1 Gün Çalışıp 1 Gün İzinli Olan Personelin Yıllık İzin Durumu

Merhaba bazı personeller bir gün çalışıp 1 gün izinli olarak çalışmaktadır. bu durumda yıllık izinlerini nasıl yapmamız gerekli

örneğin bir personel yıllık izin istedi 4 gün 16.01.2025 - 19.01.2025 tarihleri arasında 4 gün yazdık. ama 19.01.2025 de kendi izni 20.01.2025 de çalışıcak

bu durumda yıllık iznini 3 gün mü yazmamız gerekli 4 gün mü pazar günü kendi izni olduğu için yıllık izne pazar gününü de ilave etmemiz gerekir mi

ayrıca personel izin başlangıcında da 1 gün haftalık izinli (üst birim hem yıllık izin başlangıcında ve hem bitiminde HT yazılmaz şeklinde diyor)

bunu bir yerden kaynak olarak gösterebilir misiniz (veya kanunda) (araştırdım ama bulamadım)

İş Kanunu madde 46 da “Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde, işçilere tatil gününden önce 63'üncü maddeye göre belirlenen iş günlerinde çalışmış olmaları koşulu ile yedi günlük bir zaman dilimi içinde kesintisiz en az yirmi dört saat dinlenme (hafta tatili) verilir.” şeklinde der. Gene iş kanununa göre verilmesi zorunlu olan yıllık ücretli izinde geçen süreler de çalışmış gibi kabul edilen sürelerdir.
Yani hafta tatiline her türlü hak kazanılır

İş Kanunu madde 46 da “Bu Kanun kapsamına giren işyerlerinde, işçilere tatil gününden önce 63'üncü maddeye göre belirlenen iş günlerinde çalışmış olmaları koşulu ile yedi günlük bir zaman dilimi içinde kesintisiz en az yirmi dört saat dinlenme (hafta tatili) verilir.” şeklinde der. Gene iş kanununa göre verilmesi zorunlu olan yıllık ücretli izinde geçen süreler de çalışmış gibi kabul edilen sürelerdir.
Yani hafta tatiline her türlü hak kazanılır

ancak bu personel bir gün çalışıp bir gün dinleniyor

bildirge olarak üst birim ilginiyor ancak benim ilgilendiğim hem izin başında hem izin sonunda ht yazılıp yazılamayacağı üst birim hem izin başında hem izin bitiminde ht yazamazsın dedi birde izin bitiminde pazar günü yıllık izin yazılır mı (normalde bu personel pazar günü kendi izni

günlük 12-13 saat çalışanda var 14-15 saat çalışanda
haftalık çalışma süreleri değişiyor

yani öğrenmek istediğim

hem izin başında hem izin sonunda ht yazılıp yazılamayacağı
birde izin bitiminde pazar günü yıllık izin yazılır mı pazar günü izinli olmasına rağmen

Kusura bakmayın ama anlatımınız sıkıntılı,
iş kanununda mazeret izni var, yıllık ücretli izin var, hafta tatili izni var, başka isimde bir kaç izin daha var ,
ama ''kendi izni'' diye adlandırılan bir izin yok! Bahsettiğiniz '' kendi izni'' dediğiniz aslında 1 çalışma gününün ertesi günü dinlendiği gün sanırım.
Dinlenme günü ile çalışmama günü de aynı şey değildir. O nedenle bildirgede çalışma gününü ne gösteriyorsunuz diye sormuştum.
Örneğin 13-19 ocak haftası için ;
13ocak hafta tatili 14ocak çalışma, 16ocak çalışma, 18 ocak çalışma , ise ve
......................................15ocak dinlenme , 17ocak dinlenme, 19ocak dinlenme( kendi izin günü dediğiniz ) ise,
16-17-18-19 ocak ücretli izin günü olarak sayılır, 20 ocak ta yasal hafta tatili olarak ücreti ödenir. Haftanın herhangi bir günü hafta tatili olarak belirlenebilir, Hafta tatilini perşembe günü olarak belirlediğiniz bir personel için pazar günü normal iş günü olacaktır.

Kusura bakmayın ama anlatımınız sıkıntılı,
iş kanununda mazeret izni var, yıllık ücretli izin var, hafta tatili izni var, başka isimde bir kaç izin daha var ,
ama ''kendi izni'' diye adlandırılan bir izin yok! Bahsettiğiniz '' kendi izni'' dediğiniz aslında 1 çalışma gününün ertesi günü dinlendiği gün sanırım.
Dinlenme günü ile çalışmama günü de aynı şey değildir. O nedenle bildirgede çalışma gününü ne gösteriyorsunuz diye sormuştum.
Örneğin 13-19 ocak haftası için ;
13ocak hafta tatili 14ocak çalışma, 16ocak çalışma, 18 ocak çalışma , ise ve
......................................15ocak dinlenme , 17ocak dinlenme, 19ocak dinlenme( kendi izin günü dediğiniz ) ise,
16-17-18-19 ocak ücretli izin günü olarak sayılır, 20 ocak ta yasal hafta tatili olarak ücreti ödenir. Haftanın herhangi bir günü hafta tatili olarak belirlenebilir, Hafta tatilini perşembe günü olarak belirlediğiniz bir personel için pazar günü normal iş günü olacaktır.
yanlış anlatım için kusura bakmayın

personel 16-17-18-19 günleri yıllık yazdık ancak 18 inde bir gün tam çalıştığı için (14-15 saat) 19 unda dinlenme günü normalde (pazar günü) ama üst birim 19 unda da yıllık izin yazılması lazım dedi. 1 gün çalışıp bir gün dinlendiği için. 20 ocakta normal çalışması çalışması var

yani yıllık izin başında ve yıllık izin sonunda HT yazamazsın diyor

aynı şekilde raporlu olduğunda da yıllık izinbaşında ve sonunda HT yazamazsın diyor.