2 güne kadar olan İStirahatler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mcakar19
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mcakar19

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar Mrb,

2 güne kadar olan istirahatleri SGK ödemiyor diye biliyor ve bundan dolay bizde personellerden kesmiyorduk ancak bu durum suistimal edilmeye başlandı ve bu 1-2 günlük isth. kesmek istiyoruz. Doğal olarak SGK dan istirahat parasını alamayacaktır. KEstiğimiz takdirdre yanlış bir işlem yapğmış olurmuyuz acaba ?

Tşk ederim.

Ynt: 2 güne kadar olan İStirahatler

bencede kesin çünkü personel bunu çok iyi değerlendiriyor ben bunun sıkıntısını çok yaşadım yarın personel 31 çeken aylarda bir günlük ücretsiz izinlerin kesilmediğinide farkedip onuda değerlendirmeye başlıyor kolay gelsin ssk yönünden hiç bir sakıncası yok

Bahsettiğiniz 2 günlük raporun ücretten kesilmemesi uzun süredir uyguladığınız bir uygulama ise,
kesinti yapmaya başlamanız,çalışanlar açısında iş şartlarında esaslı değişiklik oluşturacak bir sebep olabilir.

İş sözleşmesinde 2 güne kadar raporlara ait ücretlerin ödeneceğine dair madde yok ise sorun olmaması gerekir. Rapor parasının ödenmemesi iş şartlarınıda bir değişikliğe yol açmamaktadır.

keremcem e katılıyorum bu güne kadar kesmedi iseniz bundan sonra problem çıkabilir...

bizim sözleşmelerde madde aynen şu şekilde (Çalışanın iş görmediği günler ve saatler için ücret tahakkuk ettirilmez. Çalışan raporlu bulunduğu süre içerisinde sadece SSK?nın geçici iş görememezlik ödeneğinden yararlanır.) deniyor. bu nedenle kesinti yapmamız Esaslı bir Değişikliğe yol açmıyordur diye düşnüyorum.

tşk ederim.

HAZELSU ' Alıntı:
keremcem e katılıyorum bu güne kadar kesmedi iseniz bundan sonra problem çıkabilir...
Suistimal ediliyorsa kesilmesi yönünde karar verirsiniz, sözleşmelerinde de ödenecek diye bir madde yoksa ne gibi bir problem çıkabilir ki. Çalışılmayan günler için ücret ödemesi yapmak durumunda değilsiniz.

mcakar19 ' Alıntı:
bizim sözleşmelerde madde aynen şu şekilde (Çalışanın iş görmediği günler ve saatler için ücret tahakkuk ettirilmez. Çalışan raporlu bulunduğu süre içerisinde sadece SSK?nın geçici iş görememezlik ödeneğinden yararlanır.) deniyor. bu nedenle kesinti yapmamız Esaslı bir Değişikliğe yol açmıyordur diye düşnüyorum.

tşk ederim.

Evet sözleşmelerinizde de açıkca belirtilmiş zaten.Esaslı bir değişiklik nedeni değildir.

hakankrl ' Alıntı:
HAZELSU ' Alıntı:
Suistimal ediliyorsa kesilmesi yönünde karar verirsiniz, sözleşmelerinde de ödenecek diye bir madde yoksa ne gibi bir problem çıkabilir ki. Çalışılmayan günler için ücret ödemesi yapmak durumunda değilsiniz.

mcakar19 ' Alıntı:

tşk ederim.

Evet sözleşmelerinizde de açıkca belirtilmiş zaten.Esaslı bir değişiklik nedeni değildir.

ben bunları biliyorumda bunu insanlara anlatmak zor olacağı için problem çıkacaktır. Sonuçta alışılmışın dışına çıkıyorsunuz. İster istemez insanların tepkisine yol açacak öyle değil mi ?