak onların yol göstermesi ile başlayabilirsiniz. Şahsi fikrim yaptığınız işlem derhal fesih gerektirecek bir durum.Fakat işverenin bunu kullanmaması sizden savunma almaması lehinize gelişen bir durum. İşyerinize gidiniz yaptığınız iş neyse onu yapınız varsa sizden bir şikayetleri çıkış verirler sizde hakkınızı ararsın.

Ynt: 1,5 yıldır çalışmış olduğum iş yerinden çıkarıldım

İşvereninizin sizi İş Kanunu 25/ II uyarınca, herhangi bir savunma almadan, ihbarsız ve tazminatsız olarak işten çıkartmak hakkı doğmuş. Savunmanızın alınması, işten çıkarılmanız için tarafınıza bildirim süresi tanınması gerekmez. Ancak sizin olayınızda bir husus dikkatimi çekti. İşverenin bu nedenle sizi işten çıkarabilmesi için olayın öğrenilmesi üzerinden itibaren 6 iş günü içerisinde işinize son verilmesi gerekirdi. Anladığım kadarı ile olayda işvreneniz bu süreyi kaçırmış. Yani ne denli suç işlemiş olursanız olun sizi o sebeple (tazminatsız) işten çıkaramazlar. Bu noktadan sonra siz tutup bu olayı tekrarlamazsanız ve bir yerlerede istifa ediyorum ibraname veriyorum şeklinde bir imza atmamışsanız tazminat ödemeleri gerekcek sizi çıkartmak için.