11 Yıl sonra habersiz işten çıkarıldım

Merhaba

Uzun süredir çalışmakta olduğum işten habersiz çıkarıldım.İşe başlangıç tarihi 01-07-2001 işten çıkarılma tarihi 03-07-2012 haklarım neler ne yapmam gerekir,ayrıntılar ise şöyle
01-07-2001 Tarihinden bu tarafa ticari takside çalışmaktaydım,arada 2006 yılında 180 gün 2008 yılında 240 gün başka yerlerden kendimi ssklı gösterdim primlerimi kendim ödedim.01-01-2011 den itibaren çalıştığım arabanın üzerinden ssk'lıyım.Hiç izin kullanmadım tazminat hakkım varmı.

Yapmam gereken nedir.Bilgilendirirseniz çok sevinirim

Ynt: 11 Yıl sonra habersiz işten çıkarıldım

İşten çıkarılma sebebiniz ne olduğu söylenmedi, mi?
Eğer ;
-araçta çalışan sizden başka en az 2 şöför daha varsa,
veya işveren kişi ,emekli ise,
veya siz takside çalışan olarak değil de kiralayan olarak çalışmıyorsanız, yani taksiyi işletip karşılığında günlük te olsa taksi sahibine bir kira bedeli ödemiyorsanız ve
işvereninizin haklı bir sebebi yoksa, kıdem -ihbar tazminatına hak kazanabilirsiniz.
Kazanabilirsiniz diyorum çünkü normal şartlarda eğer sadece siz ve taksi sahibi çalışıyorsa iş kanununa göre değil borçlar kanununa göre değerlendirilmesi gerekir durumun. Bu durumnda da boırçlar kanununda kıdem tazminatı tanımlanmış olmadığından kıdem tazminatı alamaz, ihbar tazminatına hak kazanabilirsiniz.
Bir avukatla durumunuzu karşılıklı görüşmeniz sizin açınızdan fayda sağlayacak bir davaranış olur.

Ynt: 11 Yıl sonra habersiz işten çıkarıldım

merhaba
Yanıtınız için çok teşekkür ederim.

1.Araçta 2 kişi çalışıyorduk.
2.Hiç haber verilmedi bize
3.Çalıştığım araç basit usulde değildir,gerçek usulde vergilendirilmektedir,dolayısı ile yanında çalışan sadece biz gdeğilizdir,inşaat işleri,halk otobüsü falan var.Aslında tazminatlardan çok 11 yıldır yanındayım,2006 yılında 6 ay,2008 yılında 8 ay sigortamı ben başka şirketlerin üzerinden kendim ödedim,son birbuçuk senedir.2011 in birinci ayından itibaren araba üzerinden ssk ödeniyordu.Ben geriye dönük ssk olmadığım için dava açabilirmiyim kazanma ihtimalim varmı.Teşekkürler