2012 Yılı Ruhsat Bedeli Ve Başvuru Evrakları

friko1907

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar 2012 yılı ruhsat bedeli toplam ne kadar ve gerekli belgeler nelerdir ne kadar süre içinde başvuru yapmamız gerekir gibi bilgileri bura da paylaşalım lütfen

Ynt: 2012 Yılı Ruhsat Bedeli Ve Başvuru Evrakları

Üstad hayırlı olsun.Bu konularda bi bilgiye ulaşabildinmi.Acaba hangi evrakları hazırlayacağız...

İSTENİLEN EVRAKLAR:

1. TÜRMOB Sınav Sonuç Belgesi (Elinize ulaşmadıysa Odamızdan temin edebilirsiniz).

2. 8 Adet Resim

3. 1 Adet Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

4. 1 Adet İkametgah Belgesi

5. 1 Adet Cumhuriyet Savcılığından Sabıkasızlık Belgesi (Resmi Kurum İçine alınacak)

6. Oda Kayıt Ücreti 385 TL?dir.
2012 Maktu Aidat Ücreti : 250 TL? dir.
(Ödemeyi, Oda veznesine aynı gün kredi kartıyla veya nakit olarak yapabileceğiniz gibi, Ek-1?deki Kredi Kartı ile Aidat ÖdemeTalimatı Formunu doldurarak ta yapabilirsiniz).
İş Bankası Kurtuluş Şubesi (1032) 445 559 no?lu hesap. (Yeni kayıt olacak üyeler için geçerlidir).
Aynı gün Odamız veznesinden Yapı Kredi, İş Bankası, Garanti Bankası, ING Bank, Maximum kartla ödeme yapabilirsiniz )

Not: Serbest Muhasebeci iken sınavla Serbest Muhasebeci Mali Müşavir olan meslek mensupları Oda kayıt ücreti ödemeyeceklerdir.
7. TÜRMOB Ödenti Belgesi (TÜRMOB sınav sonuç belgesinde yazılı olan tutarlar).
(TÜRMOB sınav sonuç belgesinde yazılı olan banka hesap numaralarına yatırabileceğiniz gibi, aynı gün Odamızdan kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. (Yapı Kredi, İş Bankası, Garanti Bankası, Akbank Kredi Kartlarına 6 taksit uygulanır ).

8. Bundan sonraki süreçte aidat ve benzeri ödemelerinizi zaman kaybetmeden ve Oda?ya gelmeden yapmak istiyorsanız ? Kredi Kartı İle Aidat Ödeme Talimatı? Formu?nu doldurabilirsiniz.

9. ?Kredi Kartı İle Aidat Ödeme Talimatı?nızı , ?Üye Kayıt Başvuru?nuzu, ?Ruhsat-Kimlik Başvuru?nuzu, " Oda?nın web sitesinden (http://www.istanbulsmmmodasi.org.tr) formları indirerek yapabilirsiniz.

EKTEKİ FORMLAR:
1. Kredi Kartı ile Aidat Ödeme Talimatı
2. Üye Kayıt Başvuru Formu
3. Ruhsat-Kimlik Başvuru Formu

sonuç olarak türmob ve ismmmo yatacak paraların hepsi için kredi kartına taksit yapılıyor doğru mu?

peşin para yok bari bu şekilde halledelim.... birde başrı belgesinde 15 gün içerisinde başvuru yapın diyor. bu zorunlu bir süre midir....

sınav sonuç belgesini ne zaman ulaşır acaba hemen geliyor mu?

Sanırım sınav sonuç belgesi şu teos dan aldığımız pdf formatındaki evrakdır diye düşünüyorum, hem derslerden aldığınız notlar yazıyor hemde yapacağınız ödemelerin detayı, farklı bir evraksa bende bilmiyorum...

TURMOB 1465 TL

İZMİR Odası da 1210 TL istiyor. Ben İç Denetimde çalışıyorum, belgemi kullanmıyorum, fakat yarım aidat ödeme gibi bir durum sadece emekli/işsiz gibi hiç çalışmayan kişilere uygulanıyormuş. Yani tam aidat alacaklar.

Birde Sınav sonuç belgesinde tehdit etmişler, kanun çıkacak, vergi gelecek biran önce alın belgenizi diye, bu ücretlerle bence zor :(

Turmob + Oda ücretin olabilir. Çünkü oda 1465 TL istiyor. Yıllık aidat 250 TL, fakat oda giriş ücretleri değişiyor. İstanbul 385 TL isterken İzmir 960 TL istiyor. Muhtemelen sizin odanızda buna yakın bir rakam alıyor.

inş öyledir ama bana dekontların yanında o kadar söylediler...

bi daha aradım sordum bunun üzerine harici 2500 tl daha istediler...

yaklaşık bir saat önce ben odaya gittim ve 1460 tl türmob 1096 tl odaya kayıt ve aidat ücreti olmak üzere toplam 2556 tl kredi kartına 6 taksit yaptırdım arkadaşlar

Bende bugün istanbul odasına kayıt yaptırdım. 1460 ı İş bankasından Turmob a , 635 tl yi de nakit olarak Odaya verdim.

Bunun haricinde eğer kişi şu an işsizse yada devlet memuru ise oda kayıt ücretinin ( 635 tl ) yarısını alıyorlar..

Bilginize..

smmmokahya ' Alıntı:
Bende bugün istanbul odasına kayıt yaptırdım. 1460 ı İş bankasından Turmob a , 635 tl yi de nakit olarak Odaya verdim.

Bunun haricinde eğer kişi şu an işsizse yada devlet memuru ise oda kayıt ücretinin ( 635 tl ) yarısını alıyorlar..

Bilginize..

bu rakamlar haricinde yani toplam da 2.095 TL haricinde başka bir ödeme yok değilmi smmmokahya arkadaşım bak ona göre gideceğim

friko1907 ' Alıntı:
smmmokahya ' Alıntı:

Bilginize..

bu rakamlar haricinde yani toplam da 2.095 TL haricinde başka bir ödeme yok değilmi smmmokahya arkadaşım bak ona göre gideceğim

yok hocam hepsi bu.. sanırım birde eğer kaşe kullanacaksan yukarıdakilere ek olarak 150-200 tl arası bir tutar ı 1460 a ek olarak turmoba gönderiyorsun... yapı kredi k.k ı varsa 10 taksit diğer kartlara tüm tutar için (2095 tl) 6 taksit imkanı var..

Şimdiden ruhsatın hayırlı olur inşallah...

(yukarıdaki bilgiler İstanbul odası içindir )

Bende bugün İstanbul smmo ya gittim kaydoldum, 1460+635 TL verdim, acceesse 6 taksit yapıyorlar. Herkese hayırlı olsun.

SMMM ruhsat harçları 450 TL'ye indirilmiştir

Tasarıda içerisinde yer alan ve serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatlarından bir defalık 1250 TL olarak alınması öngörülen harç tutarının yüksek olduğunu, bu tutarın avukatlık ruhsat harçlarından yüksek olmaması gerektiğini biz de belirtmiştik. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen metinde bu önerimizin de kabul gördüğünü ve SMMM ruhsat harcının 450 TL olarak değiştirildiğini görmekteyiz. 2012 için geçerli olan avukatlık ruhsat harç tutarı 448,95 TL'dir. Böylece bir anlamda SMMM ruhsat harcı ile avukatlık ruhsat harcı eşitlenmiştir.

Ayrıca bağımsız denetçi yetkilendirme belgesi için öngörülen harç tutarı da 1500 TL'den 900 TL'ye indirilmiştir. YMM ruhsat harcı ise tasarıda yer alan hükme göre 50 TL artırılarak 1800 TL olarak belirlenmiştir. Bunun nedeni SMMM, bağımsız denetçi ve YMM ruhsat harçlarının biri diğerinin katı şeklinde belirlenmesidir.

acziyet ' Alıntı:
SMMM ruhsat harçları 450 TL'ye indirilmiştir

Tasarıda içerisinde yer alan ve serbest muhasebeci mali müşavirlik ruhsatlarından bir defalık 1250 TL olarak alınması öngörülen harç tutarının yüksek olduğunu, bu tutarın avukatlık ruhsat harçlarından yüksek olmaması gerektiğini biz de belirtmiştik. Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçen metinde bu önerimizin de kabul gördüğünü ve SMMM ruhsat harcının 450 TL olarak değiştirildiğini görmekteyiz. 2012 için geçerli olan avukatlık ruhsat harç tutarı 448,95 TL'dir. Böylece bir anlamda SMMM ruhsat harcı ile avukatlık ruhsat harcı eşitlenmiştir.

Ayrıca bağımsız denetçi yetkilendirme belgesi için öngörülen harç tutarı da 1500 TL'den 900 TL'ye indirilmiştir. YMM ruhsat harcı ise tasarıda yer alan hükme göre 50 TL artırılarak 1800 TL olarak belirlenmiştir. Bunun nedeni SMMM, bağımsız denetçi ve YMM ruhsat harçlarının biri diğerinin katı şeklinde belirlenmesidir.

indirildiği sonucuna nasıl vardınız ??? .. bu tasarı mevcut olan turmob harcı + oda kayıt bedellerine ek bir tutar daha getirecek bir tasarıydı ve kabul edilmiş...ne yazık ki şu an ki durum turmob + oda kayıt + 448,95 TL oldu ...

OSMAN ARIOĞLU / BUGÜN

30.05.2012 tarihli yazısına istinaden..

Eğer belirttiğiniz gibiyse vahim bir tablo..