fonradar

2008 den devirler yanlış

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
aylık ödeme tablosunu hazırlıyor ve hesap mutabakatı yapıyorum sağolsun koca 2 şirketin muhasebesini tek başına yürüten sayın mali müşavirimiz bunca yoğunluğa rağmen yanına işçi almamış ve 657 ye tabi klasik devlet memuru zihniyetinde robot gibi çalışıp bol bol da evrak kaybettiği için herkese yaka silktirmiş ve İLLALLAH ettirmiş her işi gezşek olduğu için de bol bol ceza geliyor (işçi çıkışının bildirilmemesi v.b) işi düzene sokmakda bu saatten sonra benim işim ve tertip laım artık şimdi ödeme yapacağımız firmaalrla hesap mutabakatı yapıyoruz yılbaşından itibaren bir sürü faturalaşmamış yanlış tutarda irsaliyeler var girilmemiş kaybolmuş fatura var bizimkiler evrak takip etmemişler maalesef hatta 2008 den hemen hemen her firmanın devir bakiyesi ile bizimki çok farklı sayın malimüşavirimiz sağolsun önemli değil y iş çok firma büyük 1 ay geriden takip edebilsek bile faturaları bizim için fatura ben zaten birkısmının kdv sini ayarlamıştım faturaları bu aya gireriz olur biter diyor peki devir bakiyeleri ne olacak heşey düzensiz kime ne borcumuz olduğu bile belli değil .2008 den kalan yanlış devir bakiyelerini nasıl düzeltebilirim ve önceki aylardan işlenmeyen faturaları nasıl işleyeceğim ?
 
Ynt: 2008 den devirler yanlış

Merhaba ;

Sn aday , yazdığınızı okumayı denediniz mi ? Paragraf yok,cümleler çok uzun. Büyük harf zaten yok.

Kendi adıma okumakta zorlanıyorum.
 
Ynt: 2008 den devirler yanlış

Sayın aday;

demek istediğiniz gerçekten anlaşılmıyor;

Lütfen tekrar sade bir şekilde sorabilirmisiniz.

Saygılarımla,
 
Ynt: 2008 den devirler yanlış

AÇIK VE NET BİR ŞEKİLDE İFADE EDİYORUM 2008 den devirler problemli borcumuz yokken var görünüyor varkende yok görünüyor rakamlarda tutmuyor ayrıca yılbaşından bu yana karşı firmalar faturalarını işlemiş bize göncermiş bizimkiler kontrol etmemiş işlememiş bu faturaları nasıl işleyip hesap mutabakatını nasıl düzeltmemiz lazım teşekkürler
 
Ynt: 2008 den devirler yanlış

Selam herşeyden önce siz çalışansınız anladığım kadarıyla ve bir müşaviriniz var.Müşaviriniz pek dert etmiyor sanırım bunları.Sonuçta son kararı müşaviriniz verecek olsa da ben yine de düşüncemi yazayım.
2007 den 2008 e devirler nasıl,doğru mu doğruya yakın mı?Problemli firmalardan 2008 hesap extrelerini isteyin.Gerekirse yüksek tutarlı faturası olanlardan ilgili ayların ba-bs formlarını isteyin. Faturaları onlar işlemiş siz işlememiş misiniz?Eğer 2008 gerçekten çok karışıksa ve defter basılmamışsa aynı defteri yeniden yazın tüm beyannameleri (kurumlar dahil) düzeltme verin.Ba-bs konusunda bişey diyemem.Düzeltme verirseniz rakam biraz belinizi büker.Müşavirin söylediğinden anladığım, kdv ler kayıtlar yapılmadan veriliyor herhalde.
Her neyse bana kalırsa bu defter yeni baştan yazılmalı ve beyanlar düzeltilmeli.Saygılar.
 
Ynt: 2008 den devirler yanlış

Sayın aday;
Devirlerinizi mevzuata uygun şekilde düzeltmeniz mümkün. sayınt wolfın da yazdığı gibi alacaklı ve borçlu bulunduğunuz müşterilerinizden 2008 hesap extrelerini isteyin ve 131 Ortaklardan Alacaklar Hesabı ve 331 Ortaklara Borçlar Hesabını çalıştırarak mali tablolarınızı olması gereken rakamlara getiriniz.
 
Ynt: 2008 den devirler yanlış

sayın aday;
Bence çalışmakta olduğunuz şirketlerden, kayda alınmayan faturalarla ilgili isteyebildiğiniz kadar aslı gibidir kaşeli faturaları toplayın. Topladığınız geçmiş yıllardaki faturaları KKEG(Kanunen Kabul Edilmeyen Gider) hesabına, bu yıla ilişkin olanları ise normal giderlerinize atın. İsteyemediğiniz faturalarla ilgili şirketlerle mutabık kalmak adına toplu şekilde KKEG yada gelir atarak mutabık kalın. Bu attığınız kayıtları karşılayacak kadar geçmiş yıl zararlarınız varsa, vergi ödemezsiniz, ama yoksa vergi çıkar bilginiz olsun. Kolay gelsin.
 
Üst