fonradar

2006/ 10. Ay Kdv Beyannameleri..

bizde sıkıştıkyaaaaaaa uzasa iyi olacaktı herkes birbirine bunu soruyor ama bu saatten son r auzayacak gibi gözükmüyor
 
uzatırlar , uzatırlar da p.tesi günü öğleden sonra herkes haftasonu deli gibi çalışsın son gün uzatırlar hiç anlam veremiyorum bunlara ya geçici vergiyi uzatıyorsan bunuda uzatacaksın arkadaş ama zamanında duyuru yapta millet ona göre plan program yapsın
 
bizde çok sıkıştık yaaa inş.uzar her ay aynı yoğunlukla da çalışılır mı gelecek ayda defter tastiği,ocakta stopajlar şubat peşinler derken mart ayı vs..vs...mahfolduk bitirdiler bizi.... :(
 
ayın 18 i olmus cumartesi aksamı bi haber geliyo ve kdv ler uzayacaktır..
neden bi kaç gün daha önceden acıklanmıyor hep son gün!
 
Türmob uzatıldığını beyan ediyo. Vergi dairesinden uzatılmadı deniliyo ve yayınlanmış herhangi bir sirkü yok ortada. Sizce türmoba güvenmelimiyiz???
 
Arkadaşlar saat :15,49 ve halen bildiğim kadarıyla her ne kadar uzadığı duyurulsada bildiğim kadarıyla yayınlanan bir sirküler yok. kendimi tehlikede hissediyorum.ya siz ?
 
T.C.
MALİYE BAKANLIĞI
Gelir İdaresi Başkanlığı


KATMA DEĞER VERGİSİ SİRKÜLERİ / 44



Konusu

Tarihi
Sayısı
İlgili Olduğu Maddeler :Ekim/2006 vergilendirme dönemine ait Katma Değer Vergisi Beyannamelerinin verilme süresinin uzatımı
: 20.11.2006
:KDV-44/2006-10
: Katma Değer Vergisi Kanunu Madde 41/1, 41/3 ve 46/1





1.Giriş:

Ekim/2006 vergilendirme dönemine ait katma değer vergisi beyannamelerinin verilme süresinin uzatılması bu sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.


2.Yasal Düzenleme:

Katma Değer Vergisi Kanununun 41. maddesinin 1. fıkrası ile mükelleflerin ve vergi kesintisi yapmakla sorumlu tutulanların katma değer vergisi beyannamelerini, vergilendirme dönemini takip eden ayın yirminci günü akşamına kadar ilgili vergi dairesine vermekle yükümlü oldukları, 4. fıkrası ile de işi bırakan mükelleflerin katma değer vergisi beyannamelerini, işin bırakıldığı tarihi izleyen ayın yirminci günü akşamına kadar verecekleri hüküm altına alınmıştır.

Ancak, üçüncü üç aylık geçici vergi beyan döneminin Ekim/2006 dönemine ilişkin katma değer vergisi beyan dönemine rastlaması göz önüne alınarak Vergi Usul Kanununun 17. maddesinin Bakanlığımıza verdiği yetkiye istinaden Ekim/2006 dönemine ilişkin katma değer vergisi beyanname verme süresi tüm mükellefler için 22/11/2006 günü mesai saati sonuna kadar uzatılmıştır.

3.Sonuç:

Buna göre, Ekim/2006 dönemine ait katma değer vergisi beyannameleri 22/11/2006 günü mesai bitimine kadar ilgili vergi dairesine verilebilecektir.

Duyurulur.






Kemal UNAKITAN
Maliye Bakanı
 
pes walalhi..

20 si ayın son günü..ve uzatma konusu olan sirküler saat 16 dan sonra açıklanıyor.. yz uzamassa endişesi dewam ediyor.
hatta gelirler idaresini aradığımda ki saat 2 civarı idi uzatılmayacağını sölediler! pes ki ne pes.. :evil:
 
niye böyle son dakika iş yapılıyor anlamıyorum biz hafta içi saat 21:00'a kadar kaldık işleri yetiştirmek için son dakika erteleme yapılıyor burdaki amaç nedir çözmüş değilim
 
Geçen hafta hiç ara vermeden çalıştık!saat 10 lara kadar tabi bizi düşünen yok mademe uzatılacaktı da neden bir kaç gün öncesiden haber vermiyorlar bunu anlamıyorum bizde ona göre çalışalım!önceden kdvler 25 ine kadardı.sonra 20 sine oldu.bir karar versinler!uzatacaklarsa da bi kaç gün önceden haber versinler değil mi ama!??? :wink:
 
bence kdv'leri 25'ine ertelemeleri gerekir zaten yılda 5 ya 6 kez erteleme söz konusu buradan anlaşılıyor ki erteleme mantıklı
 
sayın forumdaşlar şu anda başbakanlıkta olan vergi paketinde bahsettiğiniz beyannamelerin beyan dönemi düzenlemesi söz konusu yani geçici ver. beyannamesi ayın 15 i diğerleri ise ayın 24 üne uzatılması yönünde çalışma var.
 
atay muhasebe' Alıntı:
sayın forumdaşlar şu anda başbakanlıkta olan vergi paketinde bahsettiğiniz beyannamelerin beyan dönemi düzenlemesi söz konusu yani geçici ver. beyannamesi ayın 15 i diğerleri ise ayın 24 üne uzatılması yönünde çalışma var.

en iyisi bu zaten.. :wink:
 
iyi akşamlar!

arkadaşlar mrb.

geçenlerde evraklarımı girerken bir i.e.t.t. akbil dolum fişi geldi.
fişte kdv dahil 20,00ytl diyor ama benim daha önce duyduğum kadarıyla bunlarda kdv hesaplaması yapılmıyor doğrumudur.
saygılarımla iyi akşamlar
 
Üst