1 Gün İşe Gitmediğim İçin İşten Çıkarıldım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mermaid
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhaba bu siteyi haklarım neymiş ne değilmiş öğrenemye çalışırken buldum. yanlış bir yerde konu açtıysam affedin.

ben özel bir giyim mağazında 4 yıldır çalışıyorum ilk iki yıl aynı mağazanın başka bir şehirdeki şubesinde çalıştım istifamı verdim.sonra başka bir şehirde aynı şirketle iki yıldır çalışıyordum. başıma gelen olay şu nişanım olacağı için müdürden izin istedim ve bana 2 gün izin vereceğini söyledi. bende ona dayanarak 2 gün işe gitmedim.ertesi gün gittiğimde şirketin benle çalışmak istemediğini çünkü izinli olmadığım halde işe gitmediğimi söylediler.oysaki ilk gün shiftte izinli gözükürken diğer günü izinli diye işlememişler ve bölge müdürü bunu göstererek o an yanımda haklı çıktı yalancı durumuna düştüm oysaki müdür mazaret izni verdiğini söylemişti. ben bu şirkette 2 yıldır çalışıyorum. benden istifamı yazmamı istediler fakat ben tazminatımın verilmesi şartıyla işten çıkacağımı belirten bir dilekçe yazıp imzaladım. ama şuan bana tazminat verilmiyor ve işimden de oldum. sanırım yazdığım dilekcenin altına mağaza müdürüm kendi isteğimle isifa ediyorum diye bir yazı eklemiş. şirketi aradığımda bana böyle söylendi ama ben öyle birşey yazmadım.
sizce bu saatten sonra ben hakkımı nasıl arayabilirim yardımcı olur musunuz teşekkürler....

Ynt: 1 GÜN İŞE GİTMEDİĞİM İÇİN İŞTEN ÇIKARILDIM

mermaid ' Alıntı:
merhaba bu siteyi haklarım neymiş ne değilmiş öğrenemye çalışırken buldum. yanlış bir yerde konu açtıysam affedin.

ben özel bir giyim mağazında 4 yıldır çalışıyorum ilk iki yıl aynı mağazanın başka bir şehirdeki şubesinde çalıştım istifamı verdim.sonra başka bir şehirde aynı şirketle iki yıldır çalışıyordum. başıma gelen olay şu nişanım olacağı için müdürden izin istedim ve bana 2 gün izin vereceğini söyledi. bende ona dayanarak 2 gün işe gitmedim.ertesi gün gittiğimde şirketin benle çalışmak istemediğini çünkü izinli olmadığım halde işe gitmediğimi söylediler.oysaki ilk gün shiftte izinli gözükürken diğer günü izinli diye işlememişler ve bölge müdürü bunu göstererek o an yanımda haklı çıktı yalancı durumuna düştüm oysaki müdür mazaret izni verdiğini söylemişti. ben bu şirkette 2 yıldır çalışıyorum. benden istifamı yazmamı istediler fakat ben tazminatımın verilmesi şartıyla işten çıkacağımı belirten bir dilekçe yazıp imzaladım. ama şuan bana tazminat verilmiyor ve işimden de oldum. sanırım yazdığım dilekcenin altına mağaza müdürüm kendi isteğimle isifa ediyorum diye bir yazı eklemiş. şirketi aradığımda bana böyle söylendi ama ben öyle birşey yazmadım.
sizce bu saatten sonra ben hakkımı nasıl arayabilirim yardımcı olur musunuz teşekkürler....
birgün izinsiz işe gitmediğiniz için sizi haklı gerekçeye dayalı olarak işten çıkaramazlar. çıkarırlarsa tazminatlarınızı ödemek suretiyle bunu yapabilirler. sizin dilekçenizde belirttiğiniz gibi bir işlem yaptılarsa evrakta sahtecilik sözkonusudur.
Bence direkt bölge çalışmaya işvereni şikayet edin. Bu arada noterden haklarınızı talep edeceğiniz bir ihtarname çekin.

Pazartesi günü,
notere gidip, bir ihtar gönderin ve ; şube müdürünüzün sözlü onayı ile nişanınız nedeniyle 2 günlük izin kullandığınızı, bir hata ile izninizin 1 gün olarak işlendiğini, 1 gün lük devamsızlık nedeniyle tazminatsız-bildirimsiz olarak işvereniniz tarafından işinize son verildiğini, durumu açıklayan yazınızın altına istifa ediyormuş gibi ağzınızdan istifa yazısı ilavesi edildiğini,
kıdem ve ihbar tazminatlarınız ile ödenmemiş fazla çalışma ücretleriniz ve kullanmamış olduğunuz izin haklarınızın ücretlerinin ( illa ki vardır-yoksa da siz iddia edin bırakın onlar ödediklerini ıspatlasınlar) örneğin cuma günü mesai saati sonuna kadar xxxxxxx banka hesabınıza ödenmemesi durumunda, bölge çalışma müdürlüğü ve iş mahkemesi ile haklarınızı arayacağınızı ve yapılan evrakta sahtecilik nedeniyle savcılığa suç duyurusunda bulunacağınızı bildirin.
Ödenmemesi durumunda, o yazıda bildirdiğiniz işlemleri yapın.

cevaplarınız için teşekkür ederim yarın söylediklerinizi yapacağım. eğer benim adıma böyle birşey yazmadılarsa da yine de bunları yapmaya hakkım var değil mi ?

O halde yazdılar demeyin. yazdıklarını zannediyorum ya da yazmış olabilirler gibi bir ifade kullanın.