2012 yılı ücret tarifesi

Üyelik
17 Ara 2010
Mesajlar
24
ismmmo yayınlanan asgari ücret tarifesi hakkındaki görüşlerinizi merak ediyorum arkadaşlar, aslına bakarsanız ben pek bişey anlamadım :( neden ücretler 2011'e göre düşük? ???
 
Ynt: 2012 yılı ücret tarifesi

Maliye Bakanlığı bir kaç senedir listeyi yayınlamıyordu resmi gazetede.. En son yayınladığı tarifeyi baz alarak düzenlediler herhalde, tabii aradaki yıllarda odanın listesinin altında kaldı.. Aslında odanın görüşünü merak ediyorum.. Böyle bir duruma ne diyor.. 100 liranın altında defter tutulmaz diye haykıran ismmmo yönetimi bu listeye ne diyor???
 
Ynt: 2012 yılı ücret tarifesi

aslında şirketler için farklı bir tarife olması gerekiyor.. Ltd şirketler için ücretler de düşük,kriterleri yeniden saptamak lazım,ciroların da devreye girmesi lazım bence..
 
Ynt: 2012 yılı ücret tarifesi

Bu tarifeyi kimseye göstermeyin :)
 
Ynt: 2012 yılı ücret tarifesi

tarifeyi göstermek değil burda bizim fiatlarımızı maliye neden belirliyor kimse bu olaya neden dur demi yor? Artı sabahdan beri yargı kararı arıyorum bir arkdaşımla konuştum her ay düzenli (makbuzları) kesmediği için 2006 yılına 40000 tl kdv varkları çıkarmışlar. Burda yani kısaca paranı al yada alma makbuz kesecen demek istiyorlar. İşte bu konuda bir caresizlik bulunmaması hala bizim yönetimlerler bu konuyu cözmemelerini anlayamıyorum kaç senedir.
(artı yargı kararı varmı; kdv aylık kesilmesi gerekli ama dava açan kazan varmı almadığı paraya makbuz kesmediğinden.
 
Ynt: 2012 yılı ücret tarifesi

Yahu zaten serbest meslek erbabı parasını tahsil edince makbuzunu keser hangi akla hizmet almadığı paraya makbuz kesilmesini bekliyorlarki böyle bir manyaklık varmı adam hem parasını tahsil edemesin üstüne birde maliyeden ceza yesin ulen dağdaki teröriste bu kadar kötü muamele yapmıyorlar yuh
 
Ynt: 2012 yılı ücret tarifesi

Burda mevzutatta uzun yıllardan beri olan bir çelişki gündeme geliyor.
Serbest meslek kazancı gelir vergisi yönünden"tahsil" esasına bağlıdır.
Ancak KDV yönünden işler farklı .KDV de "tahakkuk esası geçerlidir. Yani devlet ben alırım diyor.
Yapacak birşey yok. Bu uygulamayı ancak Maliye Kendisi genelge ile düzeltebilir.
 
Ynt: 2012 yılı ücret tarifesi

nguroy ' Alıntı:
Burda mevzutatta uzun yıllardan beri olan bir çelişki gündeme geliyor.
Serbest meslek kazancı gelir vergisi yönünden"tahsil" esasına bağlıdır.
Ancak KDV yönünden işler farklı .KDV de "tahakkuk esası geçerlidir. Yani devlet ben alırım diyor.
Yapacak birşey yok. Bu uygulamayı ancak Maliye Kendisi genelge ile düzeltebilir.

Aynen katılıyorum burda sıkıntı yaratan K.D.V. kanununun
Kanun Ad KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU
Madde No 1
Kapsam
Türkiye'de yapılan aşağıdaki işlemler katma değer vergisine tabidir:

1. Ticarî, sınaî, ziraî faaliyet ve serbest meslek faaliyeti çerçevesinde yapılan teslim ve hizmetler,


ile

Kanun Ad KATMA DEĞER VERGİSİ KANUNU
Madde No 4
Kapsam
1. Hizmet, teslim ve teslim sayılan haller ile mal ithalatı dışında kalan işlemlerdir.
Bu işlemler; bir şeyi yapmak, işlemek, meydana getirmek, imal etmek, onarmak, temizlemek, muhafaza etmek, hazırlamak, değerlendirmek, kiralamak, bir şeyi yapmamayı taahhüt etmek gibi, şekillerde gerçekleşebilir.

2. Bir hizmetin karşılığının bir mal teslimi veya diğer bir hizmet olması halinde bunların her biri ayrı işlem olup, hizmet veya teslim hükümlerine göre ayrı ayrı vergilendirilirler.



diye hüküm veren maddeleri diye düşünüyorum. Buna kanun, tebliğ, genelge vs gibi birşeylerle çözüm getirilmezse böyle devam edecektir. Kısacası beyannameyi veriyorsan hizmet veriyorsun demektir. Hizmet veriyorsan KDV doğmuş demektir, KDV doğmuşsa beyan edip ödemen gerekir der idare. :)
 
Ynt: 2012 yılı ücret tarifesi

Bu iş komediye döndü zaten. Ücret tarifesinden hesaplarsak ortalama 350 TL den mşirket defteri tutan bir meslek mensubunun eleman ücreti ssk sı stopajı kırtasiyesi kirası ulaşımı gibi giderlerini düştükten sonra eline doğru düzgün bir para kalması için minumum 30-40 defter tutması gerekir. Bu da işini doğru düzgün layıkıyla yapmak isteyen bir meslek mensubunun yetişebileceği bir iş değil. Ne olacak 500-600 Tl ye stajyer alacak yanına 1000-1200 e de orta halli bir eleman alıp ayda 3000-4000 de kendine kalırsa şükredecek. Bu durumda olanlar göreceli şanslı arkadaslar en azından defter bulmuşlar. Birde defter filan bulamayıp 2000 TL ücretlerden bağımlı çalışıp ( cari hesap takibi fiili durum takibi yapmaktan ) mesleğini 3 kuruşa 2 arada 1 derede yapmaya calışanlar var çünkü şirketlerin çoğunda resmi muhasebe hala teferruat olarak görülüyor. Diğer tarafta 300-500 defteri olan yanında SMMM leri maaşla çalıştıran hem SMMM hem SM ünvanlı 50'li yasların üzerinde bazıları tekdüzeni bile bilmeyen abilerimiz var sağolsunlar. Arkadaslar bu tarifelerle bu meslek yasasıyla bu iş düzene girmez. YMM lerin durumuna hiç girmeyeyim. Ben hem büroculuk yaptım, hem bağımlı çalıştım hem YMM şirketlerinde çalıştım. Bağımsız denetim işi haricinde herşeyi yaptım. Mükellef paylaşımı yapılmadan ayrıca ünvan alan kişilerinde mesleğe yeterli ilgi ve alakayı gösterdiği dahada acıkcası gerçekten mesleğini yapıp yapmadığı, yoksa işi kurup düzeni oturtup baska işlerle mi uğraştığı etkin bir şekilde denetlenmeden bu meslek hiçbiryee gitmez.
 
Ynt: 2012 yılı ücret tarifesi

zaten şirketler,şahıslar,ortaklıklar hepsi gariban.Sadece bu ülkede muhasebeciler zengin ve paraya ihtiyacı yok.Biz sadece kamu yararına çalışıyoruz başka gayemiz yok !!!!Onlar jiplere binsin,ev alsın arsa alsın,tatillerde yurtdışına gitsin,muhasebe ücretine gelince 50 tl zamma tepki gösterirler,ya da ödemezler. Kimse kusura nakmasın ama bu mesleğin bu kadar harcanmasının en büyük suçluları eski muhasebecilerdir. Kim ne derse desin biz bu eski sistemler ve mantaliteyle devam edersek bir arpa boyu yol alamayız ...hep türmoba ya da maliye bakanlığına yüklenmekle bu iş çözülmez. Önce herkes evinin önünü süpürecek sonra odalara ve türmoba olan baskımız artarak devam edecek...
 
Ynt: 2012 yılı ücret tarifesi

Maliyenin bize asgari ucret tarifesi belirlemesini emsal bedel olusturmak acisindan bi nebze olsun anliyorum da bizler niye buna uymak zorundyz onu anlamyrm turmob kendisi belirler biz onu uygulariz malyeninki kdv yonunden emsal bedeli olsun diye yayinlaniyor bildigim kadariyla avukatlar.icin diger serbest meslek erbabi icon bi tarife yayinlamiuor avukatlar barolarin yayinladigi tarifeyi kapi gibi koyuyarlar onune
 
Üst