fonradar

2005 yılında Verilen Kdv Beyannamesine Düzeltme

Osman Evren

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 Nis 2009
Mesajlar
158
Merhaba

Vergi Dairesinden elimize ulaşan yazıda mal ve ya hizmet aldığımız firmanın yanıltıcı belge düzenlemesi nedeniyle indirdiğimiz kdv lerin iptal edilmesini istiyor.

Benim sorum şu
1. 2005 Yılına ait verilen beyannameleri e-byn programında düzeltme imkanımız var mıdır ?

2. Eğer yoksa dilekçe ekinde vereceğimiz bu beyannameler sonucunda devreden kdv tutarımız azalmakta ben 2005 yılında olan bu faturaların kdvlerini indirdikten sonra sadece faturaların ait olduğu dönemdeki beyannameleri mi düzelteceğim yoksa 2005 yılından beri devreden tutar değiştiği için bütün beyannameleri mi ?

3.Bu faturalar tevkifatlı ben indirdiğim kdv yi iptal edeceğim fakat kdv 2 de ödediğim kdv leride geri alabilecek miyim ?

Saygılarımla

Şimdiden teşekkür ederim
 
Ynt: 2005 yılında Verilen Kdv Beyannamesine Düzeltme

merhabalar
1-2005 ve 2006 yılı beyanı ve 2007 ocak ayını elden vereceksiniz.şubat 2007 den itibaren e beyanname üzerinden bildireceksiniz.03/03/2007 den itibaren yürürlüğe girdi.
2-tüm beyanlar için düzeltme beyanı vereceksiniz.Ancak bu durumu ymmm le de görüşün çünkü üst üste verilen düzeltme beyanları inceleme sebebidir.
3-benim görüşüm 2 nolu kdv için ödediğiniz rakamlar için vergilerinize mahsup yaptırabilirsiniz.vergi dairesiylede bu durumu görüşmenizde yarar var
 
Ynt: 2005 yılında Verilen Kdv Beyannamesine Düzeltme

Serkan Selam

Peki 2005 2008 arası
12*3 =36

Tane düzeltme beyannamesi olur

fatura olan ayları düzelttikten sonra

36 bu ay devreden tutarı ona göre son kdv tahakkukunda düzeltsem ?



İyi Çalışmalar
 
Ynt: 2005 yılında Verilen Kdv Beyannamesine Düzeltme

bence sadece çıkar dedikleri beyannameleri düzeltin boşu boşuna birsürü ceza yemeyin
devreden kdv yi hiç karıştırmayın derim farkederlerse değiştirirsiniz mükellefle konuşun böyle yapacağınızı sonradan tekrar düzeltme olabileceğini
bence dikkat etmezler sadece düzelt dedikleri kdv beyanlerı görmek isterler ve konu kapanır
 
Ynt: 2005 yılında Verilen Kdv Beyannamesine Düzeltme

Aynı durum benimde başımda Vergi dairesiyle görüştüm KDV çıkan döneme kadar düzeltme beyannamesi verilecek dedi vergi dairesi. KSS DZLT beyanını seçtim. Sadece 16,90 tl tahakkuk kesiyor. başka cezası felan yok. Açıklama kısmınada "Önceki dönemlerdi Kod listesine giren mükelleflerden mal ve hizmet alımı yapıldığından ve bu faturalarda belirtilen kdv indirim konusu yapılmadığından devreden kdv nini düzeltilmesi için" yazdım. Şimdilik bişiy çıkmadı bakalım nolacak.
 
Ynt: 2005 yılında Verilen Kdv Beyannamesine Düzeltme

Teşekkür ederim Arkadaslar

tevkifatlı fatura bunlar ben ödediğim kdv yi indirebilir miyim sizce ? sonuçta kdv 2 de ödedim karşı tarafa denk gelen tutarın indirimini iptal edeyim ?

Saygılarımla
 
Ynt: 2005 yılında Verilen Kdv Beyannamesine Düzeltme

KDV2 ödemen iptal olacağı için fazla ödeme gözükecektir....Onuda istediğin gibi mahsup ettirebilirsin....ama ödeme çıkana kadar düzeltme beyanı vereceksin KDV.1 için....Ama asıl soru vergi dairesi sana nasıl bu kişinin faturalarını iptal et dedi...incelemedemi söylendi bu ???
 
Ynt: 2005 yılında Verilen Kdv Beyannamesine Düzeltme

Evet bütün ödemelerimiz bankadan bugün itiraz ettik bakalım artık

KDV 2 de ödediklerimizi indirmesini iptal etmeyi düşünüyorum aslında çünkü o tutarları biz nakden ödedik
 
Üst