fonradar

2009 dan kalan faturalar

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
2009 11 ve 12 .ayların hem alış hemde satış faturaları muhasebe büromuza yeni geliyor hangileri için hem kdv hemde ba-bs düzeltmesi yapacağız?Eğer düzeltme yaparsak hangilerinden ne kadarlık bir ceza gelecektir mükellefe.Topla 14 adet fatura ve tutarı 14500 ve 2009 yılına ait hem alış hem satış bizim yapmamız gereken işlemler nelerdir?Ceza ne için ve ne kadar gelir?Bu faturalar ne zamana işlenir geçici vergilerde gitti bir sorun olur mu?
 
Ynt: 2009 dan kalan faturalar

satış faturaları için; kasım ,aralık, ocak kdv ve 4.dönem geçici düzeltmelerini yapmanız gerekiyor.
Eğer sadece alış faturaları gelmemiş olsaydı kdv yi maliyetine atıp stoklara girişinizi yapın düzeltmenize gerek yok derdim ama satış faturaları için düzeltme yapmışken bunlarıda ekleyin açıklama kısmına geç geldiğine dair düzeltme nedeninizi eklersiniz.

yaptığınız düzeltmeye göre kdv veya geçici ödemenizde bir artış varsa , kanuni süresinden sonra, pişmanlık talepli düzeltme vereceksiniz ve beyanname damga vergisi ,varsa vergi aslı artı pişmanlık cezası ödeyeceksinizki ceza tutarlarını internet vergi dairesinden hesaplayabilirsiniz
Ba Bs ye gelince her halukarda düzeltmeniz durumunda en az 1000 TL özel usulsüzlük cezası kapınızda. Bu konuda hiç düzeltme vermedim çok şükür o nedenle uygulamada kim neye nereye dava açmalı neye başvurmalı eminim değerli üstadlarımız yardımcı olur

buna göre kdv ve geçici beyanlarınızı düzeltmezsenizde diğer beyanlarınıza sirayet edecektir. geciktirdiğiniz her dönem gecikme zamlarınız artacak demektir. idarenin yakalamaz belki diip oluruna bırakırsanız artık sistem otomatikman yanlışları buluyor memur aramasada görmesede sistem uyarıyor. bu nedenle epey bi zaman geçtikten sonra size döneceklerdir.
bence fazla vakit geçmeden düzeltmelerinizi verin. bu kanuni yoldur bunun haricinde bir yol bence sizi uzun vadede sıkıntıya sokar.
 
Üst