2013/1 - Sınav Sonrası Paylaşımlar

  • Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Liszt
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyelik
29 Ocak 2013
Mesajlar
51
Konum
İSTANBUL
Herkese geçmiş olsun arkadaşlar, bir dönem daha geride kaldı. Dilerim ki herkes emeklerinin karşılığını alır..
Bu başlık altında genel olarak 2013/1 'in tüm sınavları içinde kafanıza takılan yerleri paylaşırsanız kendi aramızda çözümler yapabiliriz.

Öncelikle aklımda şu var;
finansal muhasebe sınavında açılış kaydından son dönem net karını geçmiş dönem karına attınız mı?
Bu şekilde bir yevmiye yaptım, sanıyorum ki doğrusu da buydu.
 
Ben tek malıyet sınavından gırdım. kagıttan pek emın olamadım. dedım yıne oyuna mı geldık kagıdın sonuna yazdım hocam tek dersım 50 puan. sınavdan cıktım 100 luk kagıt vermısım. sonra o notu yazdıgıma pısman oldum. ıns. bır kate kulleye gelmeyız
 
bilançoda dönem net karı yok ki neyi attınız açılış kaydından sonra.atılmayacaktı.bende finansaldan 5.soruyu ne yaptınız diyecektim.satış iadesi ve maliyet iade kaydı olacaktı dimi ?
 
sınava girmedim ama soruları muratın sitesinden baktım. denetimde eski sorulardan sormuşlar. denetim eski sisteme dönmüş. klasik sorulardan gelmiş. yapılır seviyede. orta düzeyde çalışma için en az 60 alınması gereken sınav

vergidende fazla kastırmamış uygulama sorusu yapılabilir. rüçhan hakkı ve vergi kimlik numarası soruları basit sorulmuş. en az 50alınacan sınav

hukuk biraz kastırmış.

analiz sorularını görmedim.

meslek hukuku yapılabilir seviyede gelmiş.

maliyet görmedim arkadaşın anlattına göre yevmiye maddeleri ve 3. dağıtımı sormuş.
 
finansal sorularını gördünüz mü

muratın siteden baktım finansalın soruları yok cevapları var. deha yayınlasaydı yorumlarımı yapacaktım. kanımca bir iki ders kastrımış diğer dersler yapılacak seviyede

denetim çok basit sormuş. 4 dönemdir denetimde yaktı kavurdurlar. os sorulara göre bu sorular gayet basit.

sizin sınavınız nasıl geçti öznur erbay. ilk defamı giriyorsunuz.
 
bilançoda dönem net karı yok ki neyi attınız açılış kaydından sonra.atılmayacaktı.bende finansaldan 5.soruyu ne yaptınız diyecektim.satış iadesi ve maliyet iade kaydı olacaktı dimi ?

Soruda maliyet bedelini belirtmiş olması SMM kaydı atacağımız anlamına gelmez diye düşünüyorum. Şahsen ben yapmadım. Mal satışında maliyet kaydı atmazken iade yaptığımızda neden atıyoruz. Sürekli envanter kullanmıyoruz ki?
 
sürekli envanter kullanıyorsan mal iadede mal maliyetini düşmelisiniz arkadaşlar.

mal satışındada mal maliyetini atmalısınız.
 
soruda hem satış iadesi var hemde maliyet belirtmiş bence atılması gerekiyor.sonuçta mal geri geliyor ve maliyet bedelini de vermiş soruda.sürekli envanter kullanmasakta atılması gerekmiyor mu
 
soruda hem satış iadesi var hemde maliyet belirtmiş bence atılması gerekiyor.sonuçta mal geri geliyor ve maliyet bedelini de vermiş soruda.sürekli envanter kullanmasakta atılması gerekmiyor mu

Şu mantıkla düşünelim. O mal daha önce satılırken Maliyet kaydı attık mı ki?(Hayır) İade alınırken maliyet kaydı atıyoruz? 153 den çıkmadan neden iki deha 153 e mal yüklüyoruz ki?
 
Bence oradaki maliyet yanıltmak için verişmişti. Satış iadeleri için şimdiye kadar hiç maliyet kaydı yaptığımızı hatırlamıyorum.
 
muratın siteden baktım finansalın soruları yok cevapları var. deha yayınlasaydı yorumlarımı yapacaktım. kanımca bir iki ders kastrımış diğer dersler yapılacak seviyede

denetim çok basit sormuş. 4 dönemdir denetimde yaktı kavurdurlar. os sorulara göre bu sorular gayet basit.

sizin sınavınız nasıl geçti öznur erbay. ilk defamı giriyorsunuz.[/QUOTE

Yok benim 3.girişimdi.2 dersim kalmıştı vergi ve finansal muhasebe.ikiside fena geçmedi bakalım inş.vermişimdir.
 
Soruda aralıklı envanter sorulmuştu ama satış iadesinden sonra ve maliyet belirtiliyorsa ters kayıt yapılr diye düşünüyorum.nasıl netleştiririz bunu ya.
 
sürekli envanter değildi araklı envanterdi ama.soruda maliyeti belirtmişti ve iade vardı.ters kayıt yapmak gerekmiyor mu.sonuçta mal 153 e geri gelmiş.
 
Ama mal 153 den çıkmamıştı ki satılırken.. Aralıklı envanterin mantığı o değil mi?
Nasıl 153 den çıkmamış başka nerden çıkabilir ki mal 153 den çıkmayıp.işte şunu kesinleştirmek lazım sadece sürekli envartede mi satış iadesinde ters kayıp yapılıyor.araklı olsa da yapmak gerek miyor mu.ben yapmak gerekir diye biliyorum.çünkü hem maliyeti vermiş soruda hemde iade var.geçen dönem de iade sorusu vardı ama maliyeti vermemişti soruda onda yapmadık mesela maliyet kaydı.
 
Arkadaslar gecmis olsun herkese...

Maliyet gercekten zordu, finansal yetişmedi ama iyiydi, vergiden Ozan Bingöl hocanın sitesindeki sorulara baktım 2 soru oradan yakaladım birde kitabındaki uygulama sorusu sınavdakine çok benzerdi o yüzden vergide superdi...

Allah hepimizin emeginin karşılığını verir inşallah...
 
Sürekli envanter yönteminde satışların ardından maliyet hesaplarız, aralıklı envanter yönteminde dönem sonunda toplu olarak bir defada maliyet hesaplarız.

Yapılan iki yöntemde de satılan malların maliyeti ve bunun sonucunda kar veya zarar aynıdır. Hangi yöntemi kullanırsak kullanalım sonuç aynı çıkar. Sadece yöntemleri farklıdır.
 
Üst