17. Madde Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aday21
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

aday21

Katkı Sunan Üye
İşçinin iş sözleşmesi sadece 17. Maddeye göre fesih edilebilir mi, yoksa ayrıca şu maddeye görede fesih edilmiştir diyebilirmiyiz.

Ynt: 17. Madde Hk.

aday21 ' Alıntı:
İşçinin iş sözleşmesi sadece 17. Maddeye göre fesih edilebilir mi, yoksa ayrıca şu maddeye görede fesih edilmiştir diyebilirmiyiz.

evet maddelere uy manız ve ona göre hesap yapmanız gerekir

şöyle yapıyorum sayın zeki, kanunun 17. maddesine göre ihbarı ödenmiş ve 18 veya diğer maddelere göre fesih edilmiştir. doğrumudur yoksa farklı bi yolmu izlemem lazım.

sayın aday 21
17/ ve 18 maddeler çok açık bir şekilde yazılmıştır
.
evet yapabilirsinzi birazdaha açararak ayrıntılı bir şekilde 17 ve 18 maddelerin hangi bendine girdiklerini ve ödenecek ücretlerin hesaplayıp yapabilirsiniz

merhaba,
bende böyle ir çıkış yapmıştım.17. ve 18. madde gereği.......diye yazmıştım.tüm haklarını ödedik.
fakat çalışma bakanlığı ve ssk çıkış kodlarında 18.madde yok.ssk çıkış kodu 17. madde bildirimsiz fesih,çalışma bakanlığı çıkış kodu ise belirsiz süreli iş sözleşmesinin işveren tarafından feshi mi olmalıdır?
yoksa yanlış mı bildirdim:(

merhaba,
Sayın parlak anladığım kadarıyla doğru bildirmişsiniz (detaylı bir açıklama olmadığından yorum yaparak söylüyorum).
Dikkat edilmesi gereken işverenin çıkış nedenini kişiye açık bir şekilde bildirmesidir.
Eğer bildirdiğiniz yazıda net olmayan şeyler varsa işçi bunu kendi lehine kullanarak işe iade davası açabilir. Sonradan bildirilen mazereti de değiştirmek mümkün olmadığından sıkıntı yaşanabilir.

zaten işten çıkartıldığında tüm ihtar ve savunmaları mevcuttu.bildiriminide yazılı olarak yapıp sebepleri gösterip imzasını almıştım.bu konuda başım ağrımaz diye düşünüyorum.çıkış kodlarından emin değildim.şimdi emin oldum.
tşk...