fonradar

2004 Yılına Ait Kesilen Vergi Ziyai Cezası Kesilebilirmi

Üyelik
30 May 2005
Mesajlar
18
anayasa mahkemesinin vergi ziyaai cezasına ilişkin iptal kararından sonra 2004 yılına ait olup 2006 yılında kesilen vergi ziyai cezası iptal olabilrmi vergi ziyai cezası kesilebilirmi teşekkürler
 
Evet kesilebilir çünkü anayasa mahkemesi kararına göre nisan ayına kadar hala yürürlükte. Ancak uzlaşmaya giderseniz %10 hatta %5'lere kadar düşüyorlar
 
Uzlaşma müessesesine bu açıdan bakmak çok yanlış. Uzlaşmada durumunuz, ceza kesilmesinin sebepleri, görüşleriniz ve bunları ifade edebilmeniz önem kazanmaktadır.
Yoksa uzlaşmaya gideyim nasıl olsa düşer tarzı bir yaklaşım hayal kırıklığı yaşamanıza neden olabilir.
 
sayın itibar bu düşüncenize katılmıyorum çünkü uzlaşma öncesi ilgili kurum tutanakları bile hazırlıyor sadece mükellefe imza atmak kalıyor bizzat yaşadım
 
Evet malesef adil olmasa da sn. Stajyer haklı uygulama aynen öyle oluyor.
 
Benim ifade etmek istediğim de bu zaten. Yani Sn. Burcu'nın dediği gibi uzlaşmaya gideyim %10'a - %5'e düşer diye birşey yok. Duruma göre değişmektedir. Bazen hiçbir indirim sağlamayabilir de.

Ancak uzlaşmada idarenin teklifi kabul edilecek diye bir şart da yok.
Taraflar anlaşamazsa uzlaşma temin edilememiş olacak ve mükellefler diğer yolları başvurabilecekler.

Ama uygulamada birşeyler ters gidiyorsa bunları düzeltecek, düzeltilmesi için çaba gösterecek olanlar da bizleriz.
 
Sayın İtibar,
Hiç uzlaşmaya girmediniz ya da şu aralar girmediniz herhalde vergi aslı için demiyorum ama cezalar mutlaka düşüyor.
 
Sn Burcu

Ben de zaten "mutlaka" kavramına karşıyım. Uzlaşmada belki cezanın tamamı silinebilir ama hiç indirim yapılmayabilir de.
İlla indirilecek diye bakmamak lazım. İdare bir teklif yapar karşı taraf beğenirse imzalar beğenmezse diğer haklarını kullanır.
 
mesaj konusu

merhaba...2004 yılına ait ve bu güne kadar vergi ziyaı cezası uygulanır 2006 yılının ortalarında tamamen kaldırılıyor bu tarihe kadar vergi ziyaı cezasını vergi dairesi uygulamak zorunda kanun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bu uygulama yapılmayacak sizin yapmanız gereken vergi mahkemesine müracaat etmeniz mahkeme bu tarihe kadar zaten bekletecek kanun çıktığında vergi mahkemesi bu cezanın iptalini verecek.
 
Sayın İtibar;

Görüşleriniz teorik olarak doğru . Ancak uygulama ise belirli bir kalıba oturtulmuş durumda. Ayrıca maliye bir teklif yapmıyor. Teklifi siz yapıyorsunuz (hiç ceza ödememek gibi) . mali idare de zaten sizle muhatap bile olmadan son kararı bildiriyor.
 
Üst