2011 Yılı Tevkifat Sınırı...

Merhaba,
Ben Hizmet sektöründe çalışıyorum ve 1/2 tevkifatlı fatura kesiyoruz. 2010 yılı için tevkidat sınırı kdv dahil 680TL idi. Şimdi 2011 yılı için yeni sınır nedir?? Bununla ilgili herhangi bir yazıya ulaşamadım. Yardımcı olur iseniz sevinirim.

Teşekkürler,
Oya

Başlık açarken büyük harf kullanmayınız.

Ynt: 2011 Yılı Tevkifat Sınırı...

fatura kesme sınırı,amortisman sınırı , tevkifat sınırı aynı oluyor. 2010 da bunlar 680 di. 2011 yılında 700 TL

Tevkifat KDV dahil
Fatura Kdv Dahil
Demirbaş Kdv hariç diye düşünüyorum.

satış faturalarınızı nasıl işliyorsunuz muhasebe kaydı ve beyanname kaydı nasıl

600
391
100/120

Beyannemade kısmı tevkifat işlemler tablosunu dolduruyorsunuz.Diğer iade hakkı doğuran işlemler bölümünüde atlamayın.

Tevkifat sınırının her kesilen tevkifatlı faturayı kapsadığını düşünmüyorum. Sadece 91.no.lu tebliğ kapsamındaki teslimlerde söz konusu bence. Tekstil bakır v.s.'de tevkifat sınırı yoktur. Varsa kaynak gösterirmisiniz.

biz de isim yapmış büyük bir firmadan et almaktayız. bu firma da bize kesmiş olduğu faturada tevkifat uygulamış. ette de tevkifat var mı arkadaşlar. eğer var ise ette uygulanan tevkifat sınırı nedir bununla ilgili yasal mevzuat, tebliğ vs. hangisidir?

batlı ' Alıntı:
biz de isim yapmış büyük bir firmadan et almaktayız. bu firma da bize kesmiş olduğu faturada tevkifat uygulamış. ette de tevkifat var mı arkadaşlar. eğer var ise ette uygulanan tevkifat sınırı nedir bununla ilgili yasal mevzuat, tebliğ vs. hangisidir?

benim firmaların çoğu et satıyor
ette ve sadakatta tevkifat var

1/2
kdv hariç 700 tl sınırını aştığın zaman tevkifat uygulanır

herhangi bir arama motorundan

et satışları tevkifatı
veya

tevkifatlı satışlar fatura örnekleri yazarsan baya örnek çıkıyor

Merhaba arkadaşlar

Temizlik 2/3 tevkifat oranı var

firmanın bize kesmiş olduğu fatura kafamı karıştırdı

matrah 12.490,00
kdv 2.242,80
Tevkifat 2.018,52
Ödenecek kdv 224,28

Bu fatanın işlemi doğrumudur.?

bu şekilde olması lazım %18 kdvyi eksik hesaplamışlar

Fatih Bey in örneğindeki hesaplamalar 2/3 tevkifat oranına göre genel olarak doğru. yalnız toplam tutar kafa karıştırıcı olabilir.

Matrah 12490,00
Kdv 2248,20
Tevkifat 1498,80
Tahsil Ed. Kdv 749,40
Genel Toplam 13239,40 olması lazım

sizin verdiğiniz rakamlarda tevkifat 9/10 oranında uygulanmış

9/10 değilde toplamı yanlış yazmışım şimdi düzeldi

fatihcavus ' Alıntı:
batlı ' Alıntı:

benim firmaların çoğu et satıyor
ette ve sadakatta tevkifat var

1/2
kdv hariç 700 tl sınırını aştığın zaman tevkifat uygulanır

3. Tevkifatın Sınırı
KDV Kanununun 17/1 inci maddesinde sayılan kurum ve kuruluşların (tarımsal amaçlı kooperatifler hariç), sermayelerinin % 51 veya daha fazlası kamuya ait işletmelerin ve özelleştirme kapsamındaki kuruluşların bu bölümde belirtilen teslimlerinde tevkifat uygulanmayacaktır. Diğer mükellefler tarafından yapılacak teslimlerde faturada gösterilen işlem bedelinin hesaplanan KDV ile birlikte, Vergi Usul Kanununun 232 nci maddesine göre belirlenen fatura düzenleme sınırının altında olması halinde de tevkifat uygulanmayacaktır.

dogan76 ' Alıntı:
Tevkifat sınırının her kesilen tevkifatlı faturayı kapsadığını düşünmüyorum. Sadece 91.no.lu tebliğ kapsamındaki teslimlerde söz konusu bence. Tekstil bakır v.s.'de tevkifat sınırı yoktur. Varsa kaynak gösterirmisiniz.
Kdv 97 tebliğde fatura düzenleme sınırının altındaki tutarlarda tevkifat uygulanmayacağı belirtilmiş.