129/229 hs.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fugenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

fugenc

Tanınmış Üye
bana yeni gelen bir mükellefin defterlerinde 2007 yılından beri duran 229 hs. bakiyesi var ( borç değil alacak bakiye??) o dönemde tahsili imkansız diye düşünülen bakiyeleri sanıyorum kapsıyormuş ama niye ters anlayamadım... ben bu hesaba ne yapmalıyım , nasıl kapanır??

Ynt: 129/229 hs.

Alacak bakiye vermesi normaldir ve 229 hesap dava neticesindemi kullanılmış ? Ve dava ne şekilde sonuçlanmış?

dava sonucunu bilmiyorum ama bunların tahsili imkansız artık dediler..

İmkansız deseler bile mahkeme kararı olmalıdır.Aciz vesikası vardır mutlaka.Dava ile ilgilenen avukatla görüşün ve vesikayı isteyin.Bu evraka istinaden şüpheli alacak hesabıyla karşılık hesabını ters çalıştırıp hesapları kapatabilirsiniz.

Tamnalayamadım çalışmasını...

128
120 çalışıyor diye biliyorum

sonra da
654
129 sanıyorum...

ama şu anda defterlerde 128 yok sadece 129 alacak var...

eğer bu para tahsil edilemeyecekse, ve önceki yılda da gider ayrıldığına göre ne yapacağım ??

128 ile 129 u kapatacaksınız onu kastettim.128 ne şekilde kapanmış onu bir inceleyin once ona göre karar vermek lazım.ama tekrar gider gelir yazılmayacağı kesindir.sadece 128 için yapılan işleme bakın ona göre 129 u kapatmanız gerekecek.

fugenc ' Alıntı:
bana yeni gelen bir mükellefin defterlerinde 2007 yılından beri duran 229 hs. bakiyesi var ( borç değil alacak bakiye??) o dönemde tahsili imkansız diye düşünülen bakiyeleri sanıyorum kapsıyormuş ama niye ters anlayamadım... ben bu hesaba ne yapmalıyım , nasıl kapanır??

229 no.lu şüpheli alacak karşılığı tabii ki alacak bakiye verecek. Karşılığında da şüpheli alacaklar hesabı olması gerekiyor. Herhangi bir alacak mahkeme veya icra safhasında şüpheli alacaklara alınıp karşılık ayrılır. Bunlar tahsil edildikçe kapanır. Mahkeme tahsil edilemeyeceğine karar verirse Şüpheli alacak hesabı ile şüpheili alacak karşılığı karşılaştırılarak kapatılır.

Firmadan alacakları : 10.000 imiş

mahkemelik olmuşlar ve 50% 'si için karşılk ayırmışlar,;

654 5.000
229 5.000

120'deki 10.000 bakiye ile 5.000 o şekilde duruyor.. 128 ve 120'yi çalıştırmamışlar..Aslında sanırım hiçbirini tahsil edemeyecekler..

Ne yapmalıyız?

Yarısına ayırmamalarının sebebi muhtemelen teminatlarının olmasından dolayıdır.Teminatı olmayan kısmına karşılık ayırmışlarsa zaten gider yazılmıştır.Ayrılmayan kısmınında teminatı vardır ve teminat bozdurulabilir diye düşünüyorum.Yoksa neden tamamına karşılık ayırmasınlar ki?

hayır teminatları yokmuş.. 128/228 hs. hiç çalışmamış, dolayısıyla 120 hs. hiç azalmamış.. sadece deiğim gibi yarısı için 654 ve 229 çalışmış..

ellerinde avukattan gelen haciz tutanağı var, hacize gidilip hiçbirşey bulunamadığına dair.

ben 228', çalıştırıp ,120'yi tamaman sıfırlamayı, kalan yarısını da 654 değil de geçmiş yıl zararlarına atmayı düşünüyorum, çünkü haciz belgesi 2008'e ait.. uygunmudur sizce..