fonradar

2006 Yılı Mesken Satış Karı

SAYBEL

Katkı Sunan Üye
Üyelik
1 Haz 2005
Mesajlar
140
Konum
İSTANBUL
şahıs 2005 yılında ev alıp 2006 yılında satmış. maliye bunu tespit etmiş ve 20.000 ytl satış karı olduğu anlaşılmış.
bu kişiye ne kadar ödeme çıkar. pişmanlıkla mı verılmelı beyanname. rakam yüksek olunca beyandan önce bı danışıyım dedim.
 
Ynt: 2006 yılı mesken satış karı

Merhaba,
371. madde kapsamında "Pişmanlık" hükümlerinden yararlanabilmeniz için idarenin tesbitinden önce beyanda bulunmanız gerekirdi. Karşılaşabileceğiniz cezaları aşağıdaki maddelerden hesaplayabilirsiniz.


Vergi Usul Kanunu' Alıntı:
Vergi zıyaı
Madde 341 - Vergi zıyaı, mükellefin veya sorumlunun vergilendirme ile ilgili ödevlerini zamanında yerine getirmemesi veya eksik yerine getirmesi yüzünden verginin zamanında tahakkuk ettirilmemesini veya eksik tahakkuk ettirilmesini ifade eder.
Şahsi, medeni haller veya aile durumu hakkında gerçeğe aykırı beyanlar ile veya sair suretlerle verginin noksan tahakkuk ettirilmesine veya haksız yere geri verilmesine sebebiyet vermek de vergi zıyaı hükmündedir.
Yukarıki fıkralarda yazılı hallerde verginin sonradan tahakkuk ettirilmesi veya tamamlanması veyahut haksız iadenin geri alınması ceza uygulanmasına mani teşkil etmez.

Vergi ziyaı cezası:
Madde 344 - 341 inci maddede yazılı hallerde vergi ziyaına sebebiyet verildiği takdirde, mükellef veya sorumlu hakkında ziyaa uğratılan verginin bir katı tutarında vergi ziyaı cezası kesilir.
Vergi ziyaına 359 uncu maddede yazılı fiillerle sebebiyet verilmesi halinde bu ceza 3 kat, bu fiillere iştirak edenlere ise 1 kat olarak uygulanır.
Vergi incelemesine başlanılmasından veya takdir komisyonuna sevk edilmesinden sonra verilenler hariç olmak üzere, kanunî süresi geçtikten sonra verilen vergi beyannameleri için bu madde uyarıncakesilecek ceza yüzde 50 oranında uygulanır.
 
Ynt: 2006 yılı mesken satış karı

20.000,00 YTL satış karı olduğunu kim tesbit etmiş? Takdir Komisyonuna gitmişmi? 344. maddenin son fıkrasını dikkatli ko eğer sizin durumunuza uyuyorsa en ucuz o fıkrayı uygulayarak kurtulabilirsiniz diye düşünüyorum.
 
Ynt: 2006 yılı mesken satış karı

tapu kayıtlarından çıkarmışlar 20.000 karı.
 
Üst