Daha önce de dediğim gibi sınav esnasında direk faiz formülüyle cevapladım ama şimdi okuyunca 36 aylık faiz oranı %20 gibi de anlaşılıyor. Hocanın ne anlatmak istediği cevaplar açıklanınca belli olacak ama bence her iki cevabı da doğru kabul edecektir. Sonuçta kullanılan hesaplar aynı.sedateroglu ' Alıntı:01 Haziran 2010 da intaç tarihi 01.Nisan 2010 ve nominal değeri 1000 TL olan 36 ay vadeli ve %20 kupon faizli vade sonu ödemeli tahvillerden 300 adedi 305.000 TL ye banka hesabımızdan ödeme yapılarak satın alınmıştır.
Arkadaşlar soru açık değil mi?. 36 ay vadeli tahvilin faizi %20 imiş. Biri bana niçin senelik %20 hesapladığını açıklayabilir mi?
tayka ' Alıntı:puanlama acaba nasıl olacak örneğin satıış sorusu 3 yevmiyeli (satış+maliyet+nakliye) 3 ünü ayrı yevmiye olarakmı puanlayacaklar yoksa tek yevmiye sayıp 1 tanesi bile yanlışsa hepsinimi silecek?
Ayrıca T kayıtlarını nasıl puanlayacaklar?
bu pıanlama sistemi bana fazla ılımlı geldi. umarım bnöyle olur.nevermind ' Alıntı:tayka ' Alıntı:puanlama acaba nasıl olacak örneğin satıış sorusu 3 yevmiyeli (satış+maliyet+nakliye) 3 ünü ayrı yevmiye olarakmı puanlayacaklar yoksa tek yevmiye sayıp 1 tanesi bile yanlışsa hepsinimi silecek?
Ayrıca T kayıtlarını nasıl puanlayacaklar?
bir arkadaşın düşüncesi yani eski dönemlere göre düşünüyor o da
açılış= 10 puan
yevmiyeler=70
gelir tablo=5
bilanço :5
t= 10
esperado ' Alıntı:arkadaşlar dönem sonu işlemlerde tahvil için faiz hesaplamasında deha dershanesi cevabı
---------------------- / ------------------------
181
642
----------------------- / ------------------------
olarak vermiş ancak 36 ay vadeli olan bi tahvil faizinde 281 hesap kullanılması gerekmez mi sizlerin fikri nedir
Faiz tahakkuk kaydı yaptığımız ve faiz ödemesi vade sonunda yani 36 ay sonra yapılacağı için 281 olması gerektiğini düşünüyorum.sedateroglu ' Alıntı:esperado ' Alıntı:arkadaşlar dönem sonu işlemlerde tahvil için faiz hesaplamasında deha dershanesi cevabı
181
642
olarak vermiş ancak 36 ay vadeli olan bi tahvil faizinde 281 hesap kullanılması gerekmez mi sizlerin fikri nedir
Niye 281 olsun ki. Firmaya 2010 yılının (9 ay) tahvil faizi tahakkuk etmiş.
sedateroglu ' Alıntı:esperado ' Alıntı:arkadaşlar dönem sonu işlemlerde tahvil için faiz hesaplamasında deha dershanesi cevabı
181
642
sserpil ' Alıntı:sedateroglu ' Alıntı:esperado ' Alıntı:arkadaşlar dönem sonu işlemlerde tahvil için faiz hesaplamasında deha dershanesi cevabı
181
642
Ama ödemeyi vade sonunda alacaksınız. yıl atlıyor arada. 281 olması gerek bence