personel maaş programı

2 Yıl Yatırılmayan Sigorta !!

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan diamond
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
3 Kas 2012
Mesajlar
1
Konum
İstanbul
Merhaba degerli arkadaslar;

2002-2004 yillari arasinda calistigin sirkette 2 yil kadar sigortam yatirilmamis bu konu hakkinda ne yapabilirim? Sikayet haricinde dava acabilir ve bir tazminat talep edebilirmiyim? Yardim ve onerilerinizi bekliyorum. Tesekkurler..
 
Hayir.
Bu sebeple alabileceginiz bir tazminat olamaz.dava acip calismanizi ispatlarsaniz sgk primlerinin kurum tarafindan tahsil edilmesini saglayabilirsiniz.
 
Bu olay çerçevesinde;
işcimiz hizmet tespit davası açtı ve kazandı,ardından ücrete ilişkin alacak(kıdem-ihbar)davası açamaz mı?
 
Ücret alamaz ( 5 yıllık zaman aşımına uğramıştır)
Tazminat,
eğer ortada dava açmak için muhatap olabileceği faal bir işletme ise, ayrılma sebebinin de sigorta primlerinin 2 yıl boyunca ödenmemesi olduğunu , o nedenle de ayrıldıktan yaklaşık 9 yıl ödenmesi için beklediğini iddia edip açaılırsa dava , evet ihtimal dahilindedir kıdem tazminatı alabilmesi.
 
Üst